Oma blogiluettelo

perjantai 30. tammikuuta 2009

On talven tuntua täälläkin


Kaikkien turhien dx-vihjeiden äiti TU5KG, Gildas on taas reisulla , kuin monena vuotena aiemmin. Hän ajelee kalastusaluksella Crozetin, Kerguelen vesillä ja välillä pitää qsoja /MM, jotka ei kelpaa dxcc-todisteeseen, kun hänen pitäisi olla maissa. Nyt hänellä on matka maaliskuussa telakalle Kerguelenille, jossa hän VOI mennä maihin, vain onko tämä sellainen telakka jossa alus vedetään maihin, tai alta pumpataan merivesi pois, joten ei tarvitse tehdä mitään että on maissa ja workkia kutsulla FT5XS. Itse en usko että tämä tapahtuu, vaikka en ranskaa ymmärrä niin ne qsot joita olen kuullut hänen pitävän, vaikutti enemmän tankkaamiselta kuin peliupin sujuvalta pyörittämiseltä.

Petrus ZS8T on saanut qsoja siirrettyä nettilokiin, viimeiset qsot ovat 25 pv tammikuulta 2009 http://zs8t.net/online-logsearch/.

Taistelin tämän XP ja Xeroxin vanhan laitteen kanssa joka sisälsi faxin, tulostimen ja skannerin, koko alkuvuoden ei vaan sattunut natsaamaan hommat. En vain malttanut lopettaa asennus yrityksiä, koska tuo printterin musteetkin, musta ja värillinen maksaa maltaina kilohinnaksi muutettuna, ettei vain ollut reilut 40 ekua per purkki. Laite oli viimeksi vain faksi käytössä, itse laitteella ei ole kuin SER-arvo. Homma onnistui kun ajoin XP ja Xeroksin jutut kaikki uudelleen ajureita myöten, ensin vain putsasin kaikki entiset pois - tai ainakin niin yritin. Pelkkä Xeroxin uusi ajo ei auttanut, vaikka kuinka yritin - poistin ja asensin ja useaan kertaan.

Osataan sitä tuolla CB puolellakin tehdä linukoita ainakin tehojen osalta, koska lintumittari näyttää hyvin ja kuva kertoo että keraamisesta putkesta on kysymys. Kun tämä mylly tuodaan kerrostaloon, on siinä kentässä moni asia sekaisin ja pahasti. http://www.youtube.com/watch?v=jO2W6-gKCpY


Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

torstai 29. tammikuuta 2009

Vielä siitä CQ 160 m CW kisasta



FW5RE sivut kertovat että Spiderbeamin nostaminen on edessä ja muita bandeja tulee sen mukana ohjelmaan, nythän siellä vain workittu 30 ja 40 m bandeja.Torstaina olikin jo 14005 aamullla tarjolla, keli siitä hissukseen nousi täälläkin kuultavaksi, kahdeksan maissa signaali oli vielä tosi hiveröinen, kymmenessä minuttissa nousi hyvin luettavaksi, ensin tuosta rajantakaa UA1AO sen ajoin ja vain minuutti tai pari sen jälkeen se nousi lopullisesti täälläkin hyvin luettavien joukkoon. Samaan aikaan FW8DX huudatti EU:ta ottamalla samalta taajudelta 7006.2.

Koville se näyttää alan gurunkin Johnin ON4UN workkiminen 160 m kisassa menevän, ihan uusia tapoja piti ottaa käyttöön. Kuinka urheilullisen eettisiä ne ovat, se on jo eri asia? Se miten John sen bandilla ilmoitti ei ole mitään havaintoa, saman asia voi myös toteuttaa kuuntelemalla valikoidusti pileuppia ja poimia vain sopivat asemat sieltä, jos se suoraan cq:ssa mainitaan ONLY USA tyyliin saattaa joku jopa hermostua kun kilpailusta on kysymys, jossa workitaan kaikkia. Erillisillä kuunteluasemilla sen voi myös helposti toteuttaa, ilman mitään negatiivista palautetta. Muut ongelmat ovat samoja kuin täällä pohjolan perukoilla. Näissä 160 m kisoissa on vahvat asemat ja heidän ainakin yhtäsuuret egot kaikki kapealla bandilla, joten dx-workinta on haasteellista - heillekin. http://lists.contesting.com/_3830/2009-01/msg02136.html

Plasma TV korjausta "ammattilaisen" ottein http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=710 Onkohan noissa plasmoissa jotain ongelmaa kun niitä on korjaamot pullollaan? totesi, sralfree Jussi OH5CH

"Olen kerran tavannut täydellisen miehen, hän oli entisen vaimoni ensimmäinen mies". Sanoi parisuhde kurssille tulleen avoparin mies.

Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

tiistai 27. tammikuuta 2009

Petrus ZS8T käy välillä myös 40 m ssb



Ainoat KP5 Desecheo Isl merkinnät on lokissani vuosilta 1989 ja 1991 ja bandeina 10 m ja 15 m molemmilla vain cw modet, joten bandeja on periaatteessa tarjolla. Tuskin siinä yksin saa huudella, joten tuo jo aiemmin workittujen bandien suositus ei mitenkään turhaa ole. Tietysti on kysymys myös ajasta jota päivystämiseen on käytettävissä. Muutamilla puutteessa eläjillä on lomapäiviä varattu päivystykseen, sen tiedän jo entuudesta. Taajuudetkin jo tiedossa, joten niitä kannattaa päivystää. Jos dx-clusterin vihjeiden perässä juoksee on jo workimis mielessä pahasti jäljessä ja jos siihen lisää vielä mahdollisen linukan lämpiämisen, on suorastaan lottovoitto jos näillä viiveillä qso syntyy heti täältä pohjanperukoilta.

Täällä ennuste HF-keleiksi tuohon KP5 aikoihin, 15 pv maissa pieni a-indeksin nousu, muuten tasaista, kuin viivoittimella vedettyä. Ennusteet ovat ennusteita. http://www.wm7d.net/hamradio/solar/27d_forecast.shtml

Petrus ZS8T on ollut muutamana päivänä illansuussa paikallista aikaa 20 m ssb:llä, mitään pileupin tapaista en ole taajuudella huomannut, sitä 44 tai 55 tankkaamista kylläkin. Myös 40m ssb vihjeitä on muutama tullut. Tosin antenni sojottaa nyt sivu sinne, tuo 20 m ssb on Marionilta workittu. Täytyy korjata huomenissa päivällä suunta tuonne ZS8 suuntaan jos Petrus siellä 40 ssb käy välillä, täytyyhän sielläkin olla vasta-asemia.

FW5RE putkahti ääneen ja oli jopa täälläkin kuultavissa 10105 ja FW8DX oli vihjeen mukaan 7008. RE kuului dipolilla mutta DX ei edes 3 elm yagilla, tosin 40 m keli täällä vasta nousussa, jotenkin näyttää ettei FW8DX ole tänne pohjolan porukoille ole saanut signaaliaan oikein kuuluville. FW5RE kuultavissa jo heti alusta alkaen, ehkä Unkarissa tiedetään missäpäin tuo EU on ja milloin sinne on keliä, FW5RE infot täällä. http://ha0du.com/.

Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com

maanantai 26. tammikuuta 2009

Desecheo alkaa 12 helmikuuta - kutsuna K5D



160 m kisaan en edes kunnolla kuuntelijana osallistunut. Joukolla OH1RX oli vahva mielipide kisasta CCF postistuslistalla luettavissa. http://lists.contesting.com/pipermail/ccf/

Ja omana totemuksena, jos tähän yhdistetään virkeä F näppylöiden painaja, on 160m bandi täyteen kerralla signaaleja ja klikkiä ja luulen että osa niistä signaaleista oli myös 80 m luettavissa, ainakin lähialueelta. Olen joskus kutsunut asemaa 80 m cw:llä ja ihmetellyt mistä se ottaa, kunnes tajusin että qsot pidetäänkin 160 m cw:llä. Eikä tämä info mitenkään meinannut mennä perille kyseiselle kontestia ajavalle asemalla. Asema oli tuosta pitkän itärajan takaa, kyseessä ei ollut 160m kontesti.

Toisin kuin Ilmo OH2BO joka sai CCF postituslistalla Ten-Tec Orion II:lla superhyvän lausunnon, Jan Erikiltä SM2EKM avainnuksestaan.

Desecheo Isl peditiolta on ilmestynyt uusi tiedote, kutsu on K5D, 12 pv helmikuuta iltapäivällä pitäisi qsoilu alkaa. Tiedotteeseen sisältyy toivomus että jos olet aikaisemmin jo pitänyt qson sinne jollain bandilla ja se on kuitattu, et yrittäisi sitä tehdä uudelleen vaan antaisit tilan sitä kaipaaville. Järkevä ehdotus, mutta miten se menee perille? http://www.kp5.us/

Kyllä maston laakerit säästyy, kun ei sitä tule niin usein käänneltyä, jos kääntäjän ohjaus on paikassa johon radiolta on noin 30 metriä. Mielellään ennakoi suunnan jolla seuraavaksi workkii, tai ainakin yrittää. Nyt masto on FW suuntaan, joten pitihän sitä VP8YL operaatiotakin yrittää via LP, ja sieltähän se tuli jopa 40m ssb, kun kohteliaat japanilaiset antoivat tilaa taajuudella OH:lle, kun osa kutsusta meni kerralla vain läpi. Vahinko ettei tällä VP8YL porukalla ole cw:tä ohjelmassa, olisi ollut tarvetta juuri tuohon 40 m cw-qsoon.

Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

160m kisa oli ja meni



Viiikonloppu meni Järvenpään Jääkiitäjien luonnonjään harjoituksissa, ensi jään puhdistuksessa ja myöhemmin huoltoryhmässä, joten bandien kuuntelu jäi vähäiseksi.
160m cw:llä kuului olevan kisaajia ja dx-clusteri piippasi jatkuvasti workkimattomista maista. Rauhassa odottelen FW5RE alkavaa aktiviteettia. Masto jo siihen suuntaan FW5DX kuuntelu yrityksistä alkaen, ei vaan se 40 m ssb mitenkään onnistunut edes kuuntelussa, taisin olla vain väärään aikaan oikealla bandilla, muuta selitystä on keksi.
http://dxinfo.ea3bhk.com/Dxpeditions/FW5RE-Wallis-Island-January-2009.html


Kari OG5M kirjoittaa blogissaan "Hiljainen on kylätie" . Täällä päivän postia kun astelen noutamaan noin 200m päästä laatikolta, siinä puolenpäivän maissa, itse postiauto ajelee siinä puolen kymmenen maissa. Ei useinkaan tiellä ole kuin kahdet autonjäljet ja toinen on se postiauto, joten ei suuria ole päivittäiset liikennemäärät täällä yksityistiellä. Viikonloppuisin liikenne kyllä vilkastuu, kun talvisen viikonlopun viettäjät saapuvat mökeilleen jopa tästä oikaisten tuohon yläpuolisille järville. http://og5m.blogspot.com/

Viimepäivien tv-ohjelmistoa jossa 2 metriset 100 kiloiset äijät heittelee, vajaasti pukeutuneita 50 kg naisia jäälle kierteellä ja ilman, tuomarit antaa pisteitä riippuen miten on alastulon kaaret on heidän mielestään onnistuneet.
Tasapuolisuuden nimissä pitäisi olla myös sarja jossa 50 kg naiset heittelee 100 kg äijiä, vai pitäiskö olla että 100 kg naiset heittelee 50 kg miehiä. Kyllä nuo entisen DDR 50 kg naiset siihen olisi pystyneet, jos puolue olisi niin määrännyt, huollon osaaminen oli niin kovalla tasolla. Sehän on jopa tieteellisesti myöhemmin pystytty osoittamaan.


Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

torstai 22. tammikuuta 2009

Toivoa on....



Kun Petruksen ZS8T sivuja katselee, hienot sivut, radiot ja antennit ja muu kalusto on saarella hyvä. Mutta se aktiivisuus bandeilla puuttuu, se mistä se johtuu en tiedä. Kyllä noilla laitteilla ja antenneilla syntyy jo kunnon signaali, jos niitä käytetään oikein. Toivonkin että jollain keinolla saarelle saadaan henkilö tai henkilöitä joilla on qson pitäminen paremmin hanskassa ja päästään tuosta 44 tankkaamisesta, pileupin pitoon ja vaikka vielä cw:llä. Sivullakin on ollut kävijöitä reilut 35000 se kertoo jo mielenkiinnosta asemaa kohtaan, samoin rankkaukset puutelistoilla.

Viime qsot olikin vain testausta, joten jään odottamaan sitä suurta ja kauan kaivattua kunnon signaalia ja pileuppia ja vielä eribandeilla.Tulikohan toivottua liikaa, no ainakin tiedotteita on alkanut suorastaan sadella, nyt tuli jo toinen muutaman päivä sisään. http://zs8t.net/

S21DX signaalia on dx-clusterilla valitettu heikoksi tai ei ole kuultu koko asemaa, vaikka kovasti on päivystetty. Täällä en ole sitä tukevaksi voinut koskaan sanoa, en yhtään ihmettele vaikka kepilla sitä ei aina edes kuule, niin hiljaa se on tullut. Ainoa bandi jossa olen asemaa kuullut on 20m ssb ja aika oli hiukan puolenpäivän jälkeen. Heidän sivuillaan kerrotaan vaikeuksista joita antennin kanssa on ollut ja huonoista keleistä.
Käsittääkseni heillä on yhteys ainakin ajoittain clusteriverkkoon, koska S21RC antaa vihjeitä missä ovat. Joten heti vihjeen jälkeen ovat ainakin hetken yhteydessä clusteri verkkoon, niin Talk komennolla voi saada toiveen läpi? Talk komento ei toimi New DX- Summitissa, mutta mm. OH5RBI:llä kyllä ja se toimii seuraavasti "T S21RC XXXXX" rivin verran tekstiä, niin se pitäisi mennä perillä, vaikka olisi mitkä asetukset vastaanotossa. Myös loki löytyy myös heidän sivuilta. http://s2iota.eb7dx.com/

Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Petruksella ZS8T Marion Isl on nyt suunta-antenni



Tiistaina käänsin antennin FW suunta ja heti puolenpäivän jälkeen japanista tulikin vihje että 7087 olisi FW8DX, ei vaan riittänyt signaali tänne, vaikka taajuus oli melkein puhdas, taajuudella tai edes lähistöllä yhtään venäläistä asemaa.

Keskiviikko aamuna kuuntelin 6W/DL2RMC 3504.0 pileuppia ja muutaman kerran jopa kutsuinkin, kunnes taajuudelle ilmestyi E77U cq dx huutamaan ja tätä kesti niin pitkään että minä luovuin yrityksestä. En tiedä oli tässä tapauksessa kyseessä turhautunut 6W kutsuja, joka purki pahaa mieltään tällä tavoin. Vain oliko kysymyksessä todellinen asema, jolla vain vfot ristissä. Edes poliisien kuoro ei asiaan auttanut, ei siinä kutsuva asemakaan qsoa pitänyt, vaan CQ DX huutaminen oli pääasia. Jos tilanteessa poliisien kuoro olisi ollut hiljaa, olisi sen E77U seasta kyllä sitä 6W lukenut, mutta ei sen poliisi kuoron läpi.

4U1UN on perjantaina 16 pv tammikuuta klo 21.10 z tunnin ajan taajuudella 10103, tässä saksasta tullut täsmä tietoisku. Kelpaa ainakin minulle hyvin, tuolla bandilla ei ole merkintää qsosta.

Viime jutun johdosta minulta kysyttiin mitä ovat ne mainitsemasi suositellut IOTA taajuudet ovat, tässä bandeittain jos ei ole dx-messuista sattuneet silmään.
CW: 28040 24920 21040 18098 14040 10114 7030 3530
SSB: 28560 28460 24950 21260 18128 14260 7055 3765
Yllä olevaan liittyen OH1TX/MM Karibialla vain missä nyt ovatkaan, on usein siinä 14277 tai ainakin selvästi 14267 yläpuolella puolenpäivän jälkeen, tarkkaa aikaa en tiedä.

Petruksen ZS8T workkimisesta on tihkunut tietoja, että kysymyksessä oli viime lauantai ja klo oli siinä 1300 - 1400 utc välillä ja taajuusalue oli 20 m ssb, yhden nauhoituksen kuuntelin jossa tankattiin 44 raporttia lävitse antaumuksella. Pääasia että Petrus on saanut suunta-antennin ja aseman kuntoon ja tullut ääneen. http://zs8t.net/


Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

tiistai 20. tammikuuta 2009

Petrus ZS8M Marion Isl - ollut äänessä



Sähköpostin mukaan Petrus ZS8M oli ollut viime viikonlopulla äänessä muutaman qson ajan. DX-clusterissa en vihjettä ole nähnyt, eikä mitään tietoa hänen tulevista workinta sunnitelmista ole. Jos entisillä askelmerkkeillä kisaillaan, niin illansuussa hän on 20 ssb. Toivotaan että saadaan uusia infoja asiasta.

FW8DX on ollut 40 m ssb ja cw:llä, edes kuulohavintoa en ole onnistut saamaan, lähinnä johtuen kait että antenni ollut ihan väärään suuntaan ja cw-piste on sieltä kotona, joten ssb on jäänyt vähälle huomiolle. HA9RE ja tiimi on tulossa siltä ääneen tammikuussa 28 pv parinviikon ajan kutsulla FW5RE jopa kahdella asemalla samaan aikaan.

CQ WW 160 m kisassa on sääntöjä rukattu ihan perusteellisesti, melkein on kuin Vapunpäivän kisan säännöt.Toisaalta pelkään ettei se remote aseman pykälän todellinen sisältö minulle oikein avautut. Mutta mikähän edistyksellisyyden puuska nyt siellä CQ:ssa puhaltaa, eQSL, remote asemat, dx-clusterit ja skimmerit ihan nimeltä mainiten ja sallittujen listalla. Lue kuitenkin uudet säännöt tarkkaan. Saas nähdä mitkä ovat syksyn 2009 CQ WW säännöt?

Olen jonkun kerran 160 m testejä kuunnellut ja ne jossa workitaan kaikkia asema, ovat aivan hulluja. Milloinhan ne asemat oikein kuuntelee, se CQ testin huutaminen ja taajuuden pitäminen näyttää olevan pääasia: Nythän siihenkin saa apua, voi sillä etäasemalla kuunnella tietysti riippuen missä se sijaitsee, jos ei muuta eroa ole niin ainakin toiset voimakkaat asemat vieressä paukuttamassa. No nämä on havinnot on tehty vain rimpula tasoisella asemalla, joten kunnon kontesti asemalla ei varmasti tilanne ole tämä. Kaikkien etäasemien ja pitkien kuuntelulankojen ansiosta.

80 m ssb:llä kuultua, kaveri kysyy toiselta. Miltä ääneni nyt kuulostaa, olen yrittänyt sitä parannella. Kysyjän ssb signaali on mielestäni ihan moiteeton, mutta vastausta pyydeltyltä asemalta tulee kaikki hengitysäänet bandille, eikä laatu muutenkaan ole kuin hyvätasoisen hiilimikin luokkaa, siis pelkää krahinaa puheen joukossa. Jolloin kolmas asema breikkaa, jos saat oman äänesi tuolle tasolle kuin nyt kysyjällä, olisin tyytyväinen sinunkin ääneesi.

Sarjassa melkein hyödyllisiä vekottomia, tv-kaukosäätimen jumittaja: http://www.vekottimet.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Vekotti/Products/PP1289
löytäjä: sralfree Jussi OH5CH

Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com


sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Nokkimisjärjestyksen muutokset ovat mahdollisia



S21DX, AS-127 on tullut ääneen perjantaina, viihtyi pitkään 7054 ja lauantaina aamupäivällä oli 14260 ja otti uppia 5 ja ulkosuomalaisten rengas oli hesteessä 14267 ei oikein häiriöiden sekaan kuulemma meinannut mahtua HB:ssä. Periaatteessa kyseessä on ikuinen ristiriita koska 14260 on IOTA 20 m ssb taajuus on kansainvälisen suosituksen mukainen. Jos siihen taajuudella tulee vähänkin harvinainen IOTA asema, se siirtyy välittömästi ottamaan pois omalta taajuudelta ja up 5 tulee niin lähellä, että qrm taso nousee väkisinkin 14267, tietysti riippuen missä kuunnellaan ja mihinpäin siinä workitaan.

Mielestäni on viisasta väistää, jos qsoja aikoo pitää. Tietysti siinä voi huudella ajankuluksi ja yrittää pitää taajuus hinnalla millä hyvänsä puhtaana. Mutta jos ei pysty ketään vasta-asemaa lukemaan, niin minä ainakin siirtyisin siitä pois. Se että pileuppia pitävälläkin asemalla on vastuu ettei ala ottamaan taajuudelta jossa on jo qsoja meneillään, näin ei nyt kuulemani perusteella tapahtunut.
Toistaiseksi en ole missään nähnyt 14267 taajuutta tietylle liikenteelle varatuksi edes suosituksen omaisesti ja kansainvälisesti. Olenkin ihmetelly miksi noin lähellä kansainvälisesti suositeltuja IOTA taajuuksia ollaan menty ja yleensä siinä edelleen ollaan. Toisaalta ei siinä 14260 ole aina IOTA asemaa joka ottaa uppia ja ei 14267 ole aina liikennettä, joten turha siitä on riitaa vääntää, tosiasiat on vain syytä tunnustaa sellaisenaan. Vuorokaudessa on 24 tuntia ja liikennettä vain muutama tuntina näillä taajuuksilla, ei luulisi niiden yhteensovittamisen olevan vaikeaa.

RA 1/2009 Jari OH3BU omalla sivullaan heti ensimmäiseksi ottaa kantaa kriittiseen tapaansa bandityöskentelystä. Vaikka en ole erityisemmin noiden 80 ja 160 m ssb dx-taajuuksia paljoakaan kuunnellut, niin kyllä tuon saman havainnon olen tehnyt. Silloin kun vasta-asema antaa raportin näillä sanoilla, tulet 59 tänäänkin. On silloin syytä päätellä että qsoja on ollut myös aikaisemmin, sitä tuosta ei voi päätellä kuinka usein tätä on tapahtunut.

Tätä ruokkii myös tietyn tyyppiset peditioden ylläpitämät lokit joissa rankataan jopa maittain asemat järjestykseen heidän kanssaan pidettyjen qsojen mukaan. Kyllä me olemme niin kilpailuhenkisiä että siihen vipuun on helppo mennä. Jos sieltä 160 tai 80 m qsot puuttuu ei pääse lähellekkään kärkeä. Ja sehän taas rassaa nokkimisjärjestystä ja muutokset tässä järjestyksessä saatavat olla hyvin kauaskantoisia ellei ikuisia, joita voidaan muuttaa vain perunkirjoituksessa, tai sitä ennen kesälerin dx-saunassa.

Palestiinan E44M lopullinen loki on netissä, OH-asemien kokonaissaldo oli 362 qsoa. Tässä lokissa ei ollut sitä rankkaus statistikkaa käytössä, ei taida kuulua koko ohjelman ominaisuuksiin.

Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

perjantai 16. tammikuuta 2009

Pohdiskelua tulevasta KP5:sta

Tämä kuva on perjantaina 16.1.2009 aamulla kello 08.55 (sa) otettu, auringon noususta KP31GB Verlassa Palojärven kylässä

Seuraavaa iso ja merkittävä peditio on KP5 Desecheo Isl, jota odottelen suurin odotuksin helmikuun puolenvälin maissa, taisi olla tarkalleen 12 päivä, ellei muutoksia tule. Jos vanhat merkit pitää paikkaansa, niin suurin kysyntä on silloin ekana viikonloppuna - joten ei takuulla tarvitse yksin olla KP5 kutsumassa. http://www.kp5.us/

Ja lisäksi nämä sen saman viikonlopun kisat , joista tuo RTTY, PACC ja YL-OM ja 160m kisa täyttävät omia taajuuksiaan varmasti. Onneksi nuo muut ovat lähes paikallisia aktiviteettejä. Ei tarvita kummoista ennustusta että HF-bandit ovat hyvässä käytössä.

SM3CER kontesti kalenterin mukaan myös seuraavat kisat ovat samassa viikonlopussa.
13-15 Friday 1400 - Sunday 0200 YLRL YL-OM Contest All
14-15 Saturday 0000 - Sunday 2359 CQ World Wide WPX RTTY Contest RTTY
14 Saturday 1100 - 1300 Asia-Pacific Sprint Contest CW
14-15 Saturday 1200 - Sunday 1200 Dutch PACC Contest CW SSB
14-15 Saturday 1500 - Sunday 0300 Louisiana QSO Party All
14-15 Saturday 1500 - Sunday 1500 OMISS QSO Party SSB
14 Saturday 1700 - 2100 FISTS Winter Sprint CW
14-15 Saturday 2100 - Sunday 0100 RSGB 1.8 MHz Contest CW
15 Sunday 0000 - 0400 North American Sprint Contest SSB
Ruotsalaiset kuukausitestin jätin jo pois listalta.

KP5 sivuilta löytyy myös kelikartat, nyt vain on niin että tämä zone 15 jossa olemme on maantieteellisesti niin pitkä, siis Välimereltä Utsjoelle ettei tuo ennuste voi olla joka paikassa ok. Tämä on vähänkin HF-workkinelle päivänselvä asia. Mitä pohjoisemmaksi päivätasaajasta mennään sitä lyhempi on kelien aikaikkuna, jos sitä on ollenkaan kaikilla HF-bandeilla. Tuolta eteläisestä EUsta workitaan täyttähäkää asemia joita ei täällä enää edes kuulu, hädintuskin niitä kutsuvia etelän asemiakaan. Toisaalta ei meille edes luvata tuon kartan mukaan 12 tai 10 m keliä, mihinkään aikaan vuorokaudessa joten menetettävää ei asiassa ole.

Ennustan että muutama asema kuitenkin pitää OHstakin sinne qson juuri noilla bandeilla ja syynä vaan se että puutetta on ja kova into päivystää. Varmasti vasta-asema tuolla KP5 jauhaa noitakin bandeja tuntitolkulla ja siihen aika jaksoon sattuu myös niitä muutaman minuutin hetkiä joissa täällä asemaa luetaan kaikesta ennustuksesta huolimatta. Ajallisesti sen oletan noin karkeasti tapahtuvan meidän auringonlaskun ja heillä vastaavan ajan väliseen aikaan. Se mihin tuo perustuu en osaa sanoa, mutta vuosien varrella on tällainen mielikuva vain muodostunut. Ja tuo pohjoisen suunta on syytä myös pitää kohteena, jos aurora ei sitä sotke niin navanyli kelit ovat täysin mahdollisia, jos vielä KP5 on antenni on pohjoiseen.

Se millä sen antennin siellä saisi pohjoiseen on tietysti hyvä syy, jenkkilän itärannikko on suunnilleen pohjoisessa KP5 suunnastaa katsoen, onko siellä tehoa ja antennissa db tarpeeksi, aika sen näyttää. Takuuta en ennustukselle anna, tässä se dx-workkimisen viehätys piileekin. Jos vasta-aseman signaali on 20 db yli qson saaminen on yleensä helppoa, mutta pihinä qsot ne jotain ovat. Noihin aikoihin ei 12 tai 10 m ole mitään rähinöitä, bandin pohjakohina vain ilona. Ja sitä nyt vaan kuuntelemaan, silloin kun dx-clusterin vihje niin kehottaa.

Terassilla ehdittiin jo ennen toisen talventuloa tehdä pieni kevät siivous, lumien sulaessa ja uutta pakkasta odotellessa. Joka nyt paukkuu nurkissa ja etenkin järven jää vonkuu. Siinä äänessä on jotain samanlaista kuin valaiden seurustelussa, jopa sen taajuus, kun sitä korvalla kuuntelee.

Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

torstai 15. tammikuuta 2009

KP5 tässä vain odotelaan



Googleen kirjoitin, eQSL and CQ, siihen mainospalkkiin ilmestyi,GQ-Magazine- säästä 30%. Koko haun takana oli uutinen että eQSL ja CQ ovat lähestyneet toisiaan ja hyväksyvät myös eQSL. Tässä kait vastaveto ARRL omasta järjestelmästä LoTW jota taas ARRL isännöi.
Täällä HB9BZA sivuilta löytyy listaus dxcc-maista ja asemista jotka ovat tässä LoTW järjestelmässä mukana, OH-asemiakin 80 kpl. Lista sisältyy RX-cluster ohjelmaan, jossa on osio ja päivitetyt infot LoTW tilanteessa jos sitä käyttää, nyt päivitys oli 13.tammikuuta 2009 www.hb9bza.net/lotw/


Kyllä tuo paperinen qsl-kortti alkaa olla museo tavaraa, eQSL kelpaa CQ todisteisiin ja LotW tietysti ARRL vastaaviin. Mihin sitä koko korttien siirtely organisaatioita tarvitaan?
Toisalta siihen menee aikaa että paperisten korttin keräily loppuu, mutta kyllä niiden määrä tulee olennaisesti laskemaan, varmaan nyt jo laskenut, koska merkittävät kontestiasemat ovat siirtäneet qsl-liikenteen digimuotoon ja noihin palveluihin.

Samsung taulutelkkarin kanavat piti uudelleen hakea, kun uudet kanavat sotki jotenkin järjestystä ja kanavien hakuautomatiikka jotenkin uupui, piti vuoden vanha mylly resetoida. Kaivelin ostokuitin esille ja arvuuttelin takuun pituutta etsimisen edetessä ja ajattelin tähänkö se ilo päättyi tämän laitteen osalta. Kyllä oli asiallinen ja palveluhenkinen tuotetuki heillä, kiitokset ansaitsee. Se jäi vielä kaivelemaan, mikä sen laitteen takuun pituus olikaan, en muistanut sitä edes kysyä. Pääasia että nyt taas toimii.

Täältähän ne varsinaiset qrm-pelit löytyy, ei saa naapuri känny qsoa ei, jos tämä myllää taajuuksilla. Aina niitä naapurien riitoja riittää ja tässä yksi uusi aihe entisten lisäksi, jos löytää syyllisen.(Löydöksen teki sralfree Jussi OH5CH) http://www.cbn.co.za/tradeoffers/1644.html

Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

tiistai 13. tammikuuta 2009

Jotain on tulossa


Tässä olikin hiljainen hetki workinnassa, E44M ja ZD8UW peditiot loppuivat.
S21DX operaatio IOTA AS-127 näyttää toteutuvan 16 - 22 tammikuussa http://s2iota.eb7dx.com/
Falkland VP8/F on tulossa ääneen YL operaattoorien toimesta 17 - 31 tammikuuta, kutsuna on VP8YL. http://www.radioclubs.net/aa_vp8yl_/

Täällä on mielenkiintoinen sivu, jossa noin 15 harvinaisen dxcc-maan workintahistoriaa ja muuta yleistietoutta, workinta videoita ja MP3 tiedostoja. Desecheon osalta myös rahan kerjuuta, kuulemma nyt EUn pikkupyssytkin pääsevät KP5 workkimaan. http://www.dokufunk.org/desecheo

Eipä enää ollutkaan 14267 kuunneltavissa netissä, 3699,3685 ja ne Tampereen toistimet kylläkin. http://stream.ham.fi:8000/

Minulta kysyttiin miksi kirjoitan vain joistakin dx-peditioista? Hyvin yksinkertainen syy on se ettei aika riitä kaikkia pedioita edes seuraamaan, yritän keskityä vain niihin joilta on mahdollisuus saada uusia saaria (IOTA), bandi tai mode pisteitä. Vaikka kyllä 40 m ssb:llä tulee vastaan ihan yllättäen uusia modepinnoja, koska cw on se ykkönen jos moden saa valita.
En pyrikkään päiväkirjasta saamaan mitään dx-bulletiinia. Minulle tulee se päivittäin ilmestyvä maksullinen, joka katselee dx-tapahtumia täysin jenkkilän silmin. Sekä se saksalaisten ilmainen, ilman niitäkin pärjäisi jos vain dx-clusteria seurailisi tiiviisti.

Toinen selvä ja laiskuuden piikkiin laitettava syy on että uuteen radiohuoneeseen tulee vain yksi koksi sisään ja siihen saa vain 4 monoband antennin koksit. Ja mastokaan ei täältä vielä käänny, joten pitää ennakoida mistä suunnasta ja millä bandilla tulee mahdollinen seuraava vasta-asema. Jos oikein kuumana käy täytyy mennä alamökkiin mastoa kääntämään ja koksin päitä ruuvailemaan maston juurella.

Juuri tässä tilanteessa olen iloinen ettei sitä koksien releboksia viety sinne 10 metriin tai jopa ylemmäs, nyt tuosta maston juurelta voin helposti koksin päitä vaihdella. Juuri eilen sain RG-214 koksia kelanpohjan, kiitos vain OH5AG:lle. Maston kääntämiseen tarvittavaa ohjauskaapelia oli ennestään, joten siitä se taas etenee vaikkakin verkkaisesti. Aika jännää tämä RG-214 siinä on tuplakerros vaippoja, kun en ole alan ihmisiä niin en ole tähän tyyppiin aikaisemmin törmännyt. Isotec Inc sivuilta katselin että pienet on erot RG-213 ja RG-214 välillä, jos HF-aluetta ajatellaan.

Niin meni tämän talven ensimmäinen osuuskin. Lumet sulanneet jään päältä ja nyt vain uutta pakasta odottelemaan, jota on luvattukin ja ilman räntäsateita niin hyvä jää siitä tulisi luisteluunkin.

Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

maanantai 12. tammikuuta 2009

Kotimaan kisojen ohjelmat ja niiden puutteet



Kotimaan kisojen ohjelmalliseen tilaan on mahdollista tulla parannusta, tai ainakin siitä jo vakavasti ja korkealla tasolla keskustellaan. SRAL uusi toiminnan johtaja Jorma OH2KI on julkisesti ehdottanut tiettyä etenemistä asiassa. Pääasia että edes keskustellaan asiasta vakavasti ja saatetaan tuotteet vastaamaan 2010 luvun tasolle.Tuotteilla tarkoitan ohjelmaa jolla kisoja workitaan ja järjestäjille tarkistus ohjelma. Näitä on jo paljon helpompi markkinoida, kuin nykyistä tilaa jossa, kukaan ei tiedä mistä saa hyvät työkalut kisaan, jos joku uskaltaa edes kysyä.

Tottakai niitä vääntämällä ja kääntämällä jotain löytyy, mutta pitääkö se olla niin vaikeaa. Ja lopputulos ei vastaa ainakaan minun käsitystä kontesti ohjelmasta joita olen kansainvälisissä kisoissa käyttänyt. Kotimaan kisat on se kasvualusta aloittavilla kisailijoille ja sitä pitää hoitaa, siitä se kipinä lähtee - jos on lähteäkseen.

Meitä reilusti yli 60 v on jo monta jättänyt aktiivi kisailut nuoremmille, ei tietysti kaikki. Mutta selvää tuumailua on lähdenkö mukaan ja mihin kisaan ja luokkaan. Kahden vuorokauden valvominen ei enää niin kiinnosta, etenkään jos pilkut ovat vähissä niin qsokaan ei oikein kulje. Kotimaan kisat on niin sopivan mittaisia yleensä kahden tunnin pyrähdyksiä, joten jos vaan ne sopii päivän ohjelmaan, niin mukana ollaan.

Täältä löytyy Contest Club Finland, Pileup 12(4)2008 lehti 52 sivuisena pdf, jossa mm. Arkalan viimeisin mammutti antenni.
http://www.helsinki.fi/~korpela/PU/PU4_2008.pdf

Kyllä tuon Gmail osoitteen julkaisu päiväkirjassani on tuonut runsaan roskapostin määrän, ei tosin kaikki ole sitä - mutta kuitenkin. Siitäkin huolimatta pidän sen siellä kuitenkin sitä r-postia tuleen niin menköön sinne, se toimii selvänä huokuttimena.

Soneran teknisen asiakaspalvelun kanssa tässä parina päivänä juttelin, markkinatalous on edennyt sinnekin, huomasivat ettei minulla ollut heidän kauppaamaa F-Securea käytössä. Eka kerta kun sieltä tarjotaan tuotetta.

Ei meillä ole hädän häivää Obama on luvannut korjata kaikki virheet ja vääryydet, kiirettä se tulee pitämään ei kuulemma saa kaikkia korjatuksi 100 päivässä (Q1), minkä edeltäjä on saanut kahdeksassa vuodessa aikaan.

Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Oli talveakin



Aurinko saanut taas pilkkuja, pieniä ovat ja vain muutama, mutta SFI indeksi ne noteeraa R on 17 ja kyllä sen huomaa jos muuten niin LP keleinä.

E44M operaatio on nyt ohi, heidän lokisivuilla valitetaan ongelmista tietojen siirrossa ja vakuutetaan että tiedot ovat tallessa. Ei muuta kuin odottelemaan että saavat kaikki qsot sinne nettilokiin, varmaankin vasta kun ovat kotona ja tiedonsiirto pelaa.

Nyt myös 14267, on entisten 3699 ja 3685 lisäksi kuunneltavissa, OH2KKU on laittanut linkin http://stream.ham.fi:8000/

Sähkön toimittajaa vaihdoin vuoden 2009 alusta, tai oikeastaan se tapahtuu vasta tammikuun puolessa välissä, hallinnolliset tehtävät vaativat aikansa. Mikkelin yhtiöstä vaihdoin Kuopiossa päämajaa pitävään yhtiöön, eräässä netin kimppatilauksessa tein kahden vuoden sopimuksen. Entinen sähkön toimittaja ilmoitti nostavansa sähkön siirron hintaa, joka ei kuulu kilpailutuksen piiriin. Niinhän ne näkyvät muutkin tekevän, konsernin sisällä on helppo tehdä uudet laskelmat. Verkkoliiketoiminnan uusista kuluista ja investoinneista, ilmoitus valvovalle viranomaiselle, siitä sitä tulosta syntyy osinkojen tarpeiksi.Vaikka energian ostajia poistuisi asiakkaista, uusilla siirtohinnoilla voi vähän asiaa korjata, muutkin kuin pörssiyhtiöt.

Täällä järvi-suomessa on sähköyhtiöillä nyt hyvät oltavat, vettä altaissa yli oman tarpeen ja hintaa ei tarvitse laskea, siitä pitää huolen sähkön hinnoittelun automaatti päästöoikeuksineen, ei ihme vaikka Kuopio oli niin vahvoilla tuossakin tarjouskimpassa.

73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

perjantai 9. tammikuuta 2009

Kotisivut päivitetty




ZD8UW on aivan viime metreillä menossa, ilmoitettu lopettaminen 9 pv tammikuuta, nyt näyttää olevan 80 m ssb moden vuoro. E44M pileuppi meni ristiin ZD8UW oman taajuuden kanssa joka otti 3825 NA. Vahinko vaan että en tähän huippuyliopiston dx-peditioon ehtinyt paremmin syventyä, syynä ehkä se että vain 80 m bandi oli puutteessa (160 m en viitsi edes mainita, näillä rimpuloilla) mutta täällä ainakin aseman tulossa oli selvä piikki tuntia ennen paikallista auringon nousua, ainakin perjantai aamuna - se toinen aamu jäi kesken.

E44M sivulla on lyhyt videon pätkä, jossa selvästi tulee esiin se EU huutokuoro joka ei mitään ohjetta noudata. Ja toisaalta IK0QLR näppärä breikki sopivaan kohtaan Sekä se japanilaisten järjestys vastaavassa tilanteessa. http://www.youtube.com/watch?v=2pgsTi4q_LI

Omat kotisivut on taas päivitetty ja lisäyksiä on OH5RBI DX-clusterin linkkeihin, Telnet ja Web on erikseen linkit. Telnet linkki toimii jopa XP:llä. Samoin Maraton,- ja IOTA taulukko ovat saanut uudet luvut, isommat muutokset on tuolla 160 ja 80 m bandeilla tapahtunut. Vaikka en keskiviikko aamulla vielä ZD8UW saanut 80 m cw:llä, piti siirtyä muihin puuhiin kesken parhaan nousevan signaalin ja sekös harmitti ja taisi jäädä yrityksetkin väliin, loppuu pedition aika. http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/


keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Vielä E44M


E44M workinnassa NA on kuulemma jäänyt taustalle jos verrataan EUn workimiseen. Tämä valitus oli USAssa päivittäin ilmestyvässä DX-bulletiinissa.. Ei tämä ole sen kummempaa kuin jenkki menee Pacifikille ja workkii vain kotiqsoja silloin kun ne bandit tänne EU on kiinni.
Eikä siinä dx-clusterilla valittaminen auta tai kyseessä olevassa dx-bulletiinissa ei ole riviäkään asiasta, muuta kuin että ko.asema on ollut hyvin workittavissa aika ja taajuus. Mutta jokainen aktiivinen dx-workkija tiettää ettei ainakaan tänne pohjoiseen nurkkaa EUta silloin ole keliä.Tämä valitus koskee varmasti myös japanilaisia, he ovat vaan tyylikkäästi asiasta hiljaa. Tietty EU -massa on wortkittava pois, että bandi edes vähän hiljenisi ja voisi kaivaa hiljaisempia signaaleja, näistä mainituista suunnista.

Crozet Isl, FT5WO on ollut kuulemma aktiivinen 14120 ranskalaisten renkaassa, tai jopa 14262 usein ja usein 1700 utc, vain yksi vihje DX-clusterissa. Tai ehkä ranskalaiset ei halua huonosti ranskaa puhuvia asemia renkaaseen tai muuten sitä sotkemaan, joten vihjettäkään ei taatusti tule. Käsittääkseni siinä renkaassa on ollut päivittäin ranskaa puhuvia asemia muistakin Afrikan maista ja ei niitäkaan ole infottu, samasta syystä.

Järven jää pitää aikamoista vonkunaa, railoja syntyy ja lunta ei ole kuin nimeksi siinä päällä joka vaimentaisi ääntä, onneksi ei kuulu HF-bandeilla nousseina pohjina.

73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/






tiistai 6. tammikuuta 2009

Palestiinaa E44M jahdattu



Kyllä se on vaikea ymmärtää että jos E44M antaa only USA, ja useaan kertaan niin silloinkin osa EUsta on osa USAa. Palestiinassa kyllästyttiin tuohon EUn ainaiseen kutsumiseen ja nyt siellä kaivetaan vain USAa ilman mitään ilmoituksia mitä workitaan. Pitää vain osata päätellä ettei muut kelpaa. Vaatii tietysti E44M operaattorilta osaamista, onneksi sitä näytti löytyvän koska qso vauhti ei ole pahemmin laskenut. Parempi näin ei se EU hiljene vaikka mitä sanoisit kuuntelevasi. Aikaa vaan tuhraantuu toivottomaan tehtävään - EUn ohjeistamiseen.

Ensimmäisessä E44M lokipäivityksessä oli 36 OH-qsoa, ihan hyvä saalis. Itse en ollut alun kahinoissa mukana ollenkaan, täytyy välillä seurustella vieraiden kanssa. Muutamana yönä jopa nukkua kunnolla, silloin kun olivat 40 ssb 80 cw. No tilanne hoidettiin sunnuntaina kotiin, tuli molemmat puutuvat 80 cw ja 40 ssb nyt vain 160 m qso puuttuu. 4.1.2009 päivityksessä siellä jo 90 OH-qsoa ja OG kutsulla kaksi qsoa, kolmella bandilla qsoja hyvin monilla. Tuo G4ZFE lokiohjelma antaa käskyllä OH* listan kaikista lokiin kirjatuista OH-asemista. http://www.hamradioweb.org/e44mlogsearch.html

Päivällä kävin laittamassa 160 m dipolin koksin päähän. Siinä puolen yön maissa, nälkä ajoi jääkaapille ja siinä aikani mutustteltuani, oli niin vireä olo että päätin lähteä yläkertaan rigien äärelle kuuntelemaan 160 m ja siellähän se E44M sähkötteli. Laiska QSB oli ensin signaalissa mutta jonkun minuutin päästä signaali oli jo kaikenaikaa luettavissa. Eikä yhtään vihjettä ollut asemasta dx-clusterilla, joten toivo heräsi, siitä vaan yrittämään. Kyllä se toinen vfo on poikaa juuri tälläisessä paikassa, aika nopeasti selvisi miten pitää toimia, jos vain signaali riittää.

En tiedä miten pitkään E44M oli siellä jo ollut, ehkä puolisen tuntia siinä meni ekaan vihjeeseen asemasta, muilla bandeilla olevista asemista oli jo montakin vihjettä tullut. Selvästi tämän bandin workkijat on kriittisempia vihjeen antamiseen, workitaan asemaa ja katsotaan kellä hermopettää. Eka vihje tuo lisää kutsujia ja qson saaminen selvästi vaikeutuu, ellei ihan tyssää.


73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq@gmail.com
http://oh5tq.blogspot.com/

sunnuntai 4. tammikuuta 2009

E44M vuoden avauksessa



E44M on ollut aktiivisesti tarjolla monella bandilla, minullakin on 160 ja 80m ihan tyhjää merkinnöistä, muutamalla muullakin bandilla olisi modepuutteita. Itse asiassa voisi kysyä onko tässä edes dx-yhteydestä kysymys, niin helppoa se täältä on, minäkin pidin qson 100w antennina oli 40 m yagi taajuus oli 21310. E44M kuuntelin lauantaina iltapäivällä 10108, uppia otti peräti 1 ja sieltä tuli kutsuvat asemat mittari väärällään + 20-40 db, verrattuna itse asemaan joka tuli S9, eikä qso vauhti mitenkään ollut päätähuimaava kysyntään nähden. Viikonlopun jälkeen arkipäivänä kysyntäkin jo varmasti hiipunut. Logikin löytyy heidän sivuiltaan, en tiedä onko siihen siirretty yhtään qsoa vielä, mutta ekaa qsoa joka minulla oli 3.1.2009 1138 utc pidettyä qso ei löydy, etsin sitä 4.1.2009 0745 utc http://www.dxcoffee.com/e44m/

Täällä Jaalassa (ex OHC 506 nykyisin OHC 510 kuntaliitosten seurauksena) on "toinenkin" aktiivinen radioasema tehoa ilmoitetaan, 500w, qth Jaala ja taajuus 91.0 Mhz, kyseessä on ESS konserniin kuuluvan Radio Voiman lähetin. Olenkin ihmetellyt miten Lahdesta tulee noin voimakas signaali, ettei Kouvolan keskustassa sijaitseva paikallisradio pääse samaan tasoon. Esimerkiksi näistä järjestelyistä paistaa selvästi läpi Lahden halu laajentaa talousaluetta tänne suuntaan ja kyllä se Vierumäen kautta ajaminen Heinola-Hki moottoritielle houkuttaa. Muutenkin Lahden nopea kasvu etenkin siellä moottoritien kupeella on silmiinpistävää, siellä on ollut rakennusnosturien kokoontumisajojen varsinainen kohde jo usean vuoden ajan liiketilojen osalta. http://fi.wikipedia.org/wiki/Radio_Voima

Vuosi tuli tässä talossa täyteen ja talotoimittajan tarkastus oli. Taloteknikkaan liittyen saimme hyviä käyttövinkkejä, suoritettiin tiettyjen pisteiden talotekniikassa olevien tietojen tarkistuksen ja taivutettiin rautalankamalli tavalliselle käyttäjälle perusasioista, vaikka paksu ohjekirja on asioista on olemassa. Raportoi jopa takan perustuksen eritysvillojen lisäämisen tarpeesta, kun rossipohjan alla kävi omia juttuja katselemassa. Takka ei kuulunut talopakettiin. http://www.alvsbytalo.fi/FIN/


73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq@gmail.com
http://oh5tq.blogspot.com/

perjantai 2. tammikuuta 2009

50% - 50 % tai jopa 50% - 60 % sanoi Matti N



E44M porukka on Palestiinassa ja ovat ainakin 20 m cw:llä olleet jo äänessä antennien asennusten lomassa Ryhmä on siellä turvallisemmassa osassa Palestiinaa tämä linkki sen hyvin havainnollistaa, tiedä sitten miten rauhallista sielläkään, koska ei sitä tahtotilaa rauhaan näytä löytyvän. Toivotaan että workkimiselle on edellytykset olemassa, tilanne on ainakin 50%-50% tai jopa se kuuluisampi Matti N arvio 50%-60%. Ovat juuri tulleet ssb:llä ääneen ainakini 21295 ja 14195 hienoa http://kaiser.files.wordpress.com/2007/05/palestine-map1.jpg.

Myös Banaba Isl pitäisi tulla ääneen, vk 2 puolenvälin maissa siellä on Udo DL9JCU Pacifikin kiertueellaan.

listan kärjessä komeilee OK1RD. Pitihän aseman tiedot kaivaa esille ja täällähän ne, ei tähän suoritukseen kaupunkikaavan mukainen 800 m2 tontti ja edellisvuona saatu workkimislupa ihan riitä: http://www.ok1rd.com/
Ham-saunassa esille tulleessa JJ arvoitusta on yritetty avata, kuulemma oikeat nimikirjaimet on PP, pyyhkikää pois minun nimikirjaimet epäiltyjen listalta, on ainakin yksi vähemmän.
Minä taas arvaisin että kysymyksessä Pxxxx. Pxxxxxxx.


torstai 1. tammikuuta 2009

Eka aamu taas kaupunkilaisena



Vuoden 2009 ensimmäistä dx-qsoa yritin 14005 JD1BLY Ogasawaralta, piti ihan linukka laittaa peliin kyllä se vähän muutenkin hihkeesti tuli, ajattelin että se A -18 kiusaa noin kovasti, qso tuli kuitenkin. Vasta seuraavasta vihjeestä huomasin että saksasta ajavat via LP, kun minun antenni oli valmiiksi via SP joten siitä ehkä se nihkeys.

Lokistani katselin menneen vuoden qsoja niitä olin sinne kirjannut vähän alle kolmesataa, kaikilla joku pointti, uusi IOTA, bandipinna tai muuten merkittävä joissain mielessä.

Ehkä menneen vuoiden merkittävin tapahtuma näin dx-workkijan mielestä oli kuitenkin uuden dxcc-maan FJ kortin tuleminen, taas on kaikki kotona. Eka qso sinne oli edellisen vuoden lopussa 20.12.2007 kello 04.30 utc FJ/OH2AM, myöhemmin myös muita kutsuja on sieltä ollut äänessä. FJ/OH2AM loki ja qsl osoite täällä http://www.n4gn.com/fj/

Vuoden 2009 ensimmäiset dxcc-listausten päivitykset julkaistu, huomaa myös päivämäärät milloin oma päivitys sinne on annettu, listalla on edelleen muutamia OH-asemiakin ihan kärjen tuntumassa: http://www.425dxn.org/awards/toplist/index.html

Palestiinan E44M peditiosta ei ole kuulunut mitään, ei edes heidän sivuilla ole uutta tietoa. LA9DA antamassa vihjeessä mainitaan pedition siirrosta Toukokuulle se siirto täydessä sotatilassa olevassa maassa, ei yhtään ihmetytä.

Rakennustoimisto Rasto Oy järjesti vastarannalla alkuillasta paikallisen ilotulituksen, ehkä tulevan yhdistyneen Kouvolan johdosta, jossa toimitusjohtaja Jari Suomela aloittaa kaupungin valtuutettuna. Ei se vuoden ensimmäinen aamu taas kaupunkilaisena poikennut edellisistä aamuista. Muuten kuin A-indeksi oli noussut 18, eilen vielä oli 8, tuskin tämä muutos on kuntien yhdistymisen syytä, tai edes maahanmuuttajien.

Päiväkirjani sivuilla olevat kuvat on täällä, muutamat jopa kahteen kertaan.
http://picasaweb.google.com/ooh5tq/PertinOH5TQPIvKirja?authkey=uOHH6rWQ5rw#