Oma blogiluettelo

maanantai 30. marraskuuta 2009

Reinojen kokoontumisajo onnistui


TX3A on lopettelemassa ja purkaa asemaa CQ WW CW-osaan ottavat yhdellä asemalla osaa ja olivat low-pover luokassa. Kyllä signaali kuitenkin oli jopa 80 m ja pileuppia ihan kivasti, siellä ne olivat VK9XW kanssa cw bandin alapäässä. Aika melskettä siinä ajoittain, etenkin kun VK9XW otti upista, ei siihen olla kisoissa niin totuttu ja kuitenkin välillä otti taajuudelta vaikka selvästi uppia tarjosi. Kyllä siinä jopa bandipoliisit meni ällikälle, saati itse kisan workkijat. Pääasia että taajuudella oli meteliä, yli oman tarpeen.

CQ WW CW-osassa oli myös Reinojen kokoontumisajot Mustilassa OH5Z:lla, kolmet Reinot oli löytäneet paikalle, osa navigaattorilla ja osa ilman. Kertoo ehkä myös workkijoiden ikärakenteesta, toiselle kolmelta ei niitä löytynyt – toivoa siis vielä on.

HF-kelit oli huonot, kertoimiakin oli dx-clusterin ruudulla mutta ei lokissa. Tietysti tämä tiedettiin jo ennen kisaa, joten mukana oli erilaista kokeilua niin asemalla kuin 160 ja 80 m antennien osalta ja kokemusta tuli taas lisää, uusistakin leluista ja niiden tehokkaasta käytöstä. Mukana oli myös osallistuvien operaattorien perinteinen sosiaalinen tapahtuma, itse kisaa unohtamatta. Yhteyksiä taisi tulla liki 4000, kertoimet taisi jäädä alle edellisen vuoden.

Linkki

Tästä huijauksesta on jo 70 vuotta — Uusi Suomi
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/78033-tasta-huijauksesta-on-jo-70-vuotta

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

torstai 26. marraskuuta 2009

Viimeiset viilaukset ennen kisaa


Torstaina 26.11.2009 DK0WCY antaa OH5RBI komennolla sh/wcy. SFI 75, A 13 ja R nolla. Pihinä yhteydet 100 watilla, keppillä, langalla tai jopa pyykinkuivaustelineellä
on pohjoisen navanyli historiaa tai ainakin tuurin peliä. Tietysti kun isot konstesti asemat isoilla ERP runsaiden tsakkien ansiosta ja matalalla lähtökulmalla puskee kaikki on mahdollista, jopa yökelit jenkkilään 20,15 ja 10 m bandeilla.

CQ WW 2009 CW-osa lähestyy ja hyvin monia siihen osallistuvia asemia on äänessä myös ssb:llä joten kannatta kuunnella bandeja myös ennen kisaa, on jopa helpompia workkia kuin siinä kisan melskeessä ja annetun dx-vihjeen jälkeen.

Announced DX Operations
http://www.ng3k.com/Misc/adxo.html
Täältä löytyy monille asemille linkki dx-clusterille annetut 10 viimeistä vihjeestä kyseisestä asemasta.

CQ World Wide DX CW Announced Operations: 2009
http://www.ng3k.com/Misc/cqc2009.html

TX3A näyttää kuittaavan kaikki yhteydet myös eQSL kautta, jopa yhdellä bandilla dupe yhteyden – hienoa ei tarvita turhia välikäsiä.
eQSL Step-by-Step - eQSL.cc
http://www.eqsl.cc/qslcard/Presentation.cfm

Linkki

Saisiko rouvalle olla yksi testamentti? - Talouselämä
http://www.talouselama.fi/tyoelama/article350131.ece?s=u&wtm=-25112009

Puhutuimmat Aasiakas.net
http://www.aasiakas.net/index.php/puhutuimmat/

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Talvea odotellessa, CQ WW CW-osa tulee varmasti viikonloppuna


TX3A laitoin sähköpostia, että meillä aurinko nousee tuntia aikaisemmin kuin heillä laskee. Ja pyynnön mukaan, jos mahdollista olkaa siellä 12 tai 10 m bandiellä siihen saakka paikalliseen laskuun saakka, sattuu se muutaman minuutin kelipiikki siihen väliin hyvin. UA3 on se keli ehtinyt nousta, vaan ei tänne. Kun ovat siirtyneet qrx-modelle ja heidän focus bandeille.

Keskiviikkona vaan oli vaihteeksi R-indeksi pudonnut nollaan, ja A-indeksi noussut 13, joten se on siinä ja siinä onko sitä piikkiä tänne ollenkaan. Asema kuitenkin ollut pitkään 24899 ja täällä ollaan taas valmiina, antaa kellon vain käydä.

Huonolta näyttää ranskalainen raportoi, täällä ei mitään kuulu. A-indeksin nousu ei lupaa tänne hyvää, valitettavasti. Nyt asema siirtyikin 10m jenkkejä ajamaan.
Aikaa on vielä kelipiikkiin, kuuntelulla ollaan. Ja dx-peditio päiviä on jäljellä ja toivo R-indeksin noususta on olemassa.

Graylinessä ollaan, puolelta päivin Easterilta Isl CE0Y/SM6CUK sähkötteli 7006 ja tuli hyvin ja 100 w riitti yhteyteen.

CQ WW 2009 CW-osa on tulevana viikoloppuna

IRC - INTERNATIONAL REPLY COUPONST
Tapahtuu muutoksia toiset vanhenee ja uudet ovat jo tulleet, täällä kuvien kera selostukset
www.dailydx.com/irc.htm

Linkki

Kommentti: Näin torppaat uudet ideat - Markkinointi&Mainonta
http://www.marmai.fi/blogit/vassinen/article350504.ece?s=u&wtm=marmai-24112009

Uusi termi rokottaa kolmekymppisten eläkkeitä – Uusi Suomi
http://www.uusisuomi.fi/raha/77791-uusi-termi-rokottaa-kolmikymppisia-450%25E2%2582%25ACkk-pois-elakkeesta

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

tiistai 24. marraskuuta 2009

Olis pitänyt edes kutsua


TX3A oli taas tiistaina aamulla 24898, ensin tuli vihje JAsta joka on hyvä vihjepaikka jos tuota Pacifikin suuntaa ajatellaan, tiedetään että asema kyseillä bandilla, vaikka ei vielä täällä olisi kuultavissa. Ja ehtii linukka lämmetä, siinä 0430 utc maissa sieltä kuuluikin selvät merkit JA pileuppia siinä pyöritti. Mastoa kääntelin ja yritin saada tarkkaan oikean suunnan, asema hävisi kokonaan, ei mistään suunnasta edes pihissyt. Kaikki oli valmiiksi katettu, linukka lämmin, tx valmiina upissa ja punainen matto valmiina.

Toivottavasti vain qrx-mode, ettei vaan tullut bandin vaihtoa. UA0 vihje pelasti tilanteen, se oli edelleen siinä, keli vain tippui. Itse asiassa olin kovin yllättynyt että edes tähän aikaan sitä edes kuulin. Auringon nousuun on täällä vielä reilu tunti, UA asemia kuulen upissa kutsumassa.

Ja taas vihje 24940 ssb on tarjolla, ei kuulu edelleen täällä ja nyt ei kuule enää kutsuvia UA asemiakaan, joten ei riitä ssb signaalia sinnekään. Tai taas qrx–mode on päällä, ei auta kuin kahden taajuuden samanaikainen kuuntelu cw 24898 ja ssb 24940, ja vihjeitä ei tule kummastakaan taajuudesta tai asemasta yleensä.

Olisi silloin pitänyt kutsua, maston kääntely oli silloin vaan mielessä. Alligaattori sarjaan siinä olisi ehkä päässyt, tyylillä kutsuu muttei kuule 100% kaikkea. Taisi tilanne kuivua kokoon, koska VK2 arvelee bandin vaihtoa, ainakin qrx-mode on päällä, mutta mikä seuraava bandi?

Siellä saarella on sunset 0748 utc, ja siihen vielä noin tunti, joten alabandit ovat varmaan taas jakelussa, siinä arvaukseni. Täällä jatkan kuuntelua kuitenkin molemmilla 12 m taajuuksilla, saapi radio kohista taustalla ihan rauhassa. Jäi kyllä sellainen maku aamusta että cw olisi tullut läpi, mutta ssb:lle siirtyminen qrx-mode teki sen mahdottomaksi tänään.

Arvasin väärin 14024 ilmestyi TX3A.

Ja samoilla minuuteilla Juhani OH1LQ raportoi 3520.0 A31A voimakkaana joten keliä sielläkin, tosin Juhani on tämän bandin isojapoikia ja siellä antennina muutakin kuin 80 m dipolin reppana lähipuissa.

OH9SCL Santa Claus Land radiostation
http://kotisivu.dnainternet.net/rakarttu/OH9SCL_2007/OH9SCL_2007
SCL Awardin säännöt

Linkki

Petteri Järvinen: Nettimedia on nyt vedenjakajalla Kauppalehti.fi
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/11/28122

Verkkouutiset - Valtion määräysvalta televerkoissa olisi "iso juttu"
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=16705:valtion-maeaeraeysvalta-televerkoissa-olisi-qiso-juttuq&catid=9:talous-paeaeuutinen-&Itemid=5

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

maanantai 23. marraskuuta 2009

Elämme nyt grayline etenemisen mahdollistavassa tilassa päivälläkin


TX3A kuuntelun sijasta lupasin mennä tekemättömien töiden osastolla ulos. Näin jälkikäteen ratkaisu oli oikea, ei täällä kuulunut vihjeiden perusteella mitään vain keskisestä- ja eteläisestä EUsta oli tullut muutaman kuulohavainto ja valitus miksi ei EU kelpaa. Kyllä A-indeksi nousu neljästä kymmeneen, ja R-indeksikin vielä laski. Niin muutokset tuntuu heti juuri noihin rajakeleihin, pienikin dx-ikkuna sulkeutuu tehokkaasti.

Ruokailu tauolla piti tietysti käydä kuuntelamassa mitä bandeille kuluu ja 5W0KH siellä huuteli 7091 ja kuuntelu oli 7162. Piti sinne uuden bandimoden toivossa kutsua, ei ongelmaa, hyvin kelpasi jenkkien ja japanilaisten sekaan kello oli 0846 utc siis keskellä päivää.

Me olemme nyt tähän vuodenaikaan grayline etenemisen mahdollistavassa tilassa koko päivän.

Yhteydestäni täältä pohjoisesta EUsta innostuneena 5W0KH alkoi huudella muita EU asemia. SM2LIY vastasi ja piti yhteyden GP:llä, kuuntelussa hän käytti 800 metrin beveä joka GP kanssa on varmasti hyvä yhdistelmä, etenkin kun se on pacifikin suuntaan.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Keittiön kautta ei TX3A lokiin pääse, sen he vahvistavat omilla sivuillaan


TX3A oli voimakas lauantaina aamusta 18077, jopa 15 m monobanderilla ja tunerilla väkisin pusersin yhteyden, kiitos vähän ohuemman pileupin. Tuo 17 m monobanderi on poissa pelistä, vielä tuntemattomasta syystä, swr on taivaissa ja ei sillä edes kuule mitään.

Hankaluutta lisäsi myös ajoittain TX3A lukeminen, kun VK9XX ilmestyi 18076 ja otti 1 uppia, joten sen kutsujat sopivasti oli myös TX3A lähetys taajuudella, tai hyvin lähellä. Tietysti bandipoliisit oli heitä siitä pois ajamassa, joten taajuus oli ajoittain ihan lukukelvoton, turha silloin on kutsua. Ja turhaa oli bandipoliisienkin ystävälliset pyynnöt siirtymisestä, koska kutsujat eivät kuunnelleet kyseistä taajuutta. Pian tilanne normalisoitui kun VK9XX ilmoitti ottavansa 3 upista ja päällä kutsujista huolimatta siinä pystyi asemaa hyvin lukemaa, kiitos hiljentyneen bandipoliisien lauman.

Kyllä jonkin asteista turhautuneisuutta on myös TX3A workkijoissa, koska aikamoiset ohjeet on heidän nettisivuilla, miten heitä kannattaa kutsua , linukan viritysohjeisiin saakka. En yhtään ihmettele, meno on ollut aikahurjaa ja vastoin kaikkia järkevää työskentelyä.

Taas oli hyvä esimerkki, miten bandipoliisit omalla toiminnallaan saavat pahemman häiriön ,kuin yksi taajuudella kutsuja.

Nyt taas siirrytty normaaliin päiväjärjestykseen, 12 m kuunteluun antennin suunta on edelleen TX3A. R-indeksi on 31 joten pilikku tai pilkkua on ja sen mukuna hf-keliä. ZL1BYZ tulee taas hyvin 24891.

Sunnuntaina 22.11.2009 oli A noussut ja nyt 10 ja R oli laskenut nyt 14 ja TX3A workkii japanilaisia 28024, ei vielä pitäisi edes kuulua, on liian aikainen aamu vielä. Taitaa tulla hyvä keli, loppuihin ulkohommiin tänään, maa täällä ihan paljaan eikä järvikään ole ollut edes rannoista jäässä.

Linkki

Verkkouutiset - Punainen valo varoittaa päiväkodin liiasta melusta
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=16488:punainen-valo-varoittaa-paeivaekodin-liiasta-melusta&catid=29:kotimaa&Itemid=4

Aamulehti.fi Uutiset Testi paljastaa: Kuumemittareissa yli kahden asteen heitto
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/162331.shtml

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

lauantai 21. marraskuuta 2009

TX3A porukka jaksaa puurtaa


Perjantaina aamulla TX3A oli 18075 ja pileuppi pyörii, asema hävisi taajuudelta tyypillinen qrx tilanne, en vain huomannut mitä siinä mahdollisesti kerrottiin.

Nyt on odottelun makua, mikä bandi on seuraavaksi tarjolla, tauon jälkeen. Linukka jo valmiina 24896 ja se punainen matto levitetty. Tämä bandi on minulla puutteessa TX0DX jäljiltä, silloin ei vielä ollut kyseisen bandin antennia ja workkimis paikalle oli 26 km matka per sivu. Selityksiä kyllä löytyy, miksi se jäi workkimatta. Keliä on SFI 77 ja R-30 joten ei esteitä pitäisi olla, ZL1BYZ tulee hyvin.

Hyvin siinä kävi 20 m RTTY alkoi tauon jälkeen, EU ryttyilijöiden ilokin päättyi ja asema siirtyi 21024.0 joksikin aikaa ja taas oli vuorossa QRX ilmoitus.
Ehdin jo kelata punaisen maton pois sateesta. ZL1BYZ pitää EU pileuppia edelleen 24895. Ei tänäänkään ollut se 12m vuoro ja nuo 10 m vihjeetkin vain toivomuksia.

Pacifikkia kiertänyt kansainvälinen IOTA ryhmä kutsuilta P29VSR OC-008, P29VCX OC-102, P29NI OV-008 ja P29VLR OC-231 heidän nettilokit löytyy täältä. http://www.425dxn.org/dxped/p29_2009/

Ja täällä 5W0AP ja 5W0CF lokit.
http://www.pacificdxpedition.com/index.php?s=log

CQ WW DX CW-osa Marraskuun 28-29.11.2009, listaa osallistujista.
http://www.ng3k.com/misc/cqc2009.html

Porissa SRAL syyskokous suorana lauantaina 21.11.2009 kello 16.00, jos kokous niin päättää.
http://media.ham.fi/

Linkki

Ahvenanmaasta tulossa verkkokauppojen Eldorado - MTV3.fi - Uutiset – Kotimaa
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/11/1001158

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

torstai 19. marraskuuta 2009

TX3A torjuu tehokkaasti, keittiön kautta yrittävät - hyvä näin


TX3A piti oppituntia 40 m ssb:llä, kaivoi kutsuja esille mainiten ketä ei juuri nyt kutsu, kun kutsuivat kyseisen aseman päälle. Tyyli oli että asema meni kyseistä taajuuskaistaa ylös tai alas ja otti kutsujia siitä, yleensä ei kahta samalta taajuudelta.

Varmaan harmitti kun TX3A mainitsi kutsun, mutta ei myönteisessä yhteydessä ja vielä ilman raporttia. Minusta tuo menettely oli sopiva oppituntia kyseisille asemille, joita ei kutsuta, mutta kuitenkin huutavat kutsutun aseman päälle. Ja näissä tapauksissa ei kysymys ollut vahingosta vaan tarkoituksellinen teko, yritys päästä läpi keittiönkautta. Jos ei tuosta opi niin kumma se on.

Pileupin pitäjä on taajuuden kapellimestari ja hänen tahtiin siinä mennään, siitä ei kannata hermostua. Minunkin päälle huusi joku IQ vaikka kutsussa ei ollut OH5, jota pyydettiin. Muutaman kerran siinä piti TQ toistella, lopulta sain oikean läpi. Eikä se IQ siitä päässyt ainakaan minun jälkeen, koska TX3A siirtyi ylöspäin ja otti seuraavan sieltä.

Kyllä on Workkimisen Arvomaailma, on vielä monella lukematta ja ehkä vielä monelle kielelle kääntämättäkin. Kun pileuppeja kuuntelee.
http://www.sral.fi/files/arvomaailma.pdf

Luonnossa tapahtuu

Lähdekaivossa on vedenpinta noussut muutamassa päivässä merkittävästi, pari rengasta. Nyt siihen ylivuototilaa joka on mielestäni normaali, matkaa enää vain 20 cm.

Järvessäkin sama tilanne, nousua vain noin 10 cm. Sateita luvattu lisää, päästään taas syksyn normaaliin veden korkeuksiin, ennen jäiden tuloa.

Meillä on tarkka seuranta ja ennusteet Sonnanjärven vesitilanteesta päällä, viranomaisten toimesta: http://wwwi2.ymparisto.fi/i2/14/l149111001y/wqfi.html

Linkkiä

Suomi tarvitsee yrittäjyyttä, heh heh Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/ajatukset/2009/11/16/suomi-tarvitsee-yrittajyytta-heh-heh/200923788/145

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Keliä on Pacifikille aamuisin, missä ovat vasta-asemat

Isän päivänä vuonna 2009

Torstaina taas R-indeksiin ilmestyi lukuja nyt 29 ja SFI hissuksen nousussa nyt 76, eilinen R-indeksitön päivä ehti jo SFI pikkusen laskemaan.

Tiistaina TX3A antoi sen päivittäisen EU annoksen 21285, kysymykseen jonka sinne esitin koska on 12m bandin vuoro, vastaus oli myöhemmin. Päivää tai aikaa ei vastaus sisältänyt. Joten aamuisin vaan pitää olla valmius levittämään se punainen matto. Nyt näyttää että yhdellä asemalla siellä ollaan äänessä, päivällä myöhemmin oli 20 m cw ja iltapäivällä 40 m cw tarjolla, jopa niin pitkään että NA valitti ettei pääse EU wallin läpi.

Keskiviikkona taisi olla yrityksiä, ainakin 10 m, vihjeistä päätellen, lähinnä meidän mahdollista avausta, oli vihje jonka YL2PP lähettänyt, se ei kerro kuin aseman kuulemisesta. En ollut edes kuulolla silloin, R-indeksi oli silloin vielä nolla.

D68C ääneen tulo Comoreilta näyttää huonolta, saarella on poliittinen tilanne on kärjistynyt ja hankala, lähipäivät näyttää onnistuuko ollenkaan. Vaikka pedition luvat oli kunnossa. Viimeiset tiedot kertovat, että operaatio oli pakko peruttaa koska radiot ja muut pedition materiaali joka oli tuotu jo saarelle on takavarikoitu, paikallisten viranomaisten toimesta. Takavarikoitua materiaali yritetään saada takaisin lähettäjälle ranskaan. Taitaa täälläkin olla pyrkimys irrottautua, emämaasta lopullisesti.

Tämä Tongan A31A porukka jo ehtinyt ääneen, ja 5W porukka jo lopettelee.
Tonga A3, Samoa 5W, Cook Islands E5
http://www.pacificdxpedition.com/

Kukahan noille Pacifikin dx-pedio asemilla saisi viestitettyä, että heidän yöllä on HF- keliä EUn suuntaan, muuallakin kuin 80,40,30 tai 20 m bandeilla. Kysyntää olisi, nämä auringonpilkut sen mahdollistavat, etenkin paikalliseen aamuun sijoitettuna.

Linkkiä

Katso kartta Suomen suurimmista saastuttajista - Talouselämä
http://www.talouselama.fi/uutiset/article348985.ece?s=r&wtm=talouselama/-19112009

Yle: Rikoksen saattaa jatkossa voida kuitata rahalla Nelonen.fi
http://www.nelonen.fi/uutiset/kotimaa/rikoksen-voinee-jatkossa-kuitata-rahalla

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

tiistai 17. marraskuuta 2009

TX3A annos ssb:llä EUlle - millä bandilla tänään

kuva:Kari OG5M/OH5XT

Aamulla ilokseni huomasin, että nyt TX3A on 10m ssb vuoro, ainakin japanilaiset siitä kovasti hehkuttu vihjeissään. Täällä vielä auringon nousuun on reilu kaksi tuntia aika joten turhaa on edes vielä yrittää kuuntelua tuolla bandille sinne suuntaan. Tuntia myöhemmin asema siirtyi 15m ssb, ei sielläkään ole sinne vielä keliä, maston kyllä jo käänsin oikeaan suuntaan. Oli edellisillan K9RR/4 kuuntelu yrityksestä vielä jenkkilään, jota ei kuulunut täällä, olisi ollut uusi iota NA-142.

Näyttää vahvasti merkit yöltä, että EU saa tiistai aamulla paikallista aikaa annoksen ssb, mutta millä ”no focus” bandilla se on vielä arvoitus. Edelleen ovat 21288 ja siitä uppia, kello on 0435 utc täällä ei vielä kuulu.
Kello on 0450 utc ja nyt jo kuuluu taajuus on nyt 21285

Todella paljon ovat tehneet antennihommia 160 ja 80 m bandien eteen, ovat saaneet mahdollisimman hyvät kuuntelu- ja lähetys antennit. Näin jälkikäteen, olisi siihen porukkaan yksi tai kaksi operointi taitoistakin saanut olla lisää. Olisi niitä ”no focus” bandejakin voinut ajaa täysipäiväisesti. Koska siitä edellisestä operaatiosta oli jo niin pitkälti, x-määrä uusia kutsuja tullut hf-bandeille, kysyntää on taattu.

Muutama pilkkukin auringossa on saanut signaalit sieltä nousemaan, ajoittain jopa hyväksi. Ei siihen kuulemiseen tarvinnut olla six x six pakkia. Linukka on tietysti helpottanut tilannetta, jos kärsivällisyys ei ole riittänyt, ja vihjeen jälkeen on pitänyt kutsua.

En yhtään ihmettele vaikka joku täältäkin olisi 100w ennen sitä ekaa vihjettä se jo workkinut. Täällä ainakin 15 m signaalit maksimissaan cw kuin ssb ovat olleet todella hyviä.
http://www.tx3a.com/gallery.html

Linkki

Säteilyviranomaiset:
Tukiasemien taustasäteilyä ei tarvitse pienentää Kotimaa YLE Uutiset yle.fi
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/11/sateilyviranomaiset_tukiasemien_taustasateilya_ei_tarvitse_pienentaa_1161929.html?origin=rss

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

maanantai 16. marraskuuta 2009

Taas on pilikku ilmestynyt - aurinkoon


Nyt maanantaina on taas SFI noussut 75 ja R-indeksiin taas tullut lukemat 11.

TX3A oli taas sunnuntaina iltasella noin tunnin verran hyvin kuultavissa 10114.5 ja pileupista yritin paikallistaa mistä otti, muutaman kerran pääsin ”vähän yläpuolelle” edellisestä yhteydestä kutsumaan ja vihdoin se tärppäsi. Tällä mestarilla oli tämä tyyli, ei kahta yhteyttä samalta taajuudelta. Ja sopeuduttava siihen on ja yrittää koska se vuoronumero sattuu. Tuli tuossa muutama ilta kuunneltua ja kutsuttua ilman tulosta. Signaali oli eilistä selvästi voimakkaampi, syytä en tiedä. Linukka, antennin suunta, R-indeksi?

Kari OH7HXH sai myös samalla tyylillä, minusta yksi ylös niin kelpasi.
http://www.qrz.com/db/OH7HXH

TX3A maanantain annos EU:lle oli 20m ssb:llä tunnin verran ”no focus” bandeja.

D68F Comorolta pitäisi tulla ääneen lähi tunteina ja tai päivinä, ainakaan muita tietoja ei ole näkynyt.

D68FComoros IslandsDX News
http://dxing.at-communication.com/en/d68f_comoros_islands_dx_news/

RA9LI/O AS-086 oli sunnuntaina aamulla äänessä 14131, hyvin sinne venäläisten sekaan mahtui.
RA9LI/0Troynoy IslandDX News
http://dxing.at-communication.com/en/ra9li0_troynoy_island_dxnews/

Linkki

Jarmo Virmavirta: Eurooppalaisuuden ydin on oikeudessa olla eri mieltä — Uusi Suomi
http://www.uusisuomi.fi/nakokulmat/jarmovirmavirta/eurooppalaisuuden-ydin-on-oikeudessa-olla-eri-mielta

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Haluan TX3A rokotteen monella bandilla


Näyttää OH5RBI vaivaavan dementia, kyselee joka kerta uudelleen jo annettuja perustietoja. Siitä huomasin että sh/h tx0 suuntatiedot oli päin sitä, vasta oman lokaattori tietojen uudelleen antamisen jälkeen alkoi TX0 tai tässä tapauksessa Tx3A näyttää olevan oikeassa suunnassa.

TX3A on taas 10114.5 ei oikein vielä kuulu, odotellaan. On vaan selvästi nihkeempää pihinä, kuin edellisinä iltoina jos kellosta katselee. Tähän aikaan jo tullut hyvin tännekin, saas nähdä miten pitkään ”rokotteita” tänään riittää ja like pidetään auki tällä bandilla.

Vielä on aikaa workkia TX3A 6.12.2009 saakka, joten pilkkujakin saattaa nykyisellä vauhdilla kehittyä tähän väliin ja dipolille sopiva vuoronumerokin. Keskinen EU kovasti kutsuu ja valittaa ettei NA wallin läpi pääse. Henkisesti kovempaa että kuuluu, mutta ei oikeaa vuoronumeroa huudeta sisään. Tai rokote loppuu ja like suljetaan, vaikka jonoon asti olisi tulijoita.

Sunnuntaina aamusta oli taas 15 m ssb TX3A annos yhteyksiä EUlle, erityisen herkkä korva siellä oli HA-kutsuille.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

lauantai 14. marraskuuta 2009

TX3A säännöstelee EU yhteyksiä korkeimilla bandeilla


SFI edelleen 74, hissukseen noussut. R-indeksi tippunut taas nollaan = ei pilikkuja.

TX3A wokkimisia olen seuraillut kohtuullisen tiivisti päivisin, 30 m on annostelun kohteena iltaisin ja aamupäivisin 15 m pätkiä on ollut tarjolla EU suuntaan. Viimeiset terveiset saarelta kertoo että, nukkumiseen varattu aika on ajoittain kovin vähissä. Niin olisi täälläkin jos sitä 30m bandia olisi pitänyt joka yö päivystää, kun siellä ei joka ilta/yö kuitenkaan aktiviteettia ole ollut. Aamupäivisin 12 m kuuntelu on mennyt muiden puuhien taustalla.

TX3A olen saanut uutena 160 m cw, 80 m cw, 40 m ssb, nämä 30 ja 12 m vielä antaa odottaa. Mielestäni mahdollisuuksia olisi, mutta 30 m vuoronumero ei vielä sattunut tarpeeksi pieneksi, rokotteet loppui ja like suljettiin. 12 m tarjonnassa en ole sattunut olemaan paikalla, 15 m cw signaali on ollut mahtava, muutamana päivä jopa hyvän kaiun kanssa. Tänään sitä ei ollut, R oli nolla, liekö siinä syy.

Lauantaina koko aamupäivän ja pitkälle iltapäivää 10106 oli 5W0IW, ja piti EUta kohde alueena. Vastaavaa tarjontaa odotan myös 12m cw:llä

Linkki

Toimistobussi kuljettaa työläisiä Oulun maaseudulle Nelonen.fi
http://www.nelonen.fi/uutiset/kotimaa/toimistobussi-kuljettaa-ty%C3%B6l%C3%A4isi%C3%A4-oulun-maaseudulle

Miten asiantuntija oppii myymään? – Tietoviikko
http://www.tietoviikko.fi/tividuunit/article339686.ece?s=r&wtm=tietoviikko/-13112009

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

perjantai 13. marraskuuta 2009

TX3A Focus on low-bandit, 160 - 40 m ei 30 m


Nyt kävi hyvin 160 m yhteys näkyy jo TX3A lokissa. Ja ehtoolla pääsin jo muutaman kerran jopa kutsumaan TX3A 30 m , signaali nousi nopeasti hyvin voimakkaaksi. Iloa ei kuitenkaan kestänyt siihen saakka että minun vuoroni olisi tullut. Siinä 20.30 utc maissa oli lopetus ja vihjeiden mukaan aloitus oli 19.00 utc. Vai oliko siinä takana vain NA workinta, koska Maratonlistan kärkikahinoissa viihtyvältä William K2TQC tuli sen tyyppinen vihje.

Perjantai 13 päivä ei ollut EU aamupäivä, TX3A puikahti 20m ssb ja sitten siirtyi 80 m cw:lle NA ajamaa. Täytyy kuitenkin seurata, vaikka ei tuo 30 m olekaan heidän määritelmien mukaan low-band fokusessa, vaikka 40 m taas sitä on ihan jatkuvasti. Ja tuo 30m olisi siellä puutoksessa, sen 12m lisäksi.

PW6C on tullut myös ääneen iota SA-062
PW6C - IOTA DXpedition - Coroa Vermelha Isl. - SA-062
http://www.pw6c.com/

Havainto Innopajassa

Suuri huoli uusien liikeideoiden kehittäjillä pajoissaan, miten saadaan tästä suomalaisesta tyhmyydestä kehitettyä menestyvän vientituotteen ja sen hyvin markkinointua, kloonaus jo onnistuu. Eräs ehdotus oli että vuodatetaan tämä idea ruotsalaisille, jos eivät jo sitä vielä huomanneet.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

torstai 12. marraskuuta 2009

Olemme jatkuvassa Grayline etenemisen tilassa HF-bandeilla


On kivaa olla jatkuvassa grayline hf-kelien tilassa, siitä esimerkki OH5RBI vihje.
OH1LQ: 1830.6 TX3A Good sig at 1320 local time
Tai oma workkiminen 7019.9, 5W0IW kello 1038 utc, kesken NA pileupin meni läpi.

Keskiviikkona oli 1830.7 oli hyvä signaali TX3A:lla ja mielestäni pidin yhteyden, samanlaisen kuin toissa iltana se ei vain näkynyt heidän lokissaan. Ei ehkä se minun kuittaus mennyt perille ja toistoa siihen en kuullut joten se enter jäi siihen riville tekemättä. Ooverin vaihto on vähän hidasta kun piti 80 m dipolilla kuunnella ja 160 m dipolilla lähettää, vaikka etupanelista sen saa hoidettua. Ehkä myös manuaalin tutkiminen auttaisi, no nämä 160 m dx-yhteydet ovat niin rauhallista tempoa, että kyllä siihen yleensä ehtii mukaan

Torstaina aamupäivällä TX3A oli taas 15m cw:llä ja tuli kovaa, muutama päivä vain edellisestä 15 n cwstä oli aikaa, kaikua oli taas mukana. Vaikka olin kyllä toivonut 12 m vastaavaa operointia, myös 30 m on puutteessa. Pitää vain kyttäillä, kohta vain loppuu tarjonta. Ovat dx-clusterin mukaan ovat siinä 19.30 utc aloittaneet 30 m workkimisen.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Vilkasta on, ei ehdi mastonlaakerit jäätymään


Meneillään olevat dx-peditiot XR0Y Easter Isl, Chesterfied Isl TX0, kutsulla TX3A ja uusin T30KI ja T30IW West Kiribantilta tuli illalla ääneen.

Lähes esimerkillisesti TX3A antaa infoa tekemisistään niin antennien rakentamisessa kuin siihen liittyvässä workkimisessa, eilenkin illalla asema ilmestyi taajuudelleen 160m cw:llä. Ilmoituksensa mukaan risteili 80 ja 160m välillä, niin ettei vihjeen antajat ehtineet mukaan vauhtiin. http://www.tx3a.com/news.html

N1EMC/N1IW DXpedition to Western Kiribati (Tarawa atoll) as T30KI/T30IW
http://dx.t30dx.net/

Ja lisää tulee 13.11.2009 alkaa: D68FComoros IslandsDX News
http://dxing.at-communication.com/en/d68f_comoros_islands_dx_news/

Vuoden 2001 D68C Comoros operaation sivut.
http://www.g3swh.org.uk/d68c.html

On taas aamupäivällä 12 m päivystystä TX3A ja tämä T30 olisi sillä bandilla uusia, jos vaan sattuvat olemaan dx-ikkunan auki ollessa kyseillä bandilla ja keliäkin vielä sinne. Aamupäivisin kannatta olla kuulolla ja ainakin seurata vihjeita ja niiden lähettäjiä, siitä voi hyvin päätellä kelin etenemisen, suhteessa omaan qth.

Näistä yllämainituista kyseessä olevista asemista se yleensä tulee idästä, jos ua3 antaa vihjeen on syytä linukka jo laittaa tulille. Pahimmillaan on se kolmen minuutin ikkuna joka on käytettävissä workkimiseen, ehkä vähän kärjistäen, kyse on kuitenkin vain muutamista minuuteista. Eikä niitä minusta kannata hukata antennin kääntelyyn ja linukan virittelyyn taajuudella. Vaikka R-indeksissä on edelleen lukemia, joka parantaa oleellisesti dx-ikkunan aukioloaikoja.

Juuri nyt (11.11.2009 klo 0517 utc) näyttää TX3A olevan 17 m ssb:llä ja XR0Y 3525 ja kuuluu dipoliin.

Linkki

Onko kirjeiden lähettäjiltä kupattu 140 miljoonaa? Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/palvelut/2009/11/10/onko-kirjeiden-lahettajilta-kupattu-140-miljoonaa/200923452/12

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

tiistai 10. marraskuuta 2009

R-indeksi taas elossa


Tiistaina taas on R-14 joten pientä pilikkua siellä taas on.

Emppu OH2BF talkkasi clusterilla että, eilenkin oli TX3A aamulla kuulunut 12m cw:llä. En tiedä miksi minä en ollut silloin kuulolla, tässä lähistöllä kyllä pyörin. Syynä kiinnostukseni oli juuri se että kyseiseltä bandilta tuo maa puuttuu kokonaan ja jo yhtenä päivä sille sen punaisen maton levitin. Silloin asema meni qrt, ennen kuin keli tänne ehti nousta, ua3 sitä workki. Ei ollut silloin R-indeksissä lukuja.

Nyt on 24896 mittarissa ja jatkuvassa seurannassa, vihjeitä tulee kyseisestä taajuudesta. Siirtyminen 21024.4 oli edessä ja R-14 teki hyvää kelille tännekin OHta meni hyvin läpi. Signaali oli voimakas ja siinä kaikua, ei kuitenkaan ollut LP keli, SFI lukemat niin nirkoiset. Antennia kääntelin vielä pohjoisesta löytyi TX3A signaalia luettavasti ja samalla kaiulla. Siis monitie etenemistä, mutta minkä kautta.

Muuten tämä asema TX3A Chesterfied Isl on dxcc-listalla kutsulla TX 0 (NOLLA)

Mielenkiintoinen ja uusi RA-laite toimittaja/valmistaja ainakin minulle. En tiedä onko tuotteita täällä käytössä, myytävien listoilla en ole sattunut näkemään. Hinnoista en tiedä mitään, tiettyä euromääräistä etua EU sisällä olosta kyllä on.
Lähetin hintakyselyn ME6-T transvertteristä 50 Mhz ja vastaus tuli nopeasti, mutta koski ME4-T tranvertteri 70 Mhz, toimitus viikossa hinta 400 ekua rahteineen täällä, rahdin hoitaa DPD joka ei minulle sano mitään.
http://ha1ya.hu/

HAARP Ionosfäärin lämmitin
http://fi.wikipedia.org/wiki/HAARP

Laajakaistaa ON/EI

Viime päivien kelit välillä pientä miinusta, taas nolla tai pientä plussaa, Soneran netti yhteys pätkii samaan tahtiin, ei taida tuo kilometritolkulla killua oikein olla varmaa, ja joku peltitolppa ojanreunalla roudan kääntämänä kallellaan ja ehkä sisällä vahvistin, vai mikä siellä pätkii.
IRC kanava pongaa tiheään koska se ekana tippuu, dx-clusterille on yhteys vielä silloin pystyssä. Samaa ongelmaa oli keväällä samoilla ilmoilla ja nyt sataa vielä lunta/räntää. Millähän langalla se 100M tuohon nurkalle sitten joskus tuodaan, jos tuodaan yleensä.

Linkkejä

Valvojakin tuskastui: Olemme jäteliemessä Kauppalehti.fi
Haastateltava sanoi: Onko oikein, että sikala saa saastuttaa järven rannalla, mutta kesämökki ei. http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/09/26213&ext=rss

Hämähäkinseittiä punotaan massatuotantoon Ruotsissa - Tekniikka&Talous
http://www.tekniikkatalous.fi/tk/article345541.ece?s=r&wtm=-10112009

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

maanantai 9. marraskuuta 2009

XR0Y kuultu 19.00 utc 12m cw:llä




XR0Y kuului pihinänä sunnuntaina 24896 siinä 19.00 utc, ehkä jo aikaisemminkin, olin vain poissa rigien ääreltä. Jenkki pileuppi oli siinä 1-2 upissa. Enkä saanut vastauksia vaikka ann/full ohclu komennolla yritin huokutella, OH-asemia kuuntelulle. Kaikki oli jo workkineet vuosien varrella Easter Isl tällä bandilla, hyvien pilkkujen aikana, joten ketään ei ilmaantunut kuuntelijaksi.

Myös yöllä tulleissa viesteissä kerrottiin että keliä, oli jo alkuillasta ollut tuolla bandilla EU suuntaan, tässä tapauksessa siis läntinen EU.

En tiedä onko TX3A uusien vastaanotto antennien syytä vain pileupin ohentumisen syytä. Mutta sunnuntaina illalla taas kuuntelin 3509 ja kuulin kun OH-asemia meni läpi, ja siitä minäkin innostuin hain alakerrasta kupin kahvia, ja liityin kutsujien joukkoon ja sieltä se tuli takaisin. Taisi siinä joku OH6 ? mennä minun peräänikin, jotain oli tapahtunut ja myönteiseen suuntaan. Sama voisi vielä voisi tapahtua 160 m bandilla.

Uusi osoite, vanhoille ja tuleville uusille palveluille.
http://media.ham.fi/stream.html

Täältä löytyy viimeiset tallenteet, viimeinen 8.11.2009 ollut puheenjohtajan kyselytuntikin. Näyttää ja kuulostaa tunnelma tiivistyvän.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

sunnuntai 8. marraskuuta 2009

TX3A punaisen maton jo levitin 24896 - ei ollut tarpeeksi hyvä tarjous




SFI ja R-indeksi vähän nousseet ja TX3A ja XR0Y ovat olleet tarjolla, 15, 12 ja 10 m bandeilla, mutta ei mitään juhlaa täältä sinne ole ollut, ainakin ajat olleet sellaiset ja pohjoisnavan yli keliin ei pilkut riittäneet. Usein siinä ennen puoltayötä on 15 m keliä ollut sinne XR0Y suuntaan, tosin en oikein uskonutkaan että sitä näillä lukemilla Nyt taas tuon A-indeksi vähäinenkin nousu iskee keliä tehokkaasti alas, ainakin tuolla navanyli reitillä.

TX3A on 24896, ei kuulu edes japanilaisia, joita se vihjeiden mukaan workkii, no kello on vasta 04.46 utc, ei kelipiikki sinne vielä ole. Olisi nyt muutan tunnin tuolla bandilla, niin näkisi miten A-indeksi nousu tuohon suuntaan vaikuttaa, suoralla hypyllä ollaan jo niin kaukana aurora vyöhykkeestä Me täällä ollaan paljon lähempänä, auroran iskua, mutta sekin riittää tappamaan hf-kelit meiltä. Muutaman kutsuvan UA0-aseman kuulen upissa kutsumassa, samoin kutsuvan UA6 merkin osia kuulen. Punaista mattoa jo täällä levitin TX3A signaalille, linukka oli jo lämmin, vaan ei kuulunut mitään, asema meni qrt. Dimitri RA1OD sen vahvisti talkillaan, kun OH5RBI käyttäjiä ollaan. Hänen qth on suunnilleen samalla pohjois-etelä suunnan leveysasteella kuin meikäläinen, vain paljon idemmässä.

QRZ.COM Callsign RA1OD
http://www.qrz.com/db/RA1OD

TX3A porukka rakentelee edelleen uusia antennia 160 ja 80 m bandeille, EU suuntaan rakennettu 300 m kuuntelu lanka ei toiminut toivotulla tavalla, joten NA suuntaan oleva tupla deltaluuppi rakennetaan myös EU suuntaan.

Onneksi toiselta laidalla ja toiselta ääripään hf-bandilla oli jotain saatu aikaan OH1LQ vihje 1827.7 XR0Y, uskoisin että tämä oli merkkinä, tuli workittua.

Space Weather Now.
http://www.swpc.noaa.gov/SWN/

Linkki

Pari vuotta ollaan nyt kaakeliuunissa puita poltettu ja nyt lista puista jotka eniten räiskyvät poltettaessa on valmis, ei ollut muuta yllätystä kuin tuo haapa. Kärjessä on kuusi, seuraavaksi mänty, jopa haapa poksahtelee harvakseltaan, joten uunin lasiluukku on tarpeen jos näitä sekapuita polttelee. Ei tuolla kesäsaunassa niin ole tullut palamista seurattua. Tuli vaan 5-6 vuotta sitten tehtyä liian pitkiksi puut, tähän nykyiseen palotilaan. Ei sattunut PTS siltä osin olevan kohdalleen, kesäsaunan palotilan mukaan niitä pätkin.

Cronspisen Kaakeliuunit
http://www.cronspisen.eu/fi/kakelugnar/

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

lauantai 7. marraskuuta 2009

Pilikku numero 1030 on havaittu


Uusi pilikku auringossa numeroltaan 1030 on taas havaittu, joten taas on SFI ja R-indeksit taas nousseet.

Perjantain olin taas kytiksellä XR0Y nyt taajuus oli 10108 ja 10107.0 rutkutti joku härpätin, en kyllä ymmärtänyt mitä infoa siinä liikuteltiin. En ainakaan korvalla erottanut rupinassa mitään eroa, muuta kuin hyvin voimakkaaksi piti XR0Y signaalin nousta , että sitä oikein pystyi dipolilla lukemaan. Samaa 107 olevaa qrm lähetettä valittelivat tuolta muualtakin EUsta.

Ajoittain myös se oli 40 m 3 elm oli luettavissa, lähinnä että sillä sain tuon qrm lähetteen minimiin. Edellisiltä päiviltä olin oppinut että kelipiikki tänne on siinä 07.30 – 08.00 utc maissa ja siihen haarukkaan myös minun yhteys sopi hyvin. Enkä siihen kaikkein kovimpaan ruuhkaa yrittänytkään, siellä pileuppi alueen yläreunassa kilkuttelin ja sieltä se kelpasi.Ei riitä dipolin signaali biimin käyttäjien kanssa tasavertaiseen kisaan, tai jopa heidän yliajamiseen.

Lauantaina heti aamusta XR0Y tuli kovaa 3525 ja OHtakin meni läpi, signaali oli voimakas ja tunaajien ja poliisien armeija taas voimissaan, viikonloppu kun oli. Onneksi tilanne olennaisesti rauhoittuu kun alkaa arkiaamut.

Sama aamuna TX3A piti vastaanottoa 14012.6 ja potilaita oli jonoksi asti täälläkin, Japanista EU saakka ja kaikkea siltä väliltä.

Tässä sitä työ kenttää dx-clusterin ylläpitäjille, eikä aiheetta.
http://www.k6vva.com/fccpfr/pfr.pdf
OH5RBI ja DX-summitin taustajoukoille on tämä viesti jo mennyt.

Linkkiä

Murdochin verkkorahastus viivästyy Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/media/2009/11/05/murdochin-verkkorahastus-viivastyy/200923301/135

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

perjantai 6. marraskuuta 2009

DX taajuudella häiriköinti


On keskiviikko aamu, kello on 03.00 utc ja XR0Y on 10120.0 vihjeen mukaan, asema on tietysti vielä kuulumattomissa dipolilla. Pileupissa kuuluu, eteläisen ja kaakoisen EU n asemat sitä kutsuvan. Nyt peukut pystyyn että aamupäivän tuossa jauhaisi yhteyksiä, niin kelipiikki nostaisi täälläkin luettavaksi. Ensin pitää vain käydä heti aamusta Kouvolassa ostoksilla. Ja siellähän se oli edelleen, ja nousi luettavaksi täälläkin, ei vaan riittänyt dipolin potku.

Toivottavasti on torstaina tarjontaa uudestaan. Se päivä oli ja meni timpurin apulaisena, tuolla tuulessa ja pienessä pakkasessa, portaat on saatu hyvälle alulle vain kaiteet vielä puuttuu.
Se toistaiseksi ainoa yhteys sinne on heidänkin lokissaankin 40 m ssb, uusi bandi mode.

Ei muuten ole ollut qso-juhlaa täältä 5.11.2009 1251 utc päivätyssä lokissa on 30 m 3, 40 m 18, 80 m 17 ja 160 m 1 yhteys, tosin ne tiedossa olleet ongelmat ovat sitä haitanneet. http://www.clublog.org/charts/?c=XR0Y

TX3A on rakennettu uusia antennia ja yritetty saada 160 m ja 80 m bandinpohjia alas erilaisilla ratkaisuilla. Täällä kelipiikeissä on signaali ollut hyvä, jopa dipolilla on kuulut hyvin. Ja sen huomaa kutsujien turhautumisessa ja siitä tulevista lieveilmiöistä taajuudella.
Voisin melkein sanoa, että tulee liian hyvin ja liian moneen dipoliin, joiden operaattorien pinna ei kestä tuntikausien kutsumista ja vielä useana perättäisenä päivänä, ilman yhteyttä.

100w riittää hyvin EU tasolla 80 tai 160 m bandilla taajuuden sabotointiin – jos minäkään en saa niin ei juuri nyt muutkaan.

Uudet radioamatöörimääräykset on nyt voimassa. http://www.ficora.fi/attachments/suomiry/5l24wvOs4/Viestintavirasto_6H2009M.pdf

HF-workijan kannalta on ehkä isoin muutos ja myönteiseen suuntaan on välin 7100 –7200 tehon nosto. Saamani käsityksen mukaan, näissä määräysasioissa on Michael, OH2AUE ollut pääpäsmärinä Liiton puolelta, siitä kiitos hänelle. Olisin toivonut että tuossa Eurojen liikuttelussa olisi Liitto myös onnistuttu, lähinnä kohteet valittu toisin ja kestävin perustein.

Linkkiä

Katso kaikki Google-tietosi yhdestä näkymästä – Tietokone
http://www.tietokone.fi/uutiset/katso_kaikki_google_tietosi_yhdesta_nakymasta

Ravintolat raivostuivat juoksuasiakkaisiin Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/yrittaja/2009/11/05/ravintolat-raivostuivat-juoksuasiakkaisiin/200923289/137

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

torstai 5. marraskuuta 2009

TX3A saanut keppiä pystyyn




XR0Y Easter Isl, on tainnut mennä pasmat vähän sekaisin, kalusto- ja sähkö ongelmien kanssa. Yksi etukäteen mainituista painopiste bandeista 30 m , on vielä ihan iskemätön, ainakin sopivaan EU aikaan. Jenkkilään on ollut tarjontaa, ehkä täälläkin kuulunut, eri asia onko täältä ollut silloin sinne jenkkien sekaan signaalia, että läpi olisi päässyt.

Jos dx-clusterista saa lukea, että vihjattava asema tulee s9+20db ja omassa mittarissa kyseinen asema tuskin näyttää lukemia, ei minulla ainakaan ole innostusta edes kutsua, jopa 1 euron lottovoiton saaminen on varmempaa.

TX3A Chesterfield Islands DXpedition – LOGSEARCH
http://tx3a.com/logsearch.html

Eilen oli jo heillä signaalia, ihan hyvin jopa dipoliin tehoakin ovat voineet ajaa 160 –20 m bandeilla kuulemma. Tässä komea keppirivistö laguunilla.
http://tx3a.com/index.php?page=photo&shot=TXantenna

425dxn.org uudet listaukset on taas ilmestyneet päiväyksellä 1.11.2009 Kirkkonummi siellä suorastaan loistaa, tämän listan kärjessä on Jari OH2BU.
http://www.425dxn.org/awards/toplist/toplist.txt

Tämän listan kärjessä on Tapani OH2LU
http://www.425dxn.org/awards/toplist/topmode.txt

Figoran sivuilta löytyi tämä 4.11.2009 , ainakin 70 Mhz oli uutta.
http://www.ficora.fi/attachments/suomiry/5j1GNBPnM/Radioamatoorimaarays_6H2009M.pdf
"Voimaantulo
Tämä määräys tulee voimaan x päivänä yyykuuta 2009 ja se on voimassa toistaiseksi. Tällä määräyksellä kumotaan Viestintäviraston 14 päivänä kesäkuuta 2007 antama samanniminen määräys (Viestintävirasto 6 G/2007M). "

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Miten pääsen ja käytän OH5RBI dx-clusteria



Mobile dataa saat suoraan tästä
http://oh5rbi-cl.oh5ai.fi/
Sivun alalaidasta valitset mitä haluat.

Tai jatkat riviä klikaten
“Java client for cluster oh5rbi-cl”
Avautuu uusi ruutu josta, kirjoita kutsusi ruutuun.
Java latautuu ja uusi ruutu, alalaidasta ”connect” klikkaus ja olet oh5rbi klusterissa sisällä, ja vihjeitä alkaa virrata kaikilta bandeilta.

Ruskeaan alaosaan voit antaa omia käskyjä clusterille. Muista verkkossa on useita tuhansia asemia. Mieti mitä kirjoitat ja millä kielellä, jos jako koskee koko dx-clusteri verkkoa. Esimerkiksi annojen avulla "Talkaaminen" ei saata kaikkia kiinnostaa.

Suosittuja komentoja lukemiseen on

"sh/c"
"sh/dx tx3a" tx3a tilalla voi tietysti käyttää hakemaasi kutsua
"sh/ann"
"sh/ann ohclu"
"sh/wcy" DK0WCY keli-indeksit

Ja vastaavia lähettämiseen
"ann/full ohclu" tämä anno menee vain OH-clustereille,
Tämä yllä oleva käsky ei sisälly tuohon alla olevaan linkkiin, OH-special komento
"t oh1xxx" ja rivi asiaa kyseille vasta-asemalle
Ja vihjeen anto
"dx 14200.0 tx3a " tx3a tilalla tietysti asema jota vihjaat

Kaikki käskyt ja filtteröinti ohjeet löytyy
http://oh5rbi-cl.oh5ai.fi/docs/usermanual_en.txt


Workkimisen Arvomailma
III.6 löytyy hyvät vinkit dx-clusterin käytttöön

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

XR0Y ja TX3A äänessä


P29NI iota OC-205 tuli 3.11.2009 ääneen aamupäivällä, ensi kävi pitämässä muutaman yhteyden 14260 jossa kertoi, siirtyvänsä samalla bandilla cw:lle ja toisen aseman kertoi olevan 7085 ssb:llä.

Minun antenni oli jonkin Caribialle joten etelän kautta sen pyöritin sitä P29 suuntaan, niin signaalia löytyi myös LP kautta ja sieltä kutsuvissa japanilaisissa signaaleissa oli kaikua mukana. Joten molempien kautta oli signaalia täällä kuultavissa, myös japanista. P29 en kaikua havainnut, vai oliko sen heijastus jostain muusta kuin siitä saman aikaisesta LP ja SP kelistä.

TX3A tuli ääneen, jopa minun onnettomalla 160 m dipolilla oli hyvin kuultavissa. Siellä oli sitä kyseisen bandin OH-kerma sitä kutsumassa, joten annoin herrasmiehenä heille tilaa. Ja siirsin kutsumisen toiseen päivään ja jätin jopa taajuuden kuuntelun. Parhaiten kuitenkin tuli 40m yagilla grayline aikaa ja selvästi sen jälkeenkin.

Linkkejä

Vinkkejä myös ehkä CQ WW kisaan , miten pystyt toimimaa järjellisesti
Älä aja autoa väsyneenä - väsyneet aivot miettivät liikaa - Tekniikka&Talous
http://www.tekniikkatalous.fi/tyo/article343652.ece?s=u&wtm=tt-03112009

Lampputieto:Faktaa energiansäästölampuista
http://www.lampputieto.fi/faktaa-energiansaastolampuista/

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

tiistai 3. marraskuuta 2009

FK/C kutsulla TX3A Chesterfield tulee tänään ääneen




On taas palattu normaaliin päiväjärjestykseen, SFI 72 ja R-indeksi NOLLA, ei siis pilikun pilikkua.

FK/C kutsulla TX3A porukka on saapunut Chesterfield saarille, ääneen tuloa odotetaan Tiistaina 3.11.2009 noin 0800 utc, bandeina on joko 80 tai 40m. Edellinen peditio täältä oli 2000 kutsulla TX0DX, jossa oli mukana myös hyvin OH-edustus. Googlella löytyy kaikki tarvittava tieto, vaikka qsl-kortin hakuun.

TX3A Chesterfield Islands DXpedition – NEWS
http://www.tx3a.com/


XR0Y on ollut äänessä 160 m cw, 80 cw ja 40 cw ja ssb.
Ja nostavat lähihetkinä 30 m antennin, ikäviä uutisia että yksi rigin kadoksissa ja yksi rikkoutunut. Ja erään antennin kanssa on ollut vaikeuksia saada se toimimaan. Samoin nettiyhteyttä ei olla saatu toimimaan.

XR0Y - International DXpedition to Easter Island / Rapa Nui
http://rapanui2009.org/

Viimeiset uutiset täältä:
http://dx-hamspirit.com/2009/11/news-from-easter-island/.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

sunnuntai 1. marraskuuta 2009

CE0/Y Easter Isl kutsulla XR0Y äänessä


Hyvät on kelit Torstaina aamulla noin 6.30 utc kutsuin 24900 100w cqta niin JG3QZN raportoi kuulevansa minut. Vain vasta-asemista on puutetta, se korjaantuu kun näistä vähistä bandilla olevista asemista alkaa virrata vihjeitä. Selvästi sen huomaa että cw-asemat ovat ekana liikkeellä, se tosiasia että cw menee vielä läpi jossa ei ssb signaalia vielä pysty lukemaan.

Selvästi oli aktiviteetti noussut heti aamuisin, etenkin kiinalaiset asemat huutelee EUn suuntaan kovasti 12 m bandilla.

Perjantaina P29VLR ssb 14260 ja sama asema cw:llä 14040, molemmat tuli aamulla parhaiten via LP, tiedä sitten onko heillä suunta-antennit käytössä vai ei. Jos jälkimmäinen vaihtoehto, niin jopa on mielenkiintoiset kelit. Edellis aamuna oli 14040 signaali kyllä vähän hintelä , mutta SP sen sieltä kuitenkin ajoin, tosin en edes pitkäätietä kokeillut. Tuo 14260 ssb signaali oli niin heikko ettei edes kutsumista olisi kannattanut harkita, cw:llä hyvin luettavissa, siinä se cw ja ssb ero tosi havainnollisesti.

Easter Isl CE0Y kutsulla XR0Y on päässyt ääneen ja Sunnuntai aamuna sitä kuulostelin vihjeen perusteella 7075, signaali oli aika himmee, ajattelin kun aurinko oli jo korkealla, että paras kelipiikki sinne olisi jo mennyt ohi. Kahville alakertaan lähdin, sieltä palasin niin Vesan OH5XX vihje asemasta herätti minut uudelleen taajuutta kuuntelemaan ja siellähän se oli, tuli hyvin luettavasti. Uusi bandi mode kirjattiin.

Myös ZK2DL huuteli EUta 7096 ja tuli luettavasti, vaikkakin selvästi heikompi kuin XR0Y, jopa 100w sinne riitti. Nyt ollaan taas sillä mainostamallani graylinellä täällä 40 m bandilla.
Kaikki 40 m vihjeet kannattaa tarkistaa, onko täällä luettavissa, vuorokauden ajasta huolimatta.

XR0Y http://rapanui2009.org/

Täällä näköjään heidän viimeiset uutiset
XRØY - Rapa Nui 2009 (XR0Y) on Twitter
http://twitter.com/XR0Y

John OH5NZ aamulla muistutti K4M Midwayn korteista, joita tulee yhteislähetyksenä
OHDXF jäsenille, jos ilmoittaa pidettyjen yhteyksien päivämäärän, kelloajan ja bandin milloin yhteydet on pidetty. Sähköpostilla oh5nz@sral.fi

Selvät pakkasyöt tiputtaneet viimeiset lehdet puista ja paikallinen ruska on mennyt vain lehtikuusissa näkyy keltaista. Näköala järvelle selvästi laajentunut täältä workkimis huoneen ikkunoista, rannassa on pelkkiä lehtipuita.

Auringon nousu tyynellä järvellä, vastarannan puiden yläpuolelle punertavat pilvet, jossa muutamassa minuutissa tapahtuu isoja muutoksia. Yhdistettynä muuttomatkalla oleviin joutseniin jotka järvellä olleet yön parkissa. On mahtavaa luonnon näytelmää, jota voi ikkunasta mykistyneenä ihailla.

Linkkejä

Google pisti navigaattoripelin uusiksi — Uusi Suomi
http://www.uusisuomi.fi/raha/75527-google-pisti-navigaattoripelin-uusiksi

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/