Oma blogiluettelo

lauantai 4. helmikuuta 2017

Aina jotain tapahtuu, muutakin kuin vaihtoehtoisa totuuksia

http://dx-world.net/

Sisälmys:

40m alueen dx kelit
North Cook E51PT 
Pitcairn VP6EU tulossa
60m alueen skimmeri by OH6BG
RX-cluster ohjelmasta uusi päivitys myös 60m mukana
Hyviä IOTA uutisia

40m alueen dx kelit

Olen usein aamuisin kuunnellut paikallisen auringon nousun aikoihin 40m aluetta, ja ehkä vähän ennnekin tätä aluetta ja dx-vihjeitä joita ruudulle on tarjottu. Pacifikin suunnan asemat olleet aktiivisia esimerkiksi T3 ja E51 asemia. Tietysti siihen aikaan tulevat pitkääkautta, usein ssb:llä olevat asemat ei täällä edes kuuluneet, mutta cw:llä on selvästi pihinässä tulleet . USAn vastaanottoa siellä on pidetty, harvakseltaan on eteläisen EU asemia mahtunut sekaan. Täältä pohjoisesta ei edes kutsujia ole ollut, ainakaan silloin kun olen ollut kuulolla.

Myös Afrikan suunta tulee aamuisin hyvin, siellä vaan usein on asiakkaat USAsta, siihen väliin pääseminen ei aina ole helppoa. TU, TT  ja ZD7 näkyy vilahtelavan ruudulla.

Paikallisen auringon laskun maissa ja vähän ennenkin on taas idän molemmin puolin ollut hyvää avausta, etenkin YB asemat tulee että paikat paukkuu.  Paikallista OH keliä on pitkin päivää.

North Cook E51PT 

30 vuoden qrt kauden jälkeen alkuasukas äänessä.

  7141.0  E51PT       28-Jan-2017 0628Z  WEEK BUT WKD                 -F5BZB-
  7141.0  E51PT       28-Jan-2017 0601Z  Barefoot in North Cooks     -E51AMF-

https://www.qrz.com/db/e51pt

Pitcairn VP6EU tulossa

NEWS UPDATE – Everything is okay. The team is very grateful for the great sponsoring from the ham community. The antenna material stored in Auckland is loaded into a shipcontainer. The cargo ship “Claymore II” departs New Zealand on January 31, 2017. We will board in Mangareva, French Polynesia, on February 14, 2017 to continue to Pitcairn. All our equipment is successfully checked and the suitcases are packed. Altogether we have 250kg radio equipment! The team members are in good spirits and looking optimistically forward to a successful DXpedition.

http://dx-world.net/vp6eu-pitcairn-island/

OHDXF postituslistalla tapahtunutta

Uutisia Jarilta OH6BG 60m alueen skimmeri

Virittelin tuota Nordic Real-Time Propagation -sivua (www.voacap.com/skimmer) niin että se pystyy rekisteröimään 5 MHz:n spotit. Samalla panin tulille OG6G-skimmerin (KP03SD) joka varta vasten kuuntelee ko. bandia.

Käypääkä tutustumassa!

73 Jari OH6BG


Uutisia myös toiselta Jarilalta OH2BU

Suositusta RXCLUS-ohjelmasta on tullut myös uusi versio, jossa on nyt 5 MHz mukana. RXCLUS on klusteriohjelma, jolla voi neljää eri klusteria "kuunnella" yhtä aikaa. Ohjelmaan voi syöttää omat workkimistietonsa ja se hälyttää vain uusista bandimaista ym. Nyt siis myös 60 m.

www.hb9bza.net

Jari, OH2BU

_______________________________________________
OHDXF mailing list
ohdxf@sral.fi

https://www.sral.fi/mailman/listinfo/ohdxf

Hyviä IOTA uutisia

http://dx-world.net/category/iota-news/

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: