Oma blogiluettelo

maanantai 22. elokuuta 2016

CY9C , QSL ja mikä OQRS


Sisälmys:

Myötähäpeää EU puolesta, CY9C työskentelyssä
CY9C loki netissä
Heppo tapa hoitaa qsl ja sponsaaminen
Myy lehmä, osta sonni Perusinsinööri pohtii


Myötähäpeää EU puolesta, CY9C työskentelyssä

Kuuntelin  40m cw:llä pileuppia. CY9C hidasti olennaisesti cw nopeutta ja  pyysi VK / ZL. Signaali oli minulla S7, joten lukemisen ongelmaa, käsittääkseni ainakaan pitänyt olla. Jos ei kuule, ei pidä kutsuakaan, kuulemisesta ei tässä taajuudella kutsujista ei ollut kysymys, koska heidän ajoitus oli millisekunnileen oikea, oli vain väärä taajuus ja väärä maanosa. Nämä taajudella ilmoittautuneet, siis kutsujat  oli tietysti EU asemia. Upista josta asema otti, en edes kuunnellut arvelin, oli varmasti tarjolla runsasti EU asemia.

Suorastaan toivon että löytyisi sellaisia operaatteita dx-retkille, joilla olisi kanttia opettaa kantapään kautta EU:lle miten operoidaan, jos on suunnattua kutsua käytetään. Siihen on monia tapoja, lievempiä ja kovempia keinoja. Pidettyjen yhteyksien määrä ajaa näiden tavoitteiden ohi, taalat ja eurot ratkaisee - valitettavasti. 

Tätä olen toivonut joskus aikaisemminkin, vain sanomalla pileupin pitäjä määrää pelisäännöt, ja noudattaan itsekkin niitä, eikä lipsu seuravassa yhteydessä heti niistä. Taidan olla tämän mielipiteeni kanssa menneisyyden vankina. Pienet perusasiat tekee sujuvan työskentelyn miellyttäväksi, turha sählääminen jää pois.

Omat CY9C bandi puutteet

Ne on hf bandien ääripäissä 10m, 80m ja 160m, viimeksi mainittua jota en edes laske puutteeksi, koska se on omien rajallisten mahdollisuuksien ulottumattomissa. Tosi asia jonka olen jo aikoja sitten  hyväksynyt.

80m cw:llä voisi olla pientä mahista, kaikkien EU asemien sen jo saatua, jos olen silloin radioiden äärellä, valvomaan en asian vuoksi ala. 10m vaatii taas sopivaa hyppyä tänne sitä joskus saattaisi olla, olenko silloin taas paikalla?
Selvästi olen negatiivisella varauksella latautunut,  puutteiden saamiseen. 
Yhden yhteyden olen 20m ssb pitänyt.

Vähän on varovasti syystä tai toisesta ladanneet logiaa nettiin.

CY9C logi netissä ja clublog palvelut

Varmaan eräiden pettymykseksi Clublog julistaa.
This DXPedition is not using the leaderboards feature.

Propagation from FINLAND / zone 15 / Geo Propagation Map

Hyvänä palvelu sieltä löytyy milloin OH yhteydet pidetty bandeittain.
Sekä saman bandin voacapin laskemat kelienusteet OHsta

https://secure.clublog.org/charts/?c=CY9C

Heppo tapa hoitaa oma qsl ja sponsaaminen OQRS

http://clublog.freshdesk.com/support/solutions/articles/54921-oqrs-online-qsl-requests

Myy lehmä, osta sonni, opastaa Perusinsinööri Veijo edelleen

http://www.tekniikkatalous.fi/puheenvuorot/myy-lehma-osta-sonni-6575660?utm_source=Teta_Uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=Teta_Uutiskirje

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi



Ei kommentteja: