Oma blogiluettelo

maanantai 26. syyskuuta 2016

Kansainvälinen harrasteemme



Tiekartta Syyrian rauhaan

Sisälmys:
DX tarjontaa on runsaasti
Pentin OH2KIF linkki löydökset
-DK2OM
-UK QRM sivustolta
Hirvenmetsästyskauden alkaessa

- Radiotaajuuskirja/metsästysradio

DX tarjontaa on runsaasti, ainakin nämä

VK9N Norfolk
VK9L Lord- Howe
VP6 Pitcairn
5W0 Samoa
D66D Comoros 
CE0Y Easter
PY0F Fernando- de Noronha
E6 Niue

Pentin OH2KIF linkki löydökset 

DK2OM 

Radio amateurs in Portugal have intensified the search for GPS buoys that are illegally operating and intruding on 10 meters. A recent International Amateur Radio Union Region 1 Monitoring System (IARUMS-R1) report indicated that one such buoy was operating 24/7 on 28.100 MHz, using F1B mode (RTTY), 51 baud, 270 Hz shift. IARUMS-R1 also has posted a lengthy and growing list of intruding driftnet fisheries buoys, transmitting CW in various parts of 10 meters. A group of Portuguese radio amateurs has volunteered to identify the location of GPS buoy clusters that have been transmitting “for years” on 10 meters, an exclusive Amateur Radio allocation.

http://qrznow.com/search-is-on-for-gps-buoys-intruding-on-10-meters/

UK QRM sivustolta


 Siitä mennään, mistä aita matalin.

http://www.ukqrm.org.uk/smps.php

Hirvenmetsästyskauden alkaessa

Radiotaajuuskirja/metsästysradio

Metsästysradio, varsinaisesti RHA68, on valmiiksi kanavoitu VHF-puheradio, jota käytetään yleensä metsästyksessä ja autourheilussa sekä Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisessa pelatuspalvelussa. Radiota saa käyttää myös vapaamuotoisiin harrastuksiin.
RHA68-radiopuhelimen taajuusalue ei ole aukoton. 25 kHz:n kanavaväleillä taajuusalueella.
Ensimmäisen ja viimeisen RHA68-kanavan taajuusalueella voisi olla 25 kHz:n kanavavälein 194 kanavaa, mutta niitä on vain 26, 13%. Taajuusvälin kanavista kahdentoista kanavan paikka on osoitettu radioamatööreille, vaikka näiden ei omassa viestiliikenteessään tarvitse sitoutua 25 kHz:n kanavointiin taajuusalueellaan, minkä vuoksi tosiasiassa taajuuksia on heidän käyttöönsä enemmän kuin mitä 25 kHz:n kanavajako metsästysradion osalta edellyttäisi. Radioamatööritaajuusalueen käyttämiseen tarvitaan joko perus- tai yleisluokan radioamatööritutkinto, lähetyslupa kutsutunnuksineen ja radiotaajuusmaksun suorittaminen.

https://fi.wikibooks.org/wiki/Radiotaajuuskirja/mets%C3%A4stysradio

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: