Oma blogiluettelo

torstai 29. tammikuuta 2015

Joko antennit K1N Navasalle - minulla on!

2011 oli täälläkin lunta

Sisälmys:

RBN skimmerien hyväksikäyttöä
EP6T Lopullisessa lokissa on yhteyksia joita ei ole pidetty?
EA5SYL häiriköinnin raportointi ja mahdolliset seuraukset
Navassan DQRM sivua odotan mielenkiinnolla
Navassa K1N työskentelijöille vielä yksi ohje
De OH2KIF HAM vinkit vko 5


DX de SP3HLM:    21040.0  YB3MM/8      "tNX NEW oc-247  TO MUCH  1355Z
http://www.dx-world.net/yb3mm-8-tengah-islands-oc-247/
Huomaa vihjeeseen annetut kommentit, aiheellisia tai ei.

RBN skimmerien hyväksikäyttö

Minulla oli ongelmia 20m monobanderin kanssa, sitä tutkiessa selvisi vika joka paikallistui useita vuosia vanhaa, Ameritronin 4 asentoiseen antenni releboksiin joka tuolla maston juurella on. Aikaisemmin oli jo yksi asento poissa pelistä. Piti tietysti muita asentoja tietysti kokeilla bandilla ja helppoahan se olikin. Ensin ilman linukkaa, taajuuden siirto, linukalla muutama cq, siellähän oli kuultu cw nopeus voimakkuus raportti tietyllä asemalla. Melkein liian helppoa, jos olisi etsinyt bandilta halutusta suunnasta vasta-aseman ja kysynyt miten kuuluu ja ..... nyt linukalla?

http://www.reversebeacon.net/dxsd1/dxsd1.php?f=20

EP6T Lopullisessa lokissa on yhteyksia joita ei ole pidetty?

Lokin lopullisessa versioon on ilmestynyt yhteyksiä joita ei ole pidetty. Minullakin on siellä 15m ssb yhteys, en ole edes tuolla bandilla ollut kutsumassa. Ja toisekseen ei minulta ei puutu yhteyksiä, joten mikään operaattorin bandin vaihdon merkkaamattomuus  ei voi olla syynä. Se että 80m cw:llä on kaksi yhteyttä, johtuu kyllä minusta. Mutta syynä heidän lokipäivitys jonka ilmoittaa päivän kello ajan , jota ennen kyseiset yhteydet on pidetty. Minun 80m cw yhteys ei näkynyt siinä, joten uutta yritysta vain seuraavav iltana lokiin pääsemiseksi. Ja hups seuraavassa päivityksessä olikin 80m cw:llä kaksi yhteyttä.

Seuraan mielenkiinnolla milloin tuo väärä 15m ssb yhteys poistuu, minulle sen ei tuo mitään lisäarvoa, tuolta bandilta ja modelta on jo kortti ollut vuosia kotona.On se mahdollista että kutsuani on käytetty, ja yhteys on pidetty. Kaikki on mahdollista

Toivotaan että lokin virheiden syy löytyy ja saadaan loki kuntoon, että se kestää päivän valon.
http://www.rockall.be/index.php/log-search

EA5SYL häiriköinnin raportointi ja mahdolliset seuraukset
                
IARUMSyhteys henkilö Pekka Kemppinen, OH2BLU vastasi kysymykseeni:

Jos ko häirikkö ilmestyy vielä, voit logata sen osoitteessa:

 http://peditio.net/intruder/bluechat.cgi

Loggeriin riittää taajuus, lähetelaji sekä lyhyt kuvaus häiriöstä.

Pekka / OH2BLU

Minua jäi vain kaivelemaan, miten näitä tietoja hyödynnetään? Kun katseli sinne annettuja infoja, ne ovat aivan eri tyyppisiä kuin tämä EA5SYL tapaus. Minä kaipaisin suuntimista helpottavaa tietoa.Tälle sivulle kaivataan ilmoituksia muistakin suunnista kuin täältä OHsta.

Joten lähetin Pekalle tarkennetun kysymyksen ja tässä vastaus.

Koska kyseessä on IARUMS- loggeri, niin tietenkin enimmäkseen ilmoitetaan selvästi muutakuin radioamatööriliikennettä yksinomaan radioamatöörikäyttöön allokoiduilla taajuuksilla.
Jaetuilla taajuusalueilla (esim. 80 m) ilmoitetaan enimmäkseen yleisradio-, radionavigaatio- tai sotilasradioliikenteen tunkeutujia. Radioamatööreinä esiintyviä piraatteja voidaan ilmoittaa, kuten myös tahallisia radioliikenteen häiritsijöitä.
Tietoja seuraavat IARUMS- yhdysmiehet voivat ilmoittaa häiriöistä joko viranomaisille tai ao. maan radioamatööriliitolle toimenpiteitä varten.

Loggeri on OH5YW:n hoidossa ja sitä saa mainostaa sopivalle kohdeyleisölle.
(On mm. IARUMS:in toimintakeromuksessa)

73'
Pekka, OH2BLU



Navassan DQRM sivua odotan mielenkiinnolla
 pedition alkaessa.
 http://www.navassadx.com/

Navassa K1N työskentelijöille vielä yksi ohje

Sain palautetta omista mielipiteistäni joita pidettiin periaatteessa käytäntöön sopivina, mutta sieltä kuitenkin oli unohtunut. yksi ja tärkein. Pitää kuitenkin kaikesta huolimatta aina kutsua.

Tuskin nyt tässä K1N tapauksessa käy kuin minulle EP6T kanssa, en edes kutsunut 15m ssb kuitenkin olin heidän lokissaan.
Usko omaan yhteyteesi ja kutsu, niin usein kuin peditio on äänessä, aivan loppumetreille saakka, loppumetreillä usein se on jopa helpompaa.

De OH2KIF HAM vinkit vko 5

 
digiä:
 
1-6.2                   Azorit                 CT8   
                  
By OK2ZI as CT8/OK2ZI fm Sao Miquel I (EU-003); 160-10m, focus on WARC; CW SSB + digital; 100w; vertical; holiday style operation; QSL also OK via Club Log
 
4-5.2                   St. Vincent       J8          
              
By SP3CFM as J8/SP3CFM, SP3IPB, SP7TF, SP7VC, SQ7OYL, K2RPF likewise fm NA-109; 160-10m; SSB CW + digital     

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi
 

tiistai 27. tammikuuta 2015

Jäitä hattuu Navassan varalta


Sisälmys:

EP6T Loki netissä
Omia mielipiteitä DX peditioiden työskentelemisestä
Ei kannata lannistua
Seuraa keliennusteita
EP6T Nyt se on ohi 27.1.2015 klo 0308 z
Ennuste Navasalle K1N
Tai tee omilla tiedoilla oma ennuste
Maantieteelinen keli maximi kohteeseen ja minä
Kirja Berliini 1945
Arvio kirjasta

EP6T Loki netissä

Heidän epätäydellisen lokin siirron ansiosta 24 ja 25 1.2015 , minäkin jouduin paikkaamaan 80m cw yhteyttä seuraavana iltana ja nyt siellä on minulla 80m cw:llä näkyy kaksi yhteyttä. Ei todella ollut tämä tarkoitus, vaikka oli uusi bandi  on niin yksi yhteys sinne olisi riittänyt, no sattuuhan sitä.

Omia mielipiteitä yleensä DX peditioiden työskentelemisestä

Kyllä 25.1.2015 pidetty yhteys oli selvästi helpompi punnerrus, kuin aikaisemmat yritykset. Johtuen ehkä siitä että siellä operaattori käyttäytyi loogisesti, eli oli ennakoitavissa seuraava paikka mistä ottaa, ei ehkä tarkkaa taajuutta mutta suunta mihin siirtyy. Ja kutsuvia asemia oli huomattavan vähän, yleensä peditioiden viimeisillä päivillä on yleensä helpompaa päästä läpi, riippumatta peditiosta - se on faktaa.

Ei kannata lannistua

Jos et ensimmäisten joukossa ole joka saa merkinnän vasta-aseman lokiin, siirrä panostukseni selvästi myöhempään ajankohtaa. Olettaen että pedition aikataulu pitää paikkaansa. Ettei esimerkiksi luonnonvoimat, pakota keskeyttämään operaatiota, näinkin on tapahtunut.

Seuraa operaation uutisointia, annettuja dx vihjeitä, ja lokien julkistuksia tarkasti ja päättele siitä oman asemasi suorituskykyysi ja aikatauluusi sopiva hetki. Jos pedition käyttää Clublog palveluja niin tässä hyvä linkki jolla OH yhtyteyksien ajankohdat ja lukumäärät selviää.

http://www.clublog.org/charts/?c=EP6T

Propagation suggestions for EP6T from FINLAND

Ja tätä klikkaamalla avautuu bandeittain OH-asemien lukumäärä kelloajoittain heidän lokissaan. Tässä esimerkissä EP6T tilanne.

Seuraa keliennusteita

Ennuste Navasalle K1N
http://voacap-optimaalinen-antenni.blogspot.fi/

Tai tee Voacapin avulla oma tarkka ennuste.

On tietysti hyvä tietää milloin minulta on parhaat kelillinen olosuhde, kohteeseen.

Maantieteelinen keli maximi kohteeseen ja minä

Mutta ainakin yhtä tärkeä huomio on kutsuvien asemien lukumäärä ja heidän signaalinsa voimakkuus kohteessa.Turhauttavaa on kutsua tuntikaupalla oletetulla  s 9 signaalilla jos etelä- tai länsi EU menee sinne plus 20-30 db. Operaattori ottaa käytännössä helposti luettavat isot signaalit päältä, ja sinä jäät aina sinne jalkoihin, vaikka kuinka seuraisit operaattorin toimia.

Asemat menee ohi sen kuuluisan toteamuksen mukaan, oikealta ja vasemmalta ja samalta taajuudelta signaalisi ei vain riitä.

Kelipiikin maximin maantieteellinen paikka selviää nopeasti kuuntelemaalla vain pileuppia, mille maantieteelliselle alueelle  vasta-asemat sijoittuvat.

Myös  Aurora ennusteen on syytä huomioida.

EP6T Nyt se on ohi 27.1.2015

The last QSO was logged @03h08 on 40m today. A total of 68098 QSO's are logged. The log has been fully uploaded to clublog.  It was a moving 9 days of operation. We all thank you for making a QSO with us, and sharing the excitment. We are now packing all gear.
 
73's from the EP6T team

http://www.rockall.be/

Linkki

Ale kirjojen hyllystä tarttui mukaan, yli 500 sivuinen.

Berliini 1945 Antony Beevor isbn 978-951-0-39502-8

http://www.helsinki.fi/historia/yhdistys/arviot2003/beevor.htm

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi


 

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Heading for the Island - Navassa K1N


Jään paksuus tuli mitattua, se on kotirannassa 32 cm, luntakin on jään päällä reilut 20 cm.
 
Sisälmys:
 
EP6T  kuuntelu ongelmat
EP6T seurantaa 80m bandilla
Häirikkö EA5SYL
Suuntana Navassa K1N
 
EP6T  Iranin kuuntelu ongelmat
 
Valitteleevat kuuntelu ongelmia saarella pystypolarisaatiolla, ei juuri kuule kuin isoja poikia. 30 ,40 ja 80 ja 160m bandeilla. Onkohan siellä paikallisilla asukkailla häiriön aiheuttajia, vain onko omat laitteet ja laturit syynä. Syyksi paljastui läheisen skootteri vuokraamon akkujen lataus laitteet. No ei tuolta maasta olla liian usein oltu äänessä lähiaikoina, ennen tätä operaatiota. Joten kaikki operaatiot ovat tervetulleita. Periaateessa tuo etäisyys ja suunta on täältä helppo, ja mahdollisen auroran vaikutus on vain minimaalinen.
 
EP6T seurantaa 80m bandilla
 
Lauantaina ehtoolla EP6T kävi 80m ssb:lläkin, kunnes taajuus 3750 hiljeni, sopiva hetki huoltokeikkaan kävin alakerrassa kahvit hakemassa. Aloitin taas cw taajuuden kuuntelun luottaen että asema palaa cw taajuudelle, ja siinä vaiheessa yritän iskeä. Koska selvästi näyttää ettei signaalini riitä tuossa seurassa, kilowattia minulla ei ole tarpeeksi tuohon seuraan, ja antennina vain 80m dipoli. Etukäteen arvelin että tuohon 80m cw yhteyteen olisi mahdollisuuksia periaatteessa,  joten siihen panostin kuunteluni. Vaikeaa se näytti olevan, oikealta ja vasemmalta mentiin ohi, ja taajuudelta ei riittänyt signaali. Pitää yrittää niillä keinoilla joita on käytettävissä, eläkeläisellä on aikaa, jos xyl ei häiritse :) 
 
Kahvimuki kädessä palasin rigien äärelle, siinä se EP6T olikin 3503, ei vielä vihjeen vihjettä onneksi. Ei muuta kuin kutsumaan 2 upissa, parin kyselyn perästä kutsuni meni oikein. Kello oli 2029 z. Nyt vain toivomaan ettei asema ollut piraatti. Muutama SM asema siinä meni myös läpi, muuten oli hiljaista 2 upissa,se minutkin toivottavasti pelasti. Netti lkia ei vielä tätä kirjoittaessa ole päivitetty tuohon aikaan sopivaksi.

EA5SYL Häiriköinti

Häirikkö taas palasi alkuillasta työmaalleen 80m cw:lle 3503 kutsumaan omaa päätöntä cq kutsumista EP6T taajuudelle.

Ihan virallinen kysymys liitollemme SRAL onko tätä EA5SYL häiriköinti asiaa otettu vakavissaan esille ja miten on asiassa toimittu. Kyllä tälläinen häiriköinti on EU:ssa yhteisesti kitkettävä pois. Tämä on liiton SRAL asia jos mikään hoitaa.

 Heading for the Island!

January 22, 2015

http://www.navassadx.com/

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

 
 


lauantai 24. tammikuuta 2015

Odotellaan odotellaan


Paikallinen yksityistie tyypillisessä talviasussa

Sisälmys:

K1N DQRM palkki
K1N Navassa linkki
VP8DOZ/G South Georgia tulossa
Keliennuste K1N-OH
Tee oma täsmä ennuste K1N Navasalle
OHDXF sivuille linkki

K1N DQRM

"Deliberate QRM has been a major hindrance on both  ends  of
the pileups in recent years and is worsening. There is a tab on our  website
(www.navassadx.com) where you can help us  identify  QRMing  stations.  This
tab will not be active until the DXpedition comes on the  air.  By  entering
the data requested, and if enough data is entered, even with crude or  rough
beam headings, a 'heat map' can be produced with  mathematical  analysis  of
the data.  This  was  covertly  tested  during  the  recent  FT4TA  Tromelin
DXpedition and even with  limited  data  input,  several  deliberate  QRMing
stations could be identified within a very small area! Again, the more  data
that is provided the more accurate  the  'heat'  can  be  put  on  offending
stations. If we do experience QRM, we have planned tactics to  minimize  the
malicious interference. Hint: listen, listen and listen more  for  us...  we
might try to 'wiggle' out of it! We will also try hard to  keep  our  splits
narrow as possible to avoid  annoying  non-DXers  who  have  been  known  to
'bother' a pileup".

[425ENG] 425 DX News #1238

http://www.navassadx.com/
 

VP8DOZ/G South Georgia tulossa

Denis ZL4DB is heading to VP8\G South Georgia in a few days. En route, he hopes to collect his license in Stanley, Falkland Islands around 24th January and to get a VP8\G call-sign. He also hopes to meet Bob VP8LP who has been very helpful in providing information on requirements and contacts with the VP8 administration. Once on the South Georgia he needs to obtain permission to operate, which could be late February as there are important tasks to complete for the team he's working with. A QRZ page and possibly Clublog will be set up when his call is confirmed.

Denis will arrive at King Edward Point, near Grytviken around 27th January and will be tasked with providing comms for a helicopter operation as part of the South Georgia Habitat Restoration Project. The helicopter team will be rat-poisoning, with Denis setting up a global positioning warning system to track the choppers and a repeater system between the main base and forward operating positions. His time for ham radio will be largely dictated by the weather. If its adverse for flying, then he'll be off to the shack. The operation is scheduled to end late March/early April.

Denis is very inexperienced in using a computer logging program or pile-up handling so may not be calling CQ initially, he may only S&P for a while until his confidence increases.  If you hear him, please be very patient. He has been given him some training using N1MM with a simulated steady stream of callers. He knows how to use split but initially may be simplex only.

His rig is a TS-480 barefoot into a 17/20m GP. The TS-480 has auto-tuner so he may appear on other bands. Unfortunately, he is not permitted to operate from the main comms room on the base or use their antennas. He will only be operating SSB.

From Grytviken, there is a tall mountain range to the North which will largely block SP signals towards WEU, NA & SA. Fortunately, these is a large bay right in front of him on the SP to ZL, VK & Asia.

Denis has been on Macquarie before and had hoped to operate from there but this never eventuated. There is a possibility he may not operate from VP8\G either. With a large team planning to activate South Georgia and South Sandwich in 2016, it won't be long before we get a crack at a large-scale activation from these highly sought-after entities.

Denis will not be reachable by e-mail while at Grytviken. He hopes to gain some internet time to send logs to his QSL manager (Paul ZL4PW). Please do not request skeds, different bands, different modes etc etc. If he isn't too intimidated by the pile-ups and caller behaviour he will work more of the deserving. QSL information will be posted on
qrz.com at a later date. Uploading to LOTW and eQSL is very unlikely.

Regards,
Paul ZL4PW


OHDXF postituslistalta poimittua

 Keliennuste K1N-OH

Ihan vielä muistutukseksi että ko. ennuste löytyy täältä:

http://voacap-optimaalinen-antenni.blogspot.fi/2014/10/keliennuste-kp1-navassa-isl-oh-tammikuu.html

VOACAP Onlinessa voi tehdä itselleen täsmäennusteen:

www.voacap.com/prediction.html

Oli palvelusta tippunut viime viikon ajan muutama valitettavan tärkeä toiminto pois päältä, kuten pitkäntien laskenta, mutta viat on
nyt korjattu.

73 OH6BG Jari


_______________________________________________
OHDXF mailing list
ohdxf@sral.fi
https://www.sral.fi/mailman/listinfo/ohdxf

torstai 22. tammikuuta 2015

Iran EP6T iota AS-166 äänessä - Navassa K1N tulossa


Vanha kuva 2012 talvelta
 
Kyllä tuolla EP6T riittää kutsujia, minäkin 17.1.2015 iltasella 40m cw:llä sitä kutsuin. Asema tuli kuin tykki, niin oli kutsujiakin varmaan kaikki EU maat, varmaan Aasiaa myöten.Pitkän kaavan mukaan sain minäkin ensin vastauksen OH5T, ja seuraalla ooverilla korjaus yrityksen tuloksena oli OH5TZ, taas korjaamaan tuloksena OH5TY. Lopullinen korjaus ei koskaan mennyt perille vasta-aseman lokiin. Ja siellä se näytti heidän lokissa olevan OH5TY 40m cw yhteys, jonka olin pitänyt. Ja tämän kaiken syynä vain loputon samalla taajuudella kutsuminen, riippumatta kenelle pileuppi asema on raportin antanut. Ei siinä malteta odottaa, että yhteys olisi päättynyt, vaan samalla taajuudelle omaa kutsua antamaan, odottean että minä tästä juuri sen saan. Vaikka seuraava yhteys tulisikin aivan toiselta taajuudelta, operaattorin mieltymyksistä johtuen.

Täytyy yrittää korjata tämä 40m cw, myöhemmin 40m ssb yhteys tuli, Italialaisten päälle huudoista huolimatta.

80m cw:llä EP6T olisi vielä asiaa, katsotaan nyt milloin se minun vuoro tulee, 160m en kuvittelekkaan saavani yhteyttä, tällä 80m dipolilla.

Iran EP6T iota AS-166
http://www.rockall.be/

Olisi harmittanut jos tämä olisi kohtalona ollut Navassan K1N 40m cw:llä, varmaan sielläkin vastaavia yhteysyrityksiä tapahtuu ja lopullinen kutsu jää väärin lokiin 

Voi vain kuvitella mikä kutsujien määrää siellä on tarjolla. Onneksi siellä luvataan yksi asema on 20m ssb 24 tuntia vuorokaudessa on  joka tarjoaa Navassaa aktiivisesti. Tässä tapauksessa tämä ratkaisu on aivan oikein.

Navassa K1N tulossa
http://www.navassadx.com/

C5X The Gambia 26.1.2015 saakka
Näppärät cw operaattorit avaimessa.
http://qrz.com/db/C5X

Pitkään tarjottiin tästä asemasta vihjettä muodossa ZL90SARL, minullakin tuli hälyt koska ZL9 oli kyseisellä bandilla puutoksessa.
http://www.qrz.com/db/ZS90SARL


De OH2KIF Ham viikko 4

http://www.universal-radio.com/cats.html  hamien maskotteja…
 
digiä menossa:
 
18-24.1              3A                        Monaco           
 By F5RBB as 3A/F5RBB and F4FRL as 3A/F4FRL; 20 15m; PSK31 RTTY
 
digiä tulossa:
 
24-26.1              FM                      Martinique     
By SP3CFM as FM/SP3CFM, SP3IPB, SP7TF, SP7VC, SQ7OYL, K2RPF likewise fm NA-107; 160-10m; SSB CW + digital 
  http://expedition.sp7vc.pl/  
 
27.1-3.2             J6                         St. Lucia 
            em. porukka jatkaa Karibian rundia…
27.1-30.3           FG                       Guadeloupe
  By F6ITD as FG/F6ITD fm Basse Terre I / La Desirade I (NA-102); HF; SSB + digital; QSL also OK via F6ITD Buro or direct (LotW preferred)                      http://www.qrz.com/db/FGF6ITD

Linkit

Lapsen lapsiamme Järvenpäässä liikuttaa nämä seurat, kiitos aktiivisten vanhempien. Sekä Ukille ja Pirjo-Liisalle.

Järvenpään Taitoluistelijat
http://jtl.sporttisaitti.com/

Järvenpään Tennisseura
http://jarvenpaantennisseura.sporttisaitti.com/

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi




 

keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Tämä kannattaa huomioida Navassan K1N kanssa





Ote K1N toistaiseksi viimeisestä tiedotteesta:

The K1N operation is your only opportunity in 32 years to work this #1 Most Wanted Entity. It has been 22 years since the last operation and USFWS will not permit another operation for at least ten years. For these reasons, and in the spirit of worldwide cooperation and good will, we ask that if you already have QSOs with Navassa on certain bands from a previous operation, PLEASE DO NOT CALL US ON THAT BAND! ClubLog Leader Board will be turned off for obvious reasons.

Ja sama Googlella kännettynä:

K1N toiminta on ainoa tilaisuus 32 vuotta työtä tämän # 1 Most Wanted Entity. Se on ollut 22 vuotta sitten edellisen operaation ja USFWS ei salli toista käytössä vähintään kymmenen vuotta. Näistä syistä ja hengessä maailmanlaajuista yhteistyötä ja hyvää tahtoa, pyydämme, että jos sinulla on jo yhteyksistä kanssa Navassa tietyistä bändejä edelliselle, ÄLÄ SOITA kyseisellä taajuusalueella! ClubLog sarjataulukko sammuu ilmeisistä syistä.

http://www.navassadx.com/

Tässä esimerkki  ClubLog Leader Bord listasta, EP6T osalta, jota ei K1N kohdalla ole käytössä. Tämän osion käytöstä ollaan ainakin kahta mieltä. Minusta tässä tulevassa K1N tapauksessa, tuo yllä mainittu suositus ottaen huomioon meille joilla on jo jollain bandilla on Navassa, ei tätä listaa todella tarvita.

OH5TQ has worked EP6T on 2 out of 20 band slots

Propagation suggestions for EP6T from FINLAND or from CQ zone 15 or show on Geo Propagation Map
Leaderboard stations in CQ zone 15 or FINLAND or in EU
10m12m15m17m20m30m40m80m160m
PH         
CW         
RTTY         
Your search has been made possible thanks to a donation made by KE9V Jeff Davis.
119136 searches. Completed your search in 5.746s.

'First Past the Post' leaderboard: Order takes into consideration how soon EP6T is worked on the LAST band slot. Dupes allowed but discouraged. The red number is the total number of band slots.
 

73, Pertti OH5TQ

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

K1N Navassa Island DXpedition

 

 

Vanhoja vuoden 1992 korttia

17 January 2015

FOR IMMEDIATE RELEASE
From The KP1-5 project
RE: K1N Navassa Island DXpedition

Navassa: A once in 32 year opportunity!

Within two weeks the K1N Navassa DXpedition should be QRV with up to 7-8 stations. Our exact departure date will be decided at the last moment by USFWS and weather windows. The team will be arriving at our staging point a few days before the earliest possible window and will be ready for a rapid deployment. As soon as USFWS has landed on the island and declared it is safe to proceed, we will start the helicopter flights and commence operations. We hope to have a basic camp established by the end of the first day and if things go extremely well, we hope to have several stations on the air by nightfall on the second day. Helicopter deployment will continue for a total of three days before the camp is fully established. A boat landing is not possible this time of year and also helicopter sling loads off our standby vessel are impossible. So, additional equipment and supplies will be moved ashore with manpower. This will not be an easy project!
The K1N operation is your only opportunity in 32 years to work this #1 Most Wanted Entity. It has been 22 years since the last operation and USFWS will not permit another operation for at least ten years. For these reasons, and in the spirit of worldwide cooperation and good will, we ask that if you already have QSOs with Navassa on certain bands from a previous operation, PLEASE DO NOT CALL US ON THAT BAND! ClubLog Leader Board will be turned off for obvious reasons.
The latest details and pictures can be found at www.navassadx.com. This web page is now available in 44 languages, including, of course, Klingon! We are leaving no one out of this DXpedition because of its rarity. Our stations will be at "the usual" DX frequencies, listening up, but in some cases, down, for certain parts of the world's band plan. It is absolutely necessary to listen to the instructions of the DXpedition operator. We have a Facebook page to watch and a Twitter feed (@navassa2015) to follow for instant updates. We will be listening in the U.S. General/Advanced bands.
Band modes will be somewhat limited in an all-out effort to work the bands down to the last station (and Klingon) for this unique opportunity. At least one station will be on 20 meters 24 hours/day. 160M and 12M will be CW only and 10M will be SSB only. Other bands will in some pattern, alternating CW & SSB. At least one station will always be on RTTY, and we will operate RTTY on no more than three bands. N2OO Bob, is our chief pilot. HK1R Jorge, is our South American pilot, JA1ELY Toshi, (assisted by Yuki JH1NBN) for Asia, MMØNDX Col, for Europe, V51B Andre, for Africa and ZL2AL Lee, for Oceania. Nodir EY8MM is our deep Asia pilot where propagation will be weakest. Our U.S. pilots are K2SG Tony, and KF5NYQ Brandon, is our youth pilot. You can contact your pilot via email; each pilot's address is on his team bio page on our website. Pilots are your way to provide important feedback to the team on the island. Be concise and make your comments pertinent. The worldwide feedback will be prioritized, summarized and forwarded to the Island. Pilots will attempt to answer questions if they are able to do so. Pilots will NOT have access to the logs so do not ask about busted calls, log entries, etc. Logs will be uploaded several times daily to ClubLog.
As you can see in the following propagation prediction diagram for North America, we will have high grade communication on several bands 24 hours daily. The same is true for South America.

Contrast this to the predicted propagation to Japan and India:
 

Europe has some variability, but Poland shows an "average" propagation for the European continent. There should be 24 hours of daily propagation to Europe…on some band!

You should be grateful to have others standby while we work YOU for an All Time New One. It is only fair to ask that YOU stand by while work others for an All Time New One. As can be seen on the European diagram, we ask for patience in Europe while we work into deep Asia and other areas, as the band openings are nearly simultaneous. Please LISTEN to the operator's instructions. We will not work stations from outside the area we are calling. With cooperation, everyone will get into our logs FASTER!
Deliberate QRM has been a major hindrance on both ends of the pileups in recent years and is worsening. There is a tab on our website where you can help us identify QRMing stations. This tab will not be active until the DXpedition comes on the air. By entering the data requested, and if enough data is entered, even with crude or rough beam headings, a "heat map" can be produced with mathematical analysis of the data. This was covertly tested during the recent FT4TA Tromelin DXpedition and even with limited data input; several deliberate QRMing stations could be identified within a very small area! Again, the more data that is provided the more accurate the "heat" can be put on offending stations. The QRM problem is one reason we are not publishing our operating frequencies, but we will be on or near the "usual" DXpedition frequencies. If we do experience QRM, we have planned tactics to minimize the malicious interference. Hint: Listen, LISTEN and LISTEN MORE for us….we might try to "wiggle" out of it! We will also try hard to keep our splits narrow as possible to avoid annoying non-DXers who have been known to "bother" a pileup.
K1N QSL information/manager:
Bob Schenck, N2OO
P.O. Box 345
Tuckerton, NJ 08087 USA
U.S.A. Direct: Minimum S.A.S.E. (Self-Addressed Stamped Envelope)
World Direct: S.A.E. (Self-Addressed Envelope) plus minimum $2 or 1 IRC
OQRS Direct and bureau: via CLUBLOG
Regular Bureau: via N2OO c/o the W2 QSL Bureau
LOTW: Sooner rather than later.
We greatly appreciate the generous contributions from individuals and DX clubs around the world! We are just shy of meeting our transportation obligations and have yet to meet the cost of "the rest" of the DXpedition. As always, we encourage contributions to help meet the uncovered expenses. The team has contributed basically half of the entire cost and would appreciate any possible help. U.S. donations could be tax-deductible through NCDXF. (See instructions on our website.)
The next press release will be when the landing operations commence. After that, daily progress and pictures will be posted on the website.
From the K1N Navassa Team:
Bob K4UEE, Glenn WØGJ, Mike NA5U, George AA7JV, Ralph KØIR, John K6MM, Craig K9CT, Tomi KT4TTT, Lou N2TU, George N4GRN, Mike N6MZ, Jeff NM1Y, John W2GD, Gregg W6IZT & Jerry WB9Z
….we hope to see you in the logs!!!
 

perjantai 16. tammikuuta 2015

Tulossa on http://www.dx-world.net/k1n-navassa-island/



KH8Z American Samoa Isl.

DX de JA1TRC:    14195.0  KH8Z                                        1104Z PM95

http://qrz.com/db/KH8Z

PY0F Fernando de Noronha Isl.

DX de RA7A:      28010.0  PY0F/PP1CZ   up up up                       1052Z KN94

http://dxnews.com/py0f-pp1cz_fernando-de-noronha_2014/

EP6T Iran tulossa 17-26.1.2015
IOTA  AS-166 Kish Island

Näyttää kirjoituksista päätellen olla hankala dxcc-maa tämä jenkkilässä, koska kelinavaus ohjeita tarjotaan yksityiskohtaisesti. Ja me muut saamme lukea rivien välistä vain , olkaa EU silloin kutsumatta.
Taitaa olla liikaa pyydetty, joilta EUsta tuo maa puuttuu. Taitaa tuo Navassa K1N vähän helpottaa tilanetta, ei sitä joka pileuppiin ehdi, ainakaan samaan aikaan.

Iota saarena tämä AS-166 ollut edellinen ensimmäinen aktiviteetti 2002 syksyllä äänessä EP6KI toimesta, joten painetta tälläkin IOTA suunnalla on tarjolla.


We have good news! Everything is going as planned, we passed customs in Tehran with ALL our equipment, and are now waiting for our domestic flight to Kish Island! The help of Dr Fard was very much appreciated again and we were very happy to be welcomed by so many people of the local amateur radio society in the middle of the night. The 50 km trip between airports which was arranged by Mohammed (EP3MIR) and his assistant Ali went perfectly. All official departments on Kish island have been notified about our radio expedition. There should be no restrictions. In a few hours after arrival on the island we will start building the antennas, and setting up the stations. Expecting to be on air by midnight January 16th.
 
The ROCKALL DX GROUP

http://www.rockall.be/


De OH2KIF HAM vk 3

 Qatarin oma ham sat
 
digiä:
 
15.1-15.6           Papua-Uusi Guinea                   P29NK               
 
 By DH1NK; 80-10m; SSB + digital; operation to continue until Jun 15

Linkki

Talous ei tänä päivänä ohjaa kunnan työntekijöiden toimintaa millään tavalla. Yksikköesimiehet ovat toimialansa asiantuntijoita. Heidän koulutukseensa ei yleensä sisälly lainkaan taloushallinnon opintoja.
 
http://www.talouselama.fi/Tebatti/kysymykset/talous%20ei%20ohjaa%20kuntien%20toimintaa/a2286957?utm_source=emaileri&utm_medium=Emai


73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi
 

lauantai 10. tammikuuta 2015

Navassa K1N tässä kuussa


 
 
Antin OH5ZB kuva.  Koskikara Sonnanjoen Myllykoskessa 9.1.2015 
Saukon temmellysten jälkiä oli myös paikalla
 

The DX Magazine´s

Most Wanted Surve
was conducted in the September/October 2014 time frame
Below are the overall Wordl-Wise Results
 
 

http://www.dxpub.net/MOST-WANTED-SURVEY.html


Tätä listaa silmäillessä, on ilolla pantava merkille, että kärkipään puutteita on tulossa ääneen. Jo tänä vuonna. Katsotaan miten liikenne kuri pysyy hanskassa Navassan operaatiossa. Jossa varmaan suurin paine. Heidän sivuillaan on linkki jonka otsikko on:
 Dealing with Deliberate QRM - DQRM
Seurataan mielenkiinnolla, mitä sivulle ilmestyy. Tuleeko samanlainen mustalista kuin muutama vuosi sitten P5 workinnassa. Jotain järjestystä kyllä kaipaan dx-työskentelyyn, eriksen vielä ne tahalliset häiriköt.

Navassa K1N Tammi- Helmikuussa 2015
http://www.navassadx.com/

Chesterfiel TX3X Syyskuu 2015
http://chesterfield2015.pdxg.net/

Heard VK0EK Marras - Joulukussa 2015
http://vk0ek.org/

Bouvet 2016
http://www.on4ww.be/bouvet2016.html

Tällä hekellä näyttää että Bouvetille on menossa toinenkin ryhmä 2016 , toivotaan että molemmat pääseen ääneen, rahan keräys molemilla on käynnissä. Kysyntää taatusti on.


Kouvolan Miljöö- ja putkradio museon 2015 tulevia tapahtumia

http://putkiradiomuseo.fi/tapahtumat/

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

FO/A Austral Isl TX5W 40m SSB


Auringon nousua 7.1.2015
Sisälmys:

FO/A Austral Isl TX5W 40m SSB
Vanhoja QSL korttia myydään keräilijöille Huutonetissä
De OH2KIF HAM vinkit vko 2/2015
Christmas Isl VK9


FO/A Austral Isl TX5W 40m SSB

Tuli pitkin päivää 6.1.2015  taajuudella 7180 luettavasti JA / VK ja NA suunnat oli vain vahvoilla. Englantilaiset asemat vain vähän sotkivat kuuntelua, pitämällä paikallis rinkulaa samalla taajuudella, onneksi skippi ja 3 elm suuntakuvio ei pohjoiseen biimatessa suosi G suuntaa. EU vastaanotton pätkä meni siltä päivältä ohi, en ollut edes rigien äärellä.

Taas uusi päivä 7.1.2015 ja aamulla kuuntelulla 06.00 ensin  sh/tx5w haku OH2J telnet clusterilta . Siellähän TX5W pihisi, kaikki kuitenkin luki  7157 ja otti 5 upia, sinne kutsumaan onnekseni EU kelpasi. Tapani OH5BM meni ensin läpi, hän pyysi että scandeja erikseen kuunneltaisi. Niin tapahtui saimme 4 minuutin erikoiskuuntelun ja siinä pätkässä minäkin sain kutsuni läpi, ainakin Timo OH1NX teki saman tempun. Scandinavia näytti vähän laajentuneen, muita EU asemia siinä taisi mennä myös läpi. Uusi bandi mode bongo siinä kirjattiin. 

  7160.0  TX5W          7-Jan-2015 1453Z  NO DX UK NET RUNNING HE WILL -G0RQL-
  7160.0  TX5W         7-Jan-2015 1444Z                               -F4FEP-

According to published statistics, world-wide, the DXCC entity FO-A and IOTA OC-114 reference are needed the most in Northern Europe.  Thus, the primary goal of this DXpedition is to fulfill this need.  It is hoped those Hams in other parts of the world will, when requested, standby and let those in Northern Europe obtain their first contact with Raivavae Island.

http://www.tx5w.com/

Christmas Isl VK9

28500.0  VK3HEX/9     7-Jan-2015 1041Z  Christams isl. OC 002 -IU0DUM-
http://www.dx-world.net/vk3hex-9-christmas-island/

Vanhoja QSL korttia myydään keräilijöille Huutonetissä

Minunkin vanhoja qsl-korttia, kahta eri kortti tyyppiä myydään korttien keräilijöille. Minun korteista, toinen on aivan blanco, siis kirjoittamaton. Toinen on kaksipuolinen, josta en voi sanoa onko tämäkin blanco. Useat kortit on lähettyjä vasta-asemille, joten osa on ainakin yhden kuolinpesän jäännöksiä. Näyttää että tällä myyjällä OH kortteja paljonkin tarjolla, eripuolilta maata. Osa OH kutsujen omistajista jo siirtynyt SK osastolle. Pitäisköhän ostaa tuo toinen kaksipuolinen oma kortti, niin näkisi onko sekin blanco.

http://www.huuto.net/hakutulos/category/224?words=radioamt%C3%B6%C3%B6ri

De OH2KIF HAM vinkit vko 2/2015

http://www.heathkit-museum.com/hvmhstory.shtml

 digiä:

9-17.1                 Pääsisäissaaret                            XR0YJ                
By JA3ARJ JA3HJI JA3IVU JH3LSS JI3DNN JA3AVO JH3PBL, also using CE0Y/home_call ; 80-6m; CW SSB + digital; QSL also OK via Club Log or JA3AVO direct: Masumi Nakade, 3-94 KOYA ITAMI HYOGO, JAPAN, Zip:664-0881                   http://www.nakade.jp/ce0y.htm

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi