Oma blogiluettelo

lauantai 3. syyskuuta 2016

AATON MUKANA MAAILMALLA, OSA 55 NEITSYTSAARET (VP2 JA KP2



Yhdysvaltain Neitsytsaarilla jaetaan turisteille tätä lehteä, josta löytyy hyödyllisiä tietoja.

Neitsytsaaret ovat osa Pieniä-Antilleja, ja niitä on yhteensä toistasataa. Saaret on jaettu kahden maan kesken. Yhdysvallat omistaa niistä suurimman osan ( 344 km2) ja Iso-Britannia 153 km2´n suuruisen alueen. Kumman sitten kannattaa valita? Omien havaintojeni perusteella sanon suoraan, että brittiläinen puoli sopii hiljaiselosta pitävien lomakohteeksi. On vaikea uskoa, ettei pääkaupungissa, Road Townissa, ollut vielä vuonna 1992 Tv:tä. Saaret ovat Iso-Britannian territorio, mutta rahana käytetään kuitenkin USA:n dollaria.


Avustimme vahingossa karkuria

Lähdettyämme yhdysveneellä Gordan saarelta takaisin Azamara Journey laivaamme, ui meitä vastaan mieshenkilö, joka vaikutti hyvin uupuneelta, joten kuljettaja pysäytti veneen. Rastatukkainen mieshenkilö saatiin vedetyksi veneeseen ja kuljettaja oli aikeissa palata takaisin laituriin, kun henkilö ehdotti rantautumispaikaksi aallonmurtajaa. Tehtiin näin ja jätimme hänet sinne. Nyt meitä kohtasi yllätys, sillä joku matkustajista oli nähnyt lähtörannalla kaksi virkapukuista poliisia viittomassa meille ja selvisihän asianlaita, olimme vahingossa avustaneet poliisia paossa olevaa henkilöä.

Yhdysvaltain Neitsytsaaret

Saariryhmän kolme suurinta; St.Croix, St.Thomas ja St.John, houkuttelevat miljoonia turisteja puoleensa joka vuosi. Saarten turismista vastaava henkilö kertoi ”This week” julkaisussa, että saarten pääkaupungissa Charlotte Amaliessa vierailee turisteja kaikista eniten koko Karibian alueella.

Saarten lipputangoissa on liehunut monen valtion lippu, sillä niitä on hallinnut peräti seitsemän maata; Espanja, Alankomaat, Englanti, Ranska, Malta, Tanska ja nyt Yhdysvallat. Pääkaupunki nimettiin Tanskan kuninkaan Christian V´n puolison mukaan. Tanska luopui saarista vuonna 1917, jolloin ne myytiin 25 milj.dollarilla Yhdysvalloille.
St. Croix´n saarella sijaitsevat kaupungit Frederiksted ja Christiansted sekä monet tanskalaiset kadunnimet ovat perua Tanskan valtakaudelta. Pääkaupungissa aistii edelleenkin tanskalaisen vaikutuksen, sillä tanskalaistyyliset pakkahuoneet ja varastot elävät nykyistä elämäänsä kauppoina ja ravintoloina.

Puhutaan patois - kieltä

Paikalliset puhuvat espanjan ja englannin lisäksi patois-nimistä kieltä, joka muodostuu kahden pääkielen lisäksi tanskan, portugalin ja afrikan kielen sanoista.

Ohjeita turisteille

Saarilla on hyvä käyttäytyä viranomaisten toivomalla tavalla, kuten asiallinen pukeutuminen julkisilla paikoilla, tupakoiminen on tarkasti valvottua, kuten terasseilla on huomioitava kuuden metrin etäisyys sisäänkäyntiovesta. On myös kohteliasta tervehtiä paikallisia ensin esim. good morning sanoilla, eikä vain tokaista hello. Saat ystävällisen hymyn ja vastaukseen kysymykseesi.

Charlotte Amaliessa on kaksi risteilysatamaa, Crown Bay ja Havensight, joista taksilla pääsee keskustaan 4€/ henkilö. Laivan saapuessa satamaan, hyvällä onnella voi nähdä laivan ympärillä uiskentelevia merikilpikonnia.

Edustaja talviolympialaisissa

Shotsin talviolympialaisissa oli mukana myös eksoottinen suurpujottelija Jasmine Campehell. Hän edusti kunniakkaasti Yhdysvaltain Neitsytsaaria ja hänen jälkeensä jäi vielä 11 urheilijaa.

http://www.vinow.com/stcroix/attractions_stx/




Kolme kuningatarta, Mary,Agnes ja Josiah, soihdut käsissään.


Nukke Yhdysvaltain Neitsytsaarilta on yksi mahdollinen tuliainen kotiin vietäväksi.





Nähtävyys "99 porrasta"  Charlotte Amalie- kaupungissa, kivet ovat olleet tanskalaisessa kauppalaivassa painolastina.



Näkymä Havensight- risteilysatamaan, jossa laivamme Jewel of the Seas on valmiina seilaamaan seuraavaan kohteeseen


Kuvernöörin palatsi Charlotte Amalie- kaupungissa.


Tämä puu on kokenut satoja myrskyjä. Kuva otettu St.Croix-saarella.



Frederiksted- kaupungin sataman edessä on tyylikäs Eliza James-Mc Bean-nimeä kantava kellotorni.


St.Thomas saaren Havensight- satamassa on melkoisen kookas kori.


Aatto, oh6pn@sral.fi, IPA-Botnia
73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi


Ei kommentteja: