Oma blogiluettelo

keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Otitko vasta-asema taajuudelta vai ei

Lunta Mustikan varpujen päällä

Kuuntelin bandeja ja pidin todistettavasti yhteyden 

S9YY työskentelyä 12m cw:llä se oli todella sujuvaa nopeutta oli sopivasti, signaali ihan mittaria nosti, lähestyttiin paikallista auringon laskua. 9.10.2016 Kello 14.16 gmt kirjasin yhteyden.

Mikä siinä oikein on että ei ymmärretä että kun S9YY vasta-asemaa ei koskaan kuulu hänen omalta taajuudelta, että nyt otetaan joltain muulta. Kaiken kukkuraksi kun siihen tulee vielä yksi pumpulla hitaasti antava taajuudelle tahkomaan omaa kutsua useamman kerran, niin usean yhteyden aika siinä tuhraantuu, vain osa kuulee kenelle vastaus meni.

Ei minulla ole mitään pumpulla antajia vastaan, mutta toivosi heidänkin olevan sen vertaa selvillä miten oma lähetin saadaan pois kutsuttavan aseman taajuudelta, silloin kun se tarvitsee tehdä ja taas oli tarvetta. Siellä upissa antakoon vaikka 10 kertaa omaa kutsua, jos se tuntuu helpottavan oloa ja uskoa että näin saadaan tähän asemaan yhteys.

Tässä S9YY tapauksessa, ei heillä ole tarvetta niin pitkiä kutsuja kuunnella, niitä yhden kutsun antajia upissa onneksi riittää. Joten voisin sanoa että  pitkien kutsu sarjojen antajat, varmistavat näin itsensä pois S9YY lokista niin reilusti on yhden kutsun  vasta-asemia riittänyt, ja osaamista saarella cw työskentelyyn.

http://dx-world.net/s9yy-sao-tome-principe/
https://secure.clublog.org/charts/?c=S9YY

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: