Oma blogiluettelo

tiistai 2. toukokuuta 2017

VOACAP Online Point-to-Point (P2P) User Manual (May 1, 2017 Edition)


Kauas jäät karkaavat 2.5.2017 aamulla

Sisälmys:

VOACAP Online Point-to-Point (P2P) User Manual (May 1, 2017 Edition)
H44MS vihje ja IT9RYH 3795
IT9RYH melskasi myös 14195
Käytännössä 14195 oli varattu, QRM liikenteelle
Bouvet 3Y0Z,2018 keliennusteet
DXCC Most Wanted List
Vapun perinteitä vaalien


VOACAP Online Point-to-Point (P2P) User Manual (May 1, 2017 Edition
Vapun kunniaksi kirjoitin VOACAP Online Point-to-Point -palvelun käyttöohjeen uusiksi - tosin Lontoon kielellä. Aiempi käyttöohje oli auttamattomasti vanhentunut ja palveluun on viime aikoina tullut paljon uutta toiminnallisuutta - siksi uusi käyttöohjekin on tarpeen. Ohjeen huolellinen sisäluku toivottavasti avaa palvelun sielunelämää tarpeellisen määrän :)

URL: http://voacap.blogspot.fi/2017/05/voacap-online-point-to-point-p2p-user.html

73 Jari OH6BG

_______________________________________________
OHDXF mailing list
ohdxf@sral.fi
https://www.sral.fi/mailman/listinfo/ohdxf

H44MS vihje ja IT9RYH 3795

Kuuntelin pitkästä aikaa 3795 taajuutta jolle menin H44MS vihjeen perässä, no siinähän IT9RYH Nino piti omaa tyypillistä messuaan, pääasia oli että taajuus oli hänen hallussaan.  H44MS en tietysti kuullut, tuskin oli edes taajuudella mutta oli siinä asemia jotka oli ainakin pitävinään yhteyden H44MS kanssa. Tämän tulkitsen jalostuneeksi versiosta ajaa pois IT9RYH taajuudelta, tai ainakin häiritä hänen mahdollista omaa yhteyden pitoa.

En tiedä miten tilanne tässä taajuudella oli alkanut, olenko oikeassa tapahtumien kulusta.

Muistan aikoja jolloin IT9RYH melskasi 14195

Silloin aina joku ilmoitti että samalla taajuudella on joku suhteellisen harvinainen dx-asema, ja tämän varjolla IT9RYH alettiin ajamaan pois taajuudelta, sehän vain innosti IT9RYH puolustamaan omaa taajuutta. Aina joku asema löytyi vasta-asemaksi, useita minuuttia pitkien CQ jälkeen, jos ei muuten niin saksaksi CQ kutsumalla.

DX-clusterilla pyöri vihje ryöppy IT9RYH taajuudella, dx-asemia aina vaan uudella eri kutsuilla, tällä tavalla saatiin uusia kuuntelijoita, joilla kaikilla oli asiana pyytää IT9RYH siirtymään taajuudelta. Myös IT9RYH lähetteestä tehtiin taltiointia joita ajettiin tälle samalle taajuudelle, vaikka kyseista asemaa ei ollut siinä edes äänessä. Niin tuli suosituksi Ninon tapa kutsua CQ DX.

https://www.dxfuncluster.com/search.php?pag=4&authors2=&s=IT9RYH&author=

Siitä oli etua että 14195 oli varattu, QRM liikenteelle

Muutamat dx-retkikunnat oli jo etukäteis taajuuksissa ilmoittanut 20m ssb taajuuden muuksi kuin perinteisen 14195.

Bouvet 3Y0Z 
2018 keliennusteet

http://www.bouvetdx.org/propagation/

DXCC Most Wanted List

The information generated in this report is derived from QSOs uploaded to Club Log. To improve quality, only QSOs that have QSLs confirmed are considered to be worked. The most wanted charts are rebuilt once per month, on average. This page was built at Mon, 01 May 2017 05:57:16 +0000.
https://secure.clublog.org/mostwanted.php

Vapun perinteitä vaalien

Katselin Yle 1 TV uutisia. Museon johtaja kertoi Vappu perinteesta joka on maassamme aika lyhyt ja hyvin kaupunkimaisen kulttuurin tulosta.

Täällä maalla kerrotaan yleisesti, jos peltohommia voitiin tehdä niin siellä silloin työskenneltiin. Asikkalassa isännillä kuulemma on Vappu perinteisesti lannanlevitys päivä. Joten taidan minäkin lähteä fiskarssin kirveen kanssa, kaadettua ja pätkittyä kuusta pilkkomaan, kun ei vielä hyttyset hätistele. Ja kun ei ole peltoa mihin levittäisi 8000m3 säiliöön menevät, enkä asu Asikkalassa.

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi



Ei kommentteja: