Oma blogiluettelo

keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Minimissä mastot pitenee

OH5Z Contest Group sai uuden maston
kuva: Mika Liimatainen OH6NVC

Sisälmys

Päivitäiset SFI vaihtelut
Maksulliset dx-bulletiinit
Geoff Wattsin The Dx News sheet
Dx-bulletiinit myös mainoksilla rahoitetut
Ei dx-bulletiinia tarvita

Yllättäen pyllähti näin hyvät lukemat ruudulle

Date        Hour   SFI   A   K Exp.K   R    SA    GMF   Aurora   Logger

 5-Sep-2017         05   183  17   4     2 122   act    qui      no         -DK0WCY-

Ja seuraavana päivä taas

 6-Sep-2017         04   121  12   2     2 122    act   qui      no         -DK0WCY-




Maksullisen dx-bulletiinin tilauksesta taidan luopua

Näitä mainoksellisia dx-bulletiinia on hyvin tarjolla, joista löytyy kaikki samat asiat. Ja jää muutamat turhat paikalliset jorinat pois, joille minulla ei ole mitään käyttöä.

Geoff Wattsin The Dx News sheet

Tulihan aikanaan noita Geoff Wattsin The Dx News sheet myös maksullisia paperisia dx-infoja aikanaan luettua, postinkautta ehti yleensä perjantaisin aina tänne. 2 elm Qudi ja noin 100w työkaluina, toisaalta pilkku maksimien lukemat toisilla lukemilla. Ja 10m yökeliä mm Pacifikkiin.

Tiedän erään ison firman dx-orientoituneet hamit monisti kyseistä dx-bullea, jakelu toimi sisäisen postin kautta. Perjantaina tuli pientä kiirettä ensin piti saada tiedote ja monistaa ja lähetit uudelle jako kierrokselle. Viikonloppuna oli tuoreet tiedot kaikilla halukkailla. Mahdollinen laittomuus on jo vanhentunut.

Siinä oli viikonloppu piloilla jos postissa ei tullut The DX News sheet. Täältäkin yritettiin biimattiin 2m pääkaupungin dx- lepakkokanavaa, ei aina PAY sta modatulle laitteelle riittänyt herkkyys ja QTH kuuluvuuteen.

Dx-bulletiinit myös mainoksilla rahoitetut

Tämä nykyisin yhden maksullisen sähköposti muodossa tulevan dx-julkaisija vahtii tarkasti edelleen postaamista. Uhkaa lopettaa tilauksen ja oikeustoimilla. Vaikka olisi kyseessä saman dx-vihjeen  toisesta vapaasta julkaisusta edelleen postaamisesta. Toisaalta ymmärrän julkaisijan oikeuksien vaaliminen, tässä nykyisessä digi murroksessa,  tämä liikeidea jossa vain hänelle annetut vihjeet muutuisi kirjoittajan yksityiseksi omaisuudeksi. Hän taistelee mainosrahoitteisia dx-bullettiien kanssa ja siinä pitäisi erottua ja saada maksullisia tilauksia sisään. 

Kilpailevat mainosrahoitteiset dx-julkaisut jopa toivovat että heidän julkaisuaan mainittaisi mahdollisimman usein. Mainoksien klikkailuista he elävät.

Ei dx-bulletiinia tarvita

DX-clusteriin kirjautuminen ja sopiva oma ohjelma kertoon milloin on minulle kiinnostava asema äänessä, ei siihen vältämättä mitää dx-bulletiinia tarvita.

73 Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

 






Ei kommentteja: