Oma blogiluettelo

torstai 23. elokuuta 2012

AATON MUKANA MAAILMALLA​, OSA 7 AMERIKAN SAMOALLA.

Naapurin laiturin takana oleva  iso kivi oli heillä rantasaunaan menevässä putkilinjalla.

AATON MUKANA MAAILMALLA​, OSA 7 AMERIKAN SAMOALLA.

Edellisen kohteen jälkeen ylitimme Kansainvälisen päivämäärärajan. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa ? Lähdimme Apiasta ( Samoan pääkaupunki ) maanantaina 23 huhtikuuta 2012 auringonlaskun aikoihin.
Seuraava kohde oli USAn territoria, vain 60 mailin päässä oleva AMERIKAN SAMOA. Rantautumispaikka oli TUTUILA - nimisessä saaressa sijaitseva PAGO PAGO.
Laivassa ilmestyvä " Cruise compas " - tiedote kertoo päivämääräksi ja viikonpäiväksi saman kuin eilenkin. Olimme saaneet yhden ylimääräisen päivän. Sehän kyllä hyvin sopi näissä olosuhteissa. Hi hi. Pago Pagon luonnonsatama on vuorten ympäröimä, aivan huumaavan kauniin tuuhean sademetsän suojassa.

Mikäli turisti aikoo vuokrata auton, on silloin syytä muistaa amerikkalainen liikennesääntö, koskien koululaiskuljetuksia. Kun bussi pysähtyy pysäkille, laittaa kuljettaja esiin bussin kyljessä sojottavan stop-merkin. Molemmista suunnista tulevien autojen tulee pysähtyä.

Pari muutakin varteenotettavaa sääntöä löytyy turisteille jaettavasta oppaasta: Sunnuntait on pyhitetty kirkossa käyntiin ja lepoon. Liikunnalliset suoritukset, kuten uiminen ei ole välttämättä sallittua. ( " such as swimming, may not be permitted" ) ja kulkeminen kylien läpi samalla syöden tai juoden ei ole sallittua.

Lämpötila 30 ast. C ja 80% ilmankosteus  aiheutti  minulle janontunteen. Se tunne  oli pian ohitettu siemailtuani yhden Vailima- merkkisen saksalaistyyppisen lager- oluen. Hinta oli neljä usd. Tämä olut oli tuotu naapurisaarella ( Samoa) sijaitsevasta samannimisestä kylästä.

Illalla sanoimme saattajille " Tofa Safua " ( näkemiin ) ja aloitimme noin 4700 km pitkän yhtäjaksoisen matkan päätesatamaan Honoluluun. Nyt meillä oli yli viisi vuorokautta aikaa tutustua perusteellisesti laivamme tarjoamiin palveluihin ja yhteisiin toimintoihin.

Aatto, OH6PN
oh6pn@sral.fi

Yksityiskohtaista tietoa löydät mm. seuraavista linkeistä:
  





Samoan saaristo jakautuu kahden valtion aluelle. Itsenäinen Samoa ja Amerikan Samoa.


Pago Pagon satamaa vartio Rainmaker-vuori


Paikallinen bussi, aiga, on värikäs. Liikenneyhteydet eripuolille saarta hoituvat hyvin edullisesti.


Tsunamista varoittava liikennemerkki. Viimeksi tapahtunut onnettomuus tapahtui 29.9.2009. Tsunamin voimakkuus oli 8.3 Richterin asteikolla. Aallon korkeus oli 14 metriä.


Omakotitalo vuoren rinteessä Pago Pagossa.



Puusta veistetty taideteos


73, Pertti OH5TQ
http://perttioh5tq.blogspot.com
skype  on
omakutsu toimii
Kotisivut http://tupala.mine.nu/oh5tq

Ei kommentteja: