Oma blogiluettelo

maanantai 9. kesäkuuta 2014

AATON MUKANA MAAILMALLA​, OSA 28 NICARAGUA


 
Kaunista arkkitehtuuria maaseudulla.
 


Marraskuussa 2013 tapahtuneen matkamme ( yli 36.600 km ) odotetuin kohde minulle oli Nicaraguan Torinto, sillä se oli ainoa kohde, joka antoi bongauspisteen www.dxfc.org - taulukkooni. Laivamme kiinnittyi aivan kaupungin keskustan tuntumassa sijaitsevan sataman laituriin.
 
 
 
Kaupungista jäi mieleen erityisesti turistien huomioon ottaminen. Tästä olkoon esimerkkinä seuraava tapaus; Menimme Lafise- nimiseen pankkiin vaihtamaan paikallista rahaa. Aseistettu vartija kysyi olemmeko  vierailevasta laivasta, johon vastasimme myöntävästi. Hämmästyksemme oli melkoinen, kun hän järjesti meidät omaan jonoon ja kertoi että meitä palvellaan heti seuraavina.
 
Nähtävyyksien katselua.
 
Saadaksemme kohteesta enemmän irti valitsimme laivayhtiön järjestämistä matkoista tutustumisen El Viejo ja Chinandega - nimisiin kaupunkeihin, saimme mahdollisuuden nähdä myös maaseudun elinoloja.
Heti kierroksen alussa tein havainnon autojen vähäisyydestä sekä kerrostalojen puuttumisesta. Oppaalla oli tieto hallussaan. Suurimpana ongelmana hän piti lasten koulunkäyntiin liittyvää seikkaa, sillä  läheskään kaikki koulunsa aloittaneet eivät suorita  koulua loppuun asti. Opetus kouluissa alkaa aikaisin aamulla ja päättyy yhden- kahdenaikaan iltapäivällä. Oppilaille ei ole järjestetty ruokailua, vaan heillä on mukanaan omat eväät.
 
 
Kansalaisilla vastoinkäymisiä.
 
Nicaragua sai tammikuussa 2013 huomattavaa positiivistä julkisuutta kun sanomalehti The New York Times valitsi sen maailman kolmanneksi kiinnostavammaksi matkailumaaksi.
 
 
 
Matkailijoiden määrää lisännee tieto, että maassa on Latinalaisen Amerikan matalin rikollisuus ( Interpol ).
Maan asukkaat ovat saaneet kokea tulivuorten purkauksia, maanjäristyksiä, hurrikaaneja, tulvia, kuivuutta jne. Ei ole lainkaan ihme, jos valtio on tilastossa yksi köyhimmistä valtioista Latinalaisessa Amerikassa. On iloinen asia, että turismi on kasvanut merkittävästi ja on tätä nykyä maan toiseksi suurin elinkeino. Vuonna 2010 ylitettiin miljoonan vierailijan raja.
 
 
 
 Suuren liikenneympyrän keskellä kohoaa Työlle- nimetty patsas.
 
 


Autoliikenne oli yllättävän vähäistä.
Linja-auton lastaus on pian valmis lähteäkseen linjalleen. 
 
Paikallisia pyörätakseja Chinandegan liikenteessä. 
 
 
Suutarit ovat arvostettuja osaajia Nicaraguassa.
 
 
 Tämän Indio- olutetiketin valitsin komeimmaksi koko tällä pitkällä turneella. (Meksikko)
 
Toivotan kaikille lukijoilleni aurinkoista ja virkistävää kesää.
 
Teksti ja kuvat:
Ipa-Botnia

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi
 
 
 
 
 

Ei kommentteja: