Oma blogiluettelo

sunnuntai 30. elokuuta 2009

Bandipinnat vähissä - IOTA tarjolla


Perjantain ehtoona kesken saunan lämmityksen N7RO/P 14040 ilmoitti olevansa NA-169, ei muuta kuin kutsumaan, muiden mukana. Tässä taas rx-clusterin hälytys kantoi hedelmää, sinne saat workitut dxcc-maat/bandit tai iota ruudut ja puuttuvasta se ilmoittaa jos niistä tulee vihje.

Eräänä sateisena sunnuntaina päivällä kuuntelin suoraan bandilta 3699. Netistä oli hf-taajuuden linkit poistuneet, oliko muutamapäivä sitten vieraillut ukkonen jättänyt jälkensä Lopelle. Siinä kokenut Lapin kävijä moitti huonoista etelä-suomen hf-kelistä 80 m bandilla. Aikansa siinä kokemuksia kertoivat mitä oli kuulunut, vain venäläisiä sotilas- tai rajavartijoiden asemien liikennettä. Siihen väliin Unto OH9NON breikkasi Muoniosta ja kyseli kuuluuko nyt? jopa kehä-III sisällä häntä kuultiin. Eihän signaali voimakas ollut, mutta useat asemat luettavuudesta täyttä viitosta tarjosi.

Kesän 2009 lokia katselin, IOTA-numeroita on kirjattuna lokiin toukokuun lopusta elokuun loppuun 12 uutta, ja vain yksi bandipinna samaan aikaan. FJ on varmasti ollut tarjolla 12 ja 10 m, en ole ollut mitenkään aktiivi 80 tai 160 m edes kuuntelemaan kesällä. Siellä olisi ollut kyllä tarjolla, ainakin periaatteessa uusi bandimaita.

Vuoden kiertoa

Alas painuu järvenpinta, aina näin elo-syyskuun vaihteessa. Täällä ollaan tiukassa seurannassa, http://wwwi2.ymparisto.fi/i2/14/l149111001y/wqfi.html kun puhtaat vedet on matkalla Kymijokeen pilattavaksi ja osaa Kouvolalaisia, entisiä Kuusankoskelaisia siitä ottaa juomavetensä. Siikakosken voimalaitoksella on omat velvoitteet joita seurataan aika tarkasti, voimalaitoksen yläpuolisella altaalla,Vuohijärvellä on omat rajansa joiden sisällä pitää pysyä.
KSS energia Siikakosken voimalaitos http://www.kssenergia.fi/index.php?&id=372

Pohjavedetkin laskeneet, lähdekaivossa vettä vain yhden renkaan verran, hyvä kun tuli porakaivo tietettyä, aika syvälle piti vielä mennä 189 metriin, ei pitäisi tulla vesihuolia.

Linkkejä

Myrskybongarit
http://stormnewsfinland.wordpress.com/
Paikallinen tähtitorni
http://www.konuttahlet.net/tahtitorni.html

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ

perjantai 28. elokuuta 2009

H44MY signaalia


Usein aamuisin H44MY on ollut äänessä eri saarilta joita hän on Pacifikissä kiertänyt veneellä, yleensä olen ollut taustalla valmiina kuunteluun, vihjeen tullessa dx-clusterille. On sieltä poikkeuksetta jos ei A-indeksi ole ollut taivaissa on sujuvaa cw-signaalia hyvin kuulunut. Monta kertaa olen suorastaan ihmetellyt millä hän siellä purjeveneessä kuljettaa laitteita ja antennia joilla saa tuommoisen signaalin aikaiseksi. Joskus olin jostain lukevinani että aurinkopaneelilla on akun lataus ja 100w tehoa, antennista en muista olleen mainintaa. Taajuus on yleensä siinä 14040.0

Monella peditiolla siltä suunnasta ei ole näin hyvää signaalia vaikka, kalusteita on sponsorien mukaan runsaasti mukana. Tosin 20 m bandilla on tuohon aikaan paras EU keli, ainakin tänne pohjolaan. Reissuaminen on varmasti tuonut osaamista ja turhien asioiden karsimista aseman kasaamisessa ja toimivuudessa.

Viikon verran hän yleensä samalla saarella viihtyy, tietysti sää aiheuttaa muutoksia. Useat kohteet ovat eri IOTA- ryhmissä, joten me IOTAN keräilijät seuraamme tarkasta hänen liikkeitään. Hänellä kun ei ole mahtavia nettisivuja tukemassa tiedonjakoa, kuin DJ6SI aikoinaan, nyt vain dx-clusteri on apuna. DJ6SI Balduria piti seurata vain bandeja kuuntelemalla ja siinä ne teryleeni housujen persukset alkoi kiiltää, jos niitä piti. Itsellä ne oli vain sunnuntaisin käytössä jos silloinkaan, kyllä ne suomi-verkkarit oli rautaa.
QRZ.COM Callsign H44MY
http://www.qrz.com/db/


Nyt tulee Lohas-kuluttaja - Markkinointi&Mainonta
http://www.marmai.fi/uutiset/article322027.ece?s=u&wtm=marmai-26082009

Energiayhtiöiden on kerrottava asiakkaan todellisesta energiankulutuksesta - Tekniikka&Talous http://www.tekniikkatalous.fi/energia/article304105.ece?s=l&wtm=-26062009
Energiayhtiön tulee toimittaa asiakkaalleen raportti, jonka perusteella hän voi verrata kulutustaan muihin vastaaviin kuluttajiin.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ

keskiviikko 26. elokuuta 2009

Glorioso FT5GA tulee 11.9.2009 alkaen


FT5GA Gloriososta vähän innostuneena, koska minullakin vain yksi 15 m ssb yhteys vuodelta 1994 FR5ZU/G. Ja FR/DJ6SI kanssa oli 1992, 15 ja 20 m cw:llä tämä ei kuitenkaan kelvannut dxcc-awardiin, joten en sitä laske mihinkään. Kysyntää on varmasti yli tyypillisten pileuppien, jos siellä saarella on vähän kehnoja osaajia on painetta levittää uppia. En tunne operaattoreiden osaamista, mutta tuolla se viimeistään punnitaan.

Keliä tänne pitäisi olla ihan kohtuullisesti, paikallisesti auringonlaskusta auringon nousuun jopa yläbandeilla. Myös 10, 12 ja 15 m pitäisi tulla läpi kohtalaisen hyvin, ajoittain jopa kovaa, 20 ja 30 m lähes jatkuvasti kuuluvana. Toivoa vain sopii että saavat kaikki asemat jatkuvasti ääneen, olisi useita asemia workittavissa ja kysyntä jakautuisi tasaisemmin , vaikka kelit tietysti sopivasti rajoittavat maantieteellisesti, jos ei operaattorit sitä tee.

Mitenkään varma en ole mutta tuo 1994 operaatio taitaa olla sieltä viimeinen, joten jo siitäkin johtuen on kysyntää on. Nyt kannattaa workkia tai ainakin yrittää, kukaan ei tiedä seuraavan pedition päivämäärää.

Luulen että meiltä varttuneemmiltakin dx-harrastajilta saattaa puuttua jollakin bandilla tuo dxcc-saari, joten pileupissa monet meistä kuullaan. Kaikki meistä ei ole vielä workkinut kaikilla bandeilla kaikkia, ja tämä saattaa juuri olla niiden joukossa.

Mielestäni kyseessä on vuoden 2009 dx-workkijan huippuhetkiä, miten kukakin sen saa hyödynnettyä, putoaa jo omaan piikkiin.

FT5GA Gloriosolta on ilmoitettu olevan äänessä 11.9– 8.10.2009 välisen aikana.
Glorieuses 2009 - AF-011 Clipperton DX Club – CDXC
http://glorieuses2008.free.fr/

Vihje piraatista tuli juuri ZS8MI 18073.0 johon UA0:sta tuli infoa että signaali tulee EUn suunnasta. En edes viitsinyt rigiä avata, mutta ZS8MI login löysin. Ja sieltä 45 OH-aseman yhteydet. Minun yhteyteni oli ollut 20.4.2004, joten ihan tuoreesta lokista ei ole kysymys.Marion DXpedition (ZS8MI) Log Search Page http://www.hartrao.ac.za/geodesy/marionweb/search.html

Karin blogissa uusi päivitys:
Jos tuloja ei voi pienentää
http://og5m.blogspot.com/

Linkki
Ruotsissa kylmä suihku aurinkosähkölle Tiede ja tekniikka YLE Uutiset yle.fi
http://yle.fi/uutiset/tiede_ja_tekniikka/2009/08/ruotsissa_kylma_suihku_aurinkosahkolle_952494.html


Luontoa
Pienissä, matalissa n. 100-120 cm ja nuorissa omenapuissa, joita muutama vuosi sitten hankittu on runsaasti omenia jopa oksien kantokykyyn nähden jopa liiaksi. Eikä omenista löydy perinteisen käsityksen mukaista siemenkotaa, on taidettu viedä jalostus jo vähän ööveriksi ainakin, meikäläisen sato tarpeeseen. Riittäisi että oksassa on muutama omena jonka se itse pystyy kannattamaan - laiskuushan se täältä selvästi paistaa läpi.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ

maanantai 24. elokuuta 2009

Lounastaukoa häiritty


Maanantaina kesken lounastaukoa alkoi dx-clusteri sähköttää, en alakertaan kuullut mikä oli sanoma, mutta tulin yläkertaan ja H44MY Rennel Isl OC-127 oli 14040 kuultavissa ja 100 w riitti qsoon, antennikin oli lähes sinne suuntaan C21TI jäljiltä. Linukka ei ehtinyt lämmetä, se kolme minuuttia on niin pitkä aika odottavalle, että pitihän sitä kokasta aikaisemmin, josko tulisi takaisin.

3B7FQ ei kukaan tiedä mitään, onko tulossa vielä vai ei tai edes jos tulee niin koska.

VY0O vihtori, yrjö, nolla, otto on tulossa 31.8. – 3.9.2009 välisenä aikana NA-230, aamuisin 20 m bandilla yleensä helposti workittavissa.

Glorioso Isl. FT5GA on tulossa 11.9- 8.10.2009 http://glorieuses2008.free.fr/
Heidän sivuille on ilmetynyt 100 w ja 1000 w keliennusteet, euroopasta on vain Ranskalaisille annettu ohjeet milloin pitää pitää yhteydet sinne merentakaiseen maahan. Kovaa se on jenkkilässäkin, saattaa mennä kaksi tai kolme tuntia, kun ei millään bandilla 100 w luvata yhteyttä. Eikähän tästä jo maan tapojen mukaan päästä oikeuteen. http://glorieuses2008.free.fr/index-e.htm

Siellä 4 asema linukoiden kanssa ja 8 operaattoria, eihän se tiedä kuin 12 tunnin workkimis jaksoja jos meinaavat pitää kaikki asemat äänessä 24 tuntia vrk. No ainahan sitä joku tökkii ja ei kaikki asemat voi olla samaan aikaan äänessä, hyvä jos edes yrittävät – kysyntää kyllä riittää.
On siellä on OHDXF tukemassa myös tätä operaatioita, muiden tunnettujen dx-järjestöjen kanssa. http://www.ohdxf.fi/


Tässä on tulossa haastetta jo dx-konkareillekkin, etenkin jos ei niitä pilikkuja ala piakkoin ilmestyä.

TX5SPA&TX5SPM
I am glad to inform you that the Polish group of four ham radio amateurs together with their guest Michel FO5QB will be working between 28.09.2009 and 12.10.2009 from Austral Archipelago (TX5SPA) as well as between 16.10.2009 and 22.10.2009 from Marquesas Archipelago (TX5SPM)
---
Our aim is to make as many qso as possible mainly with Europe on lower frequency bands.
Les SP3DOI
http://fo2009sp.pl/

Löytyi täältäkin pari OH-asemaa OH6RJ ja OH2GRK ja katsokaa missä paikassa, en tiedä onko paatissa muita radioita kuin winlinkin lurina radio. http://www.winlink.org/userPositions

Linkki
Asiakas on harvoin oikeassa Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/palvelut/2009/08/24/asiakas-on-harvoin-oikeassa/200918646/12

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ

Naurua tihkui scandeillekkin


Sunnuntai oli viimeinen päivä jonka C21TI oli äänessä, viimeisessä lokipäivityksessä oli jo 17 OH-asemaa ja 17 m ssb avauksesta näytti tuoneen 3 tai 4 uutta OHta lokiin, nekin kaikki kokeneita dx-konkaria. Ei tuonne C21TI lokiin nuoremman polven dx-workkijoita täältä OHsta mahtunut. Luulen ettei tuolla konkariporukalla, johon myös itseni lasken, tullut montaakaan uutta edes bandipinnaa. Kunhan workkivat kun muutakaan tekemistä ei sattunut olemaan ja haastetta oli sopivasti qson pidossa.

Minullakin oli ja on edelleen puutoksessa sieltä vain 80 ja 160 m ei tuolta peditiolta ollut alunperinkään mahdollisuuksia niitä saada, etukäteistiedot jo sen kertoivat. Ei noilla tehoilla ja antennneilla saada tänne sellaista signaallia, että minä sen kuulisin, vaikka kuinka kaikki auringon laskut ja nousut kyttäisin.

Hyvä kun muutaman yhdeyden saivat tänne scandeihin jollain bandilla., vaikka mitään erikoista scandien vastaanottoa en havainnut, EU kyllä muutaman kerran mainittiin ääneen ja bandilla kesken pileupin pidon Tässä lähikelialueen yhteyksiä prefiksittäin, tietysti kertoo myös maan yleisestä dx-workkimis innostuksesta, jota meillä periteisesti ollut selvästi paremmin kuin muilla naapureilla.

OZ – 4 kpl kaikki 17 m ssb 23.8.2009
LA – 3 kpl kaikki 17 m ssb 23.8.2009
SM - 9 kpl 3 oli 17m ssb 23.8.2009
UA1 – 2 kpl 20 m cw/ssb
UA3 – 6 kpl 20cw/ssb ja17m ssb ja yksi 40m ssb
OH – 17 kpl 20vw /ssb ja 17 m ssb

Yhteyksien määrä siellä oli 5500, nettisivun ilmoituksen mukaan.

Luonnossa tapahtuu

Olen saanut työ/workinta tilani toisen kerrokseen melkein valmiiksi viimetalvena ja yhden kesä olen täältä ylhäältä seuraillut erilaisia luonnon tapahtumia aitiopaikalta. Viimepäivinä ovat nuo lehtomuurahaiset yllättäneet toistuvasti aina tyyninä ja lämpöisinä iltoina runsaalla esiintymisellä ja tietty laskeutumispaikan väri on heille erittäin mieluisa. Se on hopean värinen peitto joka tuossa pihassa suojaa muutamia tavaroita, vieressä on musta peitto joka on toisen tavaran suojana ei kelpaa heille laskeutumiseen ollenkaan, vaikka aivan toisissaan ovat kiinni. Seuraavan aamuna ei niitä lentämällä tulleita muurahaisia ole kuin muutama kylmissään hoiperteleva yksilöjäljellä.

Vähän lämpimämpinä päivinä sudenkorennot verottivat lentomuurahaisten lukumäärää suoraan lennosta, nyt ei ole muutamaan päivää näitä ilmahyökkäyksiä ollut. Heille ei taas ne siellä jo peitteellä oleva muurahainen kelpaa, vaikka sillä olisi vielä siivet selässä ja helppo koukata suuhun tasaiselta peitteeltä.
Väärin tarjoiltu – ei kelpaa.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ

sunnuntai 23. elokuuta 2009

C21TI ihan EUta ajamassa


Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli.

Huonolta näyttää. http://spaceweather.com/
Onkohan toivoa ollenkaan? 73, Kari OG5M

C21TI oli sunnuntaina iltapäivällä hyvin luettavissa, a-indeksi oli tippunut jo 7, jopa 15 m antennilla 18145 ja useita tuntia oli taajuudella ja jopa EU kelpasi. Tosin ei ole ekakerta kuin ssb ollaan siellä bandin ylärajan tuntumassa tai jopa ylikin huutamassa. C21Ti sanoi ottavansa 18170 saakka, sitä en tiedä miten oli vai halusiko vain levittää pileuppia ja huudattaa EUta ulkopuolella bandia http://www.iaru.org/bandplans.html

18068 - 18095
CW, 18086 kHz - QRP Centre of Activity
18095 - 18105
Narrow band modes - digimodes
18105 - 18109
Narrow band modes - digimodes, automatically controlled data stations (unattended)
18109 - 18111
IBP, exclusively for beacons
18111 - 18120
All modes - digimodes, automatically controlled data stations (unattended)
18120 - 18168
All modes,
18130 kHz - SSB QRP Centre of Activity
18150 kHz - Digital Voice Centre of Activity
18160 kHz - Global Emergency Centre of Activity


Sunnuntain ehtoon kunniaksi SV2ASP/A taas ilmestyi kello 19.00 utc maissa 10116.5 sähköttelemään hintelällä signaalilla ja pileuppi taas mahtava ja upista kutsuminen näyttää olevan vaikeaa, tietysti syynä on myös se ettei Apollo anna up, josta kuitenkin ottaa.

Onkohan Skypessä isomman ryhmän mahdollisuutta, erään haun tuloksen oli jopa kuusi käyttäjää mainittu, isommasta ryhmästä ei sattunut infoa ruutuun. Vihjeenä alan toimijoille, virittäkään tälläinen isomman ryhmä mahdollisuus, on ainakin mahdollisuus saada pientä korvausta skypen sisäisitä puheluistakin. On monta harrastajaryhmää, joilla ei ole ”rajatonta puheaikaa” käytettävissä, tai eivät viitsi näppistä naputella. Jos jos lyötyy löytyy tietoa, niin laita commentia tai privana viestiä.

Lauantaina illansuussa ajelimme kohti Kouvolaa etelästä, oli jo joutsenia jo matkalla etelään.

73, Pertti OH5TQ

Mustikkaa metsät täyteen


Lauantaina aamusta C21TI Naurulta oli 21020 ei jaksanut tulla tänne, A-indeksi oli edelleen 11.
C21TI loki oli nyt 20.8.2009 päivitetty ja uusia OH_asemia oli päässyt 20.8.2009, 20 ssb lokiin useita. Kolme vähän ”ihmeellistä” kutsua sieltä löytyi, oh2ean, oh6bbr ja oh7af , onko edes näitä kutsuja Figora ehtinyt jakaa, saati sitten asema jo bandille ehtinyt ja C21TI workkimaan. Vähän epäilen kopittajan taitoja ja heikkoa signaalia jota ei oikein täälläkään ole luettu, koska oman kutsun korjaaminen on jäänyt puutteelliseksi. tai jopa huomaamatta. Minun onneksi JH5TQ ei ole ainakaan kovin aktiivi, jos tuolla kutsulla yleensä ollaan äänessä olenkaan, koska se ei ole tullut missään vastaan.

Siinä yksi syy on, ettei kannata edes yrittää workkiä jos ei kunnolla kuule, menee qsot ihmeellisille kutsuilla vasta-aseman lokiin. Niin kuin minullekin meinannut käydä, tuntikausia japsia workkinut asema on cw:llä tarjosi minulle JH5TQ. Tietysti monessako lokissa se edelleen on JH5TQ, ei ole tullut nettilokeissa vastaan.

Lauantai aamuna 14212.0 E51JD S.Cook Isl. tulee 100 w hyvin luettavissa, joku suunta-antenni siellä on, koska sanoi antennin suunta olevan pohjoisnavan yli. http://www.qrz.com/db/E51JD

Itsekseni ihmettelin mitä nämä vihjeiden perässä olevat infot oikein ovat.
10108.7 OH3OJ/P OHFF-035, täältä löytyy infoja.
World Flora Fauna http://www.wff44.com/en/contest/

Mustikoita metsät täyteen, puolukat jo melkein kypsiä ja kanttarellia pukkaa laiturin vierestä, kyllä on kestämistä.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

perjantai 21. elokuuta 2009

Glorioso sittenkin tulossa 2009


C21TI operaatiosta on paljastunut lisää negatiivisiä yksityiskohtia 100 w lisäksi siellä on lisäksi siellä on vain yksi operaattori. Ja hänen tapansa workkia, ei todella suosi tänne pohjoiseen kolkkaan pidettyjä yhteyksiä, niitä joutuisi kaivamaan, voimakkaiden signaalien alta. Mutta miksi niitä sieltä pitäisi kaivaa, kun bandi on täynnä voimakkaita signaalia. Ja muutama eteläisen EUn asema on jo lokissa. login päiväys oli 19.8.2009, löytyy kolme OH-asemaa kaikki 20 m cw:llä pidettyjä yhteyksiä, OH1HM, OH1XT ja OH9RJ.
C21TI, Nauru Island Dx-pedition 2009 http://c21ti.madrono.net/log.htm

Jotain myönteistä on tapahtunut Glorioson suhteen 2009, FT5GA porukka koossa ja lentoliput 11. syyskuuta valmiina Reunionille lentoon, jatkoyhteys sieltä Gloriosolle on paikallisen armeijan huolena. FASZOI = French Armed Forces for the South Indian Ocean Zone
Toivotaan ettei Somalian rannikolla kaapata ranskalaista alusta, että voivat keskittyä tähän Glorioson porukan kuskaamiseen, koko kapasiteetilla.
Glorieuses 2009 - AF-011 Clipperton DX Club – CDXC
http://glorieuses2008.free.fr/index-e.htm

DX-clusterista poimittua: DL7 ihmettelee, kuinka voi olla voimakas signaali Italiasta II0DIVA (iivari, iivari, nolla, daavid, iivari vihtori, aarne) 20 m cw:llä.

Linkkejä

Verkkouutiset - Temperamentti vaikeuttaa turhaan monen koulutietä
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=10047:temperamentti-vaikeuttaa-turhaan-monen-koulutietae&catid=5:tiede&Itemid=7

Ihminen kulkee ympyrää ellei suunnan ylläpitämiseksi saada ulkoista vihjettä Ohjelmaopas yle.fi
http://ohjelmaopas.yle.fi/artikkelit/tiede/tiedeuutiset/ihminen-kulkee-ympyraa-ellei-suunnan-yllapitamiseksi-saada-ulkoista-vi


Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

torstai 20. elokuuta 2009

OH-chat perustettu OH5RBI dx-clusteriin


OH5RBI dx-clusterin ohjelma mahdollistaa chat toiminnan, nyt sinne on perustettu OH-chat. Sinne voit liittyä komennolla ”join chat oh”, johon saat heti vastauksen, ”joining group oh”, viestiä chattiin voi lähettää komennolla ”chat oh” ja teksti. OH-chattiin liittyneiden asemien luettelon saat komennolla ”sh/group”, ja tietysti myös sinne muiden perustettujen chattien vastaavat tiedot. Tervetuloa mukaan!

SV2ASP/A Mount-Athos on ollut Keskiviikkona kovasti tarjolla ensi aamupäivällä 10 m cw:llä ja illalla myöhemmin 30 m, en kuitenkaan saanut heti kuulohavaintoa 10121.5 vaikka vihjeet niin väitti ja sh/muf sv2 kertoi että mahottoman kovaa pitäisi tulla. Myöhemmin illalla sain kehnon kuulohavainnon asemasta, mutta taajuudella kutsujat sotki pahasti yhteyksien seurantaa ja lopun luettavuudesta vei jatkuvat upin huutajat ja upistahan se otti, vaikka ei ne taajuudella kutsujat sitä ymmärtäneet. Kyllä munkin signaali oli taas tavanomaisen heikko, ainakin 30 m bandilla.

Myös C21TI Nauru Isl oli samalla bandilla, samoihin aikoihin, ei sieltäkään kuulohavaintoa. Erään tiedon mukaan täällä on vain 100w käytössä vaikka kyllä jossain linukoistakin oli puhetta. Niin hintelä on signaali että puhtaat korvat ja vilpitön mieli pitää olla – kuulemiseen.

FJ/WQ2N St Barthelemy viimeisin dxcc-listalle hyväksytty maa on myös tullut ääneen, ehtoolla oli 20 m cw:llä ja tuli hyvin.

Täällä kotimaassa käydään keskustelua olisiko mahdollista saada SAC kisaan uusi remote-sarja.
CQ kisassa on sääntöjen muutokset olleet pitkällisen painiskelun tulos jos muutoksia on yleensä saatu läpi.. Nyt on kuitenkin laitettu hihat CQ:ssa heilumaan ja heti on perustettu DQ-sarja ja siihen on siirretty asemia lokinsa lähettäneiden joukosta muutama koskien vuoden 2008 kisaa.
radio-sport.net - Five DQ's Mark 2008 CQ WW SSB
http://www.radio-sport.net/cqwwssb08_dq.htm


Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

tiistai 18. elokuuta 2009

Niin vihertää ja Nauru kiertää pohjoista EUta


Maanantaina päivällä C21Ti Nauru Isl. on ilmestynyt 40 m cw:lle ja ssb, aika on sellainen ettei keliä tänne ole, mutta jo pelkkä tieto että asema äänessä jo riittävä. Tiistaina heti aamusta 0300 utc asema oli 14020, tuli tasaisen hiljaa, otti usaa japanilaisetkaan ei oikein kelvanneet, joten ei täältäkään ollut silloin sinne asiaa. Siinä se pihisi ja kuitenkin kaikenaikaa luettavissa, odotti kelin nousua EUn suuntaan. Olipahan jotain kuunneltavaa ja dx-asema, vaikkei mitenkään harvinainen. Yksi kelipiikki sinne pitäisi olla siinä kello 07.00 utc maissa, katsotaan onko asema silloin äänessä ja millä bandilla tai modella.

Myöhemmin aamulla asema oli 14195 ja 18145, 14195 on kuullut mitään 18145 en edes kuunnellut. Päivällä 7012 ja illan suussa 3505 , siinä päivän taajuudet, ehkä tuolta EUn eteläisistä osista ajoivat 20 ssb, täällä jo cw signaali oli niin heikko ettei, ssb tulisi mitenkään läpi.

Nettiin on ilmestynyt uusi irc pohjainen ”dx-clusteri” #oh-dx-hf vihjeitä sinne näyttää tulevan vain jos lähettäjä tai kohde on scandeista tai balteista. No näkemys se tietysti on tuokin, vihjattavista dx-asemista HF-bandeilla. Ainahan niitä filttereitä voi muuttaa. Ja makuja on niin monenlaisia, minä en rajoittaisi dx-vihjeiden tarjontaa noin rajusti.

Juuri se globaalisuus on dx-clusterin vahvuus, kaikki vihjeet ruudulle niiltä bandeilta joita workkii. Se että kuuluuko ne minulle on jo joistain muusta johtuvaa, omat laitteet, antennit, ja nykyisin hf-kelit. Tieto että tuollainen asema on äänessä on jo tärkeä tieto dx-workkijalle, voi omaa aikaansa sovittaa mahdollisiin kelipiikkeihin. Tietysti se että tieto lisää tuskaa, pitää tässäkin tapauksessa paikkaansa. Tässä on juuri se pointti joka viehättää, yhteys ei ole minkään F-näppäimen takana takuuvarmasti, vaikka dx-clusterin ruudulle se kaivattu vihje tuleekin, vaan se vaatii jotain jota pitää tehdä tai oivaltaa itse. Kokemuksesta voin sanoa, että paljon helpompi on workkia se ennen sitä ekaa vihjettä.


”Olen äänessä 8J1A:lta lauantaina 22.8. kello 7.00-7.30 SA (0400-0430 UTC) 20 metrin bandilla.” 73, Tuomas OH5JJL http://www.qrz.com/callsign/8J1A


Why is Glen Baxter K1MAN back on the air running a broadcast - Elmers Forum at eHam.net
http://www.eham.net/forums/Elmers/227217

Linkit

CO2-raportti
http://www.co2-raportti.fi/

Hiilijalanjälki-testi – Oma elämä - HS.fi
http://www.hs.fi/viesti/hiilijalanjalkitesti

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

maanantai 17. elokuuta 2009

Odottavan aika on pitkää


KH7XS Hawajilta ei voi yrityksen puutteesta moittia, harvase päivä dx-clusterilla on hänen oma vihje jossa kerrotaan taajuus ja ”any prop” kysymys. Tällaisen kysymyksen seurauksena, minäkin heinäkuussa pidin 12 m ja 10 m cw:llä hänen kanssaan yhteyden josta tuo 12 m oli uusi bandipinna ja 10 m cw uusi mode.

Pohjois-Korea helpottaa eteläkorealaisten pääsyä maahan - HS.fi – Ulkomaat
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Pohjois-Korea+helpottaa+etel%C3%A4korealaisten+p%C3%A4%C3%A4sy%C3%A4+maahan/1135248552477?ref=rss

Olisko mitään toivoa tästä uutisesta P5 ääneen tulosta, vai pitääkö vielä odottaa muiden yhteiskunnallisten edellytysten muuttumista. Tämä on kuitenkin askel, iso tai pieni oikeaan suuntaan.

Auringonpimennysretkikunta Brasiliassa 1947 Elävä arkisto yle.fi
http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=4&ag=27&t=575&a=800

Ja täällä kortti OIX-7 asemalta joka tuossa edellisessä oli täällä vasta-asemana tehoja näytti olevan ihan kohtuullisesti, tosin tämän –7 osalta se käytetty teho ilmoitus puuttui, tuolla 10 m bandilla saadaan sopivalla antennilla kyllä ERP aikaan ihan hyvin. Auringonpilkku maximi oli 1949, joten ihan kohtuulliset kelit jo silloin oli 10 m.

Antique QSL Card - Finland - OIX-7
http://hamgallery.com/qsl/country/Finland/oix7.htm

Mielipiteitä

Saunalahdelta niitä senttiä sataa, puheenjohtaja ja tilitoimisto on käynnistänyt suuretsinnän, missä virhe josta johtuu taseiden loppusummien ero joka on 10 senttiä. Kukaan ei puheenjohtajan onneksi kaipaa niitä tuhansia euroja jotka on kirjattu suoraan kuluksi, tukena sratille.

Puolueiden saamista tukirahoista on noussut turhaakin meteliä, vähänkin yhdistys tai yritystoiminnassa mukana olleena vaikka ei edes sisäpiirissä. On helppo päätellä että näin se on tapahtunut ja jopa kuka on mitäkin puoluetta rahoittanut, jos yhtään selvittää yrityksen taustoja. Nämä taas selviää vaikka talousuutisia seuraamalla, ei siinä kaupparekisteriotteita tarvita.

Linkkejä

Yksityisteiden käyttöoikeus hämmentää marjastajia ja sienestäjiä - HS.fi – Kotimaa
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Yksityisteiden+k%C3%A4ytt%C3%B6oikeus+h%C3%A4mment%C3%A4%C3%A4+marjastajia+ja+sienest%C3%A4ji%C3%A4/1135248552258?ref=rss

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

lauantai 15. elokuuta 2009

Kovaa peliä Biscajalla


P2RR on ilmestynyt dx-vihjeisiin, googlella ei löydy mitään asiaan liittyvää.
Tulee väkisin mieleen takavuosien kuuluisuus Romeo Stepanenko jolla usein kutsussa oli suffiksit RR, ja kävi ihmeellisissä paikoissa, johon muut eivät silloin päässeet. Minullakin on muutamasta paikasta hänen korttinsa. Tässä qsl galleria hänen korteistaan. Muistaakseni osa näistä ei kelvannut dxcc-awardiin, kun paljastui hänen valheelliset tiedot. http://www.oz.net/~hamradio/qsls/romeo/

Vihdoinkin sain maston suunnan näytön pelaamaan, katkennut harjan varsi oli toimittanut maston kyljessä näyttönä, jonka ikkunasta juuri ja juuri näin samaan aikaan kun olin kääntäjän kahvassa. Illat pimenee ja pakko saada näyttö toimimaan, vielä suunnan kalibrointi, loppui vähän aika kesken. Saunanlämmitys ja saunominen haittaa harrastetta.

Linkkejä:

Jos aika käy pitkäksi ja tai ei löydy uutta workittavaa, niin tässä seurattavaa, tai jopa etsittävää
Live Ships Map - AIS - Vessel Traffic and Positions
http://www.marinetraffic.com/ais/

Tässä Artic Sea vanha sijainti tai joku piraatti kujeilee:
ARCTIC SEA - 8912792 - Vessel's Details and Current Position
http://www.marinetraffic.com/ais/shipdetails.aspx?mmsi=215860000&header=true

Myöhemmin lauantaina illalla tuli viestiä AIS palvelimelta, että koko Biscajan lahti on blancoa, tiedä miten pitkään. Kovaa on peli nyt merellä, kaikkea ei kerrota ja ei edes haluta näyttää - ainakaan vielä.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

torstai 13. elokuuta 2009

Missä 3B7FQ luuraa?


3B8GT Mauritiukselta näyttää iltaisin olevan 3505 ja ilmoittaa dx-clusterilla milloin on qrv, selvällä omalla spotilla, kumma ettei kukaan valita omasta spotista. Joten talkkikin saattaa mennä läpi, en ole kokeillut kuinka pitkää hän dx-clusteri verkossa roikkuu. Signaali ei ole mitenkään vahva, koska 50 w siellä ajetaan, mutta ajoittain täällä olen pystynyt lukemaa sitä 80 m dipolilla. http://www.qrz.com/detail/3B8GT

3B7FQ Agaleegalta ei ole kuulunut mitään, vain kyselyjä missä asema luuraa. ”Any info about start?” tyyliin. 11 pv piti olla laivakuljetus ja 12pv piti tulla ääneen, käsitykseni mukaan tuolla päivä tai pari ole niin tarkkaa ja luontokin saattaa olla reissua vastaa, mahdollisesta byrokratiasta puhumattakaan, jos sitä sattuu tulemaan vastaan.

DXCC-awardissa on Jemenin osalta on yksi mahdollisuus lisää 7Y1YGF kortit joissa yhteydet 16.4. – 26.4.2000 pyydetään lähettämän hyväksyttäväksi ARRLiin, tarkemmin täältä. http://www.arrl.org/blog/Century%20Club%20Awards

Linkki

Vääränlaisia naapureita Kouvolan Sanomat
http://www.kouvolansanomat.fi/Mielipide---Sana-on-vapaa/2009/08/13/V%E4%E4r%E4nlaisia+naapureita/200927527268/69


Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

tiistai 11. elokuuta 2009

eQSL toimii


3B7FQ Agalega Isl pitäisi tulla 12 päivä elokuuta 2009 ääneen.
Tämä jo kertaalleen siirretty, Nauru C21TI on tulossa ääneen 17-23.8.2009
http://www.qrz.com/callsign?callsign=C21TI

Majakka aktiviteetti lähestyy ja on tulevana viikonloppuna, täällä listaa siihen ilmoittautuneista asemista: ILLW Entrants 2009 http://illw.net/2009_list.htm
Listassa on OH-asemiakin, yhteensä 12 eri majakkaa aktivoituu, ei mitenkään huono määrä, tietysti kaikki ei ole tuonne ilmoittautuneita.

Kävin taas kuittailemassa saapuneita eQSL, joukossa oli selvästi enemmän OH-korttia kuin aikaisemmin ja uusia kutsuja tulee aina lisää. Selvästi huomaa että moni uusi asema joka liittyy eQSL-järjestelmään tyhjentää sinne kaikki qsonsa aina 1970 luvulta alkaen. Tässä kierroksessa taisi olla yksi kortti vuodelta 1973 pidettystä yhteydestä.

Iloisin yllätys VK9GMW Melliksen kortit, ainakin 160 m cw ja 80m cw siellä oli. Näillä isoilla peditiolla on lokit netissä, ettei se niin jännää ole kuin ennen, tässä tapauksessa nopeus oli se yllätys, jolla ne oli laitettu eQSL jakoon. Ei voi moittia hitaudesta W1T, iota na-148, yhteys oli 9.8.2009 ja kortti nyt 11.8.2009 printattuna minulla, tuskin suora postituskaan olisi tähän suoritukseen taipunut.

Tiistaina illalla annettiin vihje SV2ASP/A 1845.0 eu-zoo, muutaman hetkenpäästä kävin kuuntelemassa taajuutta, ihan oli hiljaista.

Linkkejä

Tilaaja-tuottaja -periaate – kunnallistaloudessa Wikipedia
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tilaaja-tuottaja_-periaate

Puhtaimmillaan tuo periaate on tuossa esitetty. Koska täällä yhdistyneessä Kouvolassa on kuuden kunnan organisaatio laitettu yhteen ja heille luvattu viiden vuoden suojatyöpaikka. On jouduttu perustamaan kunnan sisään tuo malli ja näin saatu kaikkien tasojen johtajatkin jotenkin työllistettyä ainakin nimellisesti, isommille jopa palkankorotuksien kera. Kuitenkin on painetta saada säästöjä koska verotulot ovat notkahtaneet, ne säästöt kohdistetaan siihen lukumäärältään suurimpaan ryhmää – suorittavaan portaaseen.
Kyllä tulee demokratialle hintaa ja me vaan maksamme nuo politiikkojen keskenään sopimat lehmänkaupat. Ja kuntapäättäjistä on reilut 30 % on kuntien -tai kuntainliitojen tai heitä lähellä olevien yhtiöden palveluksessa, joten hallintoa ei voi tehostaa ja keventää.

Tutkijat: Liitoskuntien henkilöstöpolitiikassa ei ole järkeä - HS.fi – Kotimaa
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tutkijat+Kuntaliitosten+henkil%C3%B6st%C3%B6politiikassa+ei+ole+j%C3%A4rke%C3%A4/1135248318927

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

maanantai 10. elokuuta 2009

Remotea taalalla


Sunnuntaina illalla kuunteli 24895 jossa FJ/VE3EY oli vihjeen mukaan, päivällä ilman kosteus oli vain 50 %, ja se on vielä liian vähän, bandinpohja rutisee nyt se oli S7 joten ei mitään mahdollisuuksia kuulla hiljaisia signaalia. Auringon laskuun ja kasteen muodostumiseen vielä reilut 30 minuuttia. Katsotaan miten tässä kumpi tapahtuu ensin. Jos toivoa saisin niin paikallinen sadekuuro putsaisi bandin pohjia kummasti. Kello oli 18.30 utc kun pohjat selvästi puhdistui, vain hajanaisia rusahduksia, tarkkaan paikalliseen laskuun on kahdeksan minuuttia, linukka on valmiina. Vain vasta-aseman luettava signaali puuttuu ja jäikin puuttumaan. Vain kerran kuulin saksalaisen aseman sitä kutsuvan.

3B7FQ operaatio on tulossa, alku pitäisi olla 12.8.2009 mahdollisesti puoleenväliin syyskuuta. Siellä 100w ja akku jota päivittäin ladataan ja G5RV antennina, modet ovat ssb ja cw. K5XKL on siellä huoltamassa meteorologisia laitteita, joten vapaa-aikana workkii. Signaalia pitäisi täällä kuitenkin olla kohtuullinen ottaen huomioon siellä oleva antennin ja teho. Jos tämä laitteista olisi pacifikilla, niin olisi tilanne toinen.

CCF postituslistalta aamulla copattua, aiheena remote asemat:

Ei remote kontesteria pahenna, ellei kontesteri remotea
-
-
Remotelkaa pois, kunhan ette tule DX-puolelle. Maku meni FO-reissulla workkimisesta, kun 160/80m tuli pilen yli +15d muka Keski-Euroopan asemia. Korttia kinusivat vielä perään.
Hevosella pääsee ja taalalla saa passwordin workkia eräiltä West Coast
-remoteasemilta.

CUL, jossakin luokassa, jossakin kisassa.
Jouko OH1RX


Luonto

Nyt ei ole sellaista ilman kautta tullutta tuhkan määrää ollut tyyninä päivänä järvenpinnalla ollut kuin jokunen vuosi sitten oli. En tiedä miten kaukaa tai läheltä ne oli tulleet, Voikkaan pitkän piipun savuttaja ollut hissukseen, vaikka alueella on vilkasta yritystoimintaa.

Voihan olla ettei ylä- tai alatuulet ole olleet sopivia tänne laskeutumiseen, lentomuurahaisten kanssa niitä olen vuosittain havainnoinut.

Linkkejä

Aamulehti.fi Uutiset Aurinkopeilien kehittäjä iski kätensä kultakantaan - Akaassa valmistetaan erikoislasia
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/aurinkopeilien-kehittaja-iski-katensa-kultakantaan-akaassa-valmistetaan-erikoislasia/151895

Itämeren venäläismajakoiden säteilylähteiden purku alkanut - MTV3.fi - Uutiset – Kotimaa http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/08/929283


Vaari on niin vanha, ettei enää muista miksi hän pitää naisista, tai miksi perjantaina pitää mopolla ajaa kirkonkylän baariin.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

sunnuntai 9. elokuuta 2009

Tietäjätkin kovilla


Remote-asema keskustelua seuraamisesta tuli mieleen, viive joka on netinkautta jos sitä vertaa suoraan kuunnellessa 3699, jos se on tuota luokaa ei kisan workkimisesta tule mitään, ehkä on kyseessä ratkaisu joka vain palvelee netin kautta usean aseman mahdollistavaa kuuntelua, ei nopeaa kaksipuolista yhteyden hoitoa etä-asemalle. Icecast Streaming Media Server http://stream.ham.fi:8000/

3699 kuunnellessa tulee esiin ilmiötä jossa tietäjäkin joutuvat koville, väärin valituista sanonnoistaan, joita sitten toiset korjaavat, niin itse tietäjä selvästi hermostuu. Vaikka hän itse tekee jatkuvasti muille samankaltaisia huomautuksia.

SV2ASP/A on ollut 20m bandilla ryttyilemässä ja mahdollisesti cw luvattiin, mistähän moinen innostus on Apolloon on iskenyt. Ei sitä luvattua cw-osioita ollut, vain yhtenä iltana oli tuo rytty tarjonta.

W1T IOTA NA-148 oli la-su äänessä, ei mitenkään tuhti signaali, hyvin workittavissa, jenkkikelien aikana 14205

Luontoa

Todennäköisesti Suopöllöä katselimme keittiön ikkunasta iltapäivällä, siinä se istui tienvieressä olevalta puhelinpylvään nokassa ja arvio mikä on tien sammakko ja myyrätilanne tien ylittäjissä, siinä on muutama metri leveä iskun paikkaa. Wikin kuvauksista parhaiten sopi tämä Suopöllö, tähän yksilöön. Vahinko ettei digipokkarissa riitä ominaisuudet kuvaamiseen, ehkei taitokaan.

Suopöllö – Wikipedia
http://fi.wikipedia.org/wiki/Suop%C3%B6ll%C3%B6

Myös iltaiset keltaisen kuun nousemiset vastarannan puuharjun takaa olisi, kuvattavan arvioista. Vain mustan ruudun keltainen piste kertoo, kameran ominaisuuksista. Kyllä siinä on yö-kuvien mahdollisuus, mutta tulos on ollut vähän kehno. Joten asetukset on seisoneet siinä AUTO asennossa.

Linkkejä

IBM: vesiteknologiassa muhii miljardeja Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/talous/2009/08/08/ibm-vesiteknologiassa-muhii-miljardeja/200917838/133

IEA varoittaa tuhoisasta energiakriisistä Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2009/08/03/iea-varoittaa-tuhoisasta-energiakriisista/200917497/12


Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

perjantai 7. elokuuta 2009

Antenni, antenni ja pilikkut


Perjantaina A-indeksi noussut nyt 14, torstaina vielä oli 8.

Loogisesti jos olisi edetty FJ/VE3EY ollut tänään illansuussa 12 m cw tarjontaa, eilen oli yksi yritys 15 m cw:llä, ei keli riittänyt tänne. Joten tuskin tänäänkään onnistuu, olisi tuo FJ sielläkin bandilla haussa. Perjantaina aamulla vielä kello 04.00 utc asema tuli hyvin, 7003,5 ja EU kelpasi hyvin, ei niin hyvin kuin tuntia aikaisemmin.

Täytyypä yrittää selvittää millä kalustolla tuo signaali on saatu aikaan. Epäilen vahvasti että siellä on ANTENNI joka on asennettu sopivaan paikkaan sen toimintaa ajatellen, ehkä pikku linukkakin.

Monissa viimeaikaisissa peditiossa on tullut täällä peräpohjolassa eteen tilanne, jos molemmilla olisi on ollut samat antennit. Ei edes kuulohavaintoa ollut mahdollisuus saada, saati sitten yhteyttä. Tämä lohdutukseksi niille joille on käynyt niin. Tai se muutaman minuutin kelipiikin ajankohta ei sattunut omiin aikatauluihin – niin ohi meni. Tietysti suurin syy on näissä auringonpilkuissa – tai niiden puutteessa.

Tässä ehkä yksi syy miksi täällä pohjanperällä on paljon useampi elementtisiä antennia katoilla ja mastoissa. Muistan kun taistelin ekaa qsoa TI9 kanssa, eräs G-asema kehu workkineensa sen pensasaidan päällä olevalla g5rv:llä ja 100w Minä yritin saada sitä linukalla jossa kaksi 3-500z putket punaisena ylimmäiseen rinkiin saakka ja 3 elm monolla joka oli 18 m ylhäällä ja 20 ssb:llä. Olin olevinaan niin dx-workkijaa, siinä sitä mentiin minun yli, ali ja ohi molemmilta laidoilta. Nykyisen asemani suorituskyvyn tiedän vähän paremmin, ja yritän kutsumiseni sopeuttaa siihen.

Muistaakseni sinne FJ on menossa isä&poika tiimi myös lähiaikoina, joten katsotaan mikä on heidän signaalinsa ja bandi tarjontansa.

W1T IOTA NA-148 pitäisi olla tarjolla viikonvaihteessa 8-9.8.2009

DX-clusterilta kopattu vihje:
DL1SXB 14200.0 9M8DX/2 not Scotland is Malaysia

Kaima Pertti OH5VX viestitti, OF5POPOV kortit ovat saapuneet painosta, tarroitus on alkanut, viikko 33 ovat lähtövalmiit.

Mielipiteitä – omia ja muiden

Edellisessä päiväkirjassa ollut linkki Pekan OH1TV näkemykseen jossa SRAL roolia olennaisesti syvennettäisi nykyisen mallin mukaisesti, CCF – hoitaa kilpailut, OHDXF dx-touhut ja kaikki jäsenet olisi niiden kautta SRAL jäseniä. SRAL kuitenkin haluaa sen 50 ekua per jäsen ja kukaan järkevä ei maksa sitä jokaisesta kerhosta jonka jäsen on, meillä monille on useita kerhoja joiden jäseniä olemme. Siinä on myös suoran jäsenen mahdollisuus liittyä SRALiin, eikö tämä vaihtoehto syö juuri edellä mainittua kerhojenkautta tapahtuvaa jäsenyyttä. Tämä on hyvä pohjustus ja avaus keskustelulle, toivon että sitä tulee runsaasti.

Lentomuurahaisia edelleen tyyninä iltoina liikkeellä, paksujenmatojen kuivauskin kärsii tyynistä ilmoista, aurinkoa ja lämpöä riittää, se kuivattava tuuli vain puuttuu. Täällä pesuvadin pohjalla kun ollaan, järvestä nousee rinteet joka puolella.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

keskiviikko 5. elokuuta 2009

Eteenpäin sanoi kouluttaja alokkaille sauvakävelyllä, kun baarin ohi kuljettiin


St. Barthelemyltä FJ/VE3EY on ilmestynyt ääneen, paljon muuta ei peditiosta tiedetä. Erään tiedon mukaan 5 päivän keikka siellä. Sujuvasti cw pileuppia hoiti 14021,5, käsittääkseni sama mestari on ollut/on jossain jenkkilän M/M asemalla operaattorina, joten homma sujuu – oli ilo pitää qso ja kuunnella taajuutta. Keskiviikko aamuna oli sama asema 7008.0 ja tuli hyvin +10 db OH kelpasi hyvin 100 w. En tiedä millä tämä mestari on saanut hyvän signaalin tuolta, sitä se on verraten moniin muihin sieltä äänessä olleisiin pihisijöihin. Eikä keli-indeksit ole siihen syypäitä, R-edelleen NOLLA, toisin ei A-indeksi ole mitenkään korkealla.

Lähes toista ääripäätä oli samana aamuna taas 3DA0HM rypistely 3505, yhteyksiä siinä syntyi vaikka omalta taajuudelta ottikin harvakseltaan tietysti on bandissakin ja signaalin tasoissa suuri ero.

W1T Thacher Island, NA-148, Elokuun 8 ja 9 päivä äänessä.

CCF- postituslistalla käydään keskustelua uudesta, REMOTE-luokasta. Siinä olisi haastetta jopa #ham.fi porukalle, ellei se HF-allergisuus aiheuta niin pahoja oireita, että pileupin pitoa haittaa.

Ekstriimiä ja yhteisöllistä, Pekan OH1TV näkemys harrasteemme nykytilasta ja tulevaisuudesta. http://www.sral.fi/article.php?id=945

Tuossa Pekka perään kuuluttaa jäsenten aktiivisuuden tuomaa lisäarvoa kaikille, jos oravanpyörä alkaakin pyöriä negatiiviseen suuntaan ja EI löydy niitä vapaaehtoisia, jotka ovat valmiit poikkitieteellisiin huippusuorituksiin – jostakin syystä. Jäsenmäärä laskee ja loputkin vetäytyvät säätämöihin tai workinta koppeihin.
Olen jo vuosia sitten ilmoittanut ettei minua harrasteen hallinnointi kiinnosta, taseita ja toimintakertomuksia saatan katsella tai videoituja kokouksia ja niistä tehdä johtopäätöksiä – oikeita tai vääriä.

Luonnossa tapahtuu

Uusi luontoääni on ilmestynyt ja esiintymistiheys selvästi runsastunut, uuden jätevesiasetuksen ansiosta, tyhjennys auton pumpun ääni. Moottorisahan ja vasaran pauke on hyvin tavallista myös koneellista nurmikon leikkuuta täällä harrastetaan.
Tyyni - ja lämminpäivä on nostanut pintaveden lämpötilan +23, iholla kuivuessaan kuitenkin aiheuttaa mukavan viileän tunteen.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

tiistai 4. elokuuta 2009

Globaali talous kyykyttää isontalon isäntääkin


OJ0B ja OJ0J on Märketiltä tulossa ääneen, suomalaisten toimesta, 6pv elokuuta alkaen.

Maanantaina illan suussa 5K5T tuli vihje 14260, auringonlaskuun sitä kyttäilin että nousisi luettavaksi. Ja melkein minuutilleen se siitä hävisi, koska kutsujatkin kaikkosi. Jatkoin päivystystä taajuudella kahvikupin kanssa, saapi nähdä miten äijän käy.

Alakerrassa vaimo puhdistaa mustikoita, loppuuko puhdistettavat mustikat vain tuleeko 5K5T takaisin workittavaksi. Mustikoiden puhdistaminen loppui, eikä kuulunut 5K5T, vähän jäi kaivelemaan koska asema tulee takaisin. Luonto hoiti herätyksen ja yhteys syntyi pihinän kera 14242 kello 22.31 utc. sh/muf hk oli jo selvästi kääntynyt 30m ja jopa 40m puolelle ja tippui 20 m kaiken aikaa, vain qsb huipuissa oli luettavissa. Lopullinen kuulumattomuus tuli yhden voileivän aikana. Myöhemmin yöllä/aamulla oli siirtynyt 7023, tiedä oliko siellä helpompi workkia. Aasia näyttää valittavan koska tulee heidän vuoro, enkä yhtään ihmettele jos signaali on tuolla tasolla.

Linkkejä ja mielipiteitä

Joutuu se isontalon isäntäkin nöyrtymään, kun raaka-aineiden viennistä riippuvainen maa, tarvitsee vientituloja. Metsäyhtiöt menikin etelä-amerikkaan, eikä naapuriin. Ei näihin ratkaisuihin Pöyryn raportteja tarvita, pelkkä naapurissa oleminen silmät ja korvat auki pitäminen riittää.
Pidä Putin puusi - Tekniikka&Talous
http://www.tekniikkatalous.fi/metsa/article313670.ece?s=r&wtm=-03082009

Ja ettei kaikki menisi uusiksi, pitää järjestää jotain pysyvää. Tulee säästöä ettei aina tarvitse historiankirjoja uusia. Sen totuuskomission aika tulee joskus myöhemmin - vai oliko liian optimistinen näkemys.
Orwell ja Venäjän historiakomissio - Timo Aro
http://timoaro.blogit.uusisuomi.fi/2009/07/27/orwell-ja-venajan-historiakomissio/

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

maanantai 3. elokuuta 2009

Syksyä odotellessa


7P porukka on ollut hyvin äänessä, ainakin 80 m cw:llä suorastaan helppoa, myös 160 m ollut tarjolla. Johtuen koksien uudelleen järjestelystä en oikein ole ollut iskukunnossa siellä bandilla vieläkään. Asema on ollut vakiovieras paikallisen nousun aikoihin ja tulee hyvin EUkin kelpaa jenkkien väliin, tosin linukka piti laittaa tulille. http://ha5ao.novolab.hu/index.php

5K5T IOTA SA-017 on ollut ssb:llä, mutta ajankohta on ollut aika myöhäinen paikallista aikaa olen ollut jo nukkumassa. Tai pitäisikö sanoa, että niin aikaisin en ole ollut vielä hereillä. Katsotaan jos kuitenkin tiemme kohtaisi. 5.8.2009 on ilmoitettu loppumispäivä, joten ei turhaa aikaa ole.

C21TI, Nauru Island Dx-pedition 2009 aloittaa 16.8.2009 http://c21ti.madrono.net/

Linkkejä ja mielipide

Lunastuslauseke voi viedä uuden kotisi Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2009/08/01/lunastuslauseke-voi-vieda-uuden-kotisi/200917399/139
Täällä maalla niin vanhoja asunto-osakeyhtiöitä tuskin lukumääräisesti paljoakaan on, kuin vanhojen kaupunkien keskustoissa. Aina kannattaa lukea yhtiöjärjestys ennen kauppoja.

Tutkijat: Epäonnistumisista ei opikaan Terveys Iltalehti.fi
http://www.iltalehti.fi/terveys/2009080110016109_tr.shtml

Miksi stressaantuneet rotat valitsevat vakioratkaisun? Ohjelmaopas yle.fi
http://ohjelmaopas.yle.fi/artikkelit/tiede/tiedeuutiset/miksi-stressaantuneet-rotat-valitsevat-vakioratkaisun

Mustikat ei nyt näiltä seuduilta keräämällä lopu, vaan kyllä oli edellisvuona harvoissa pensaissa marjoja.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

lauantai 1. elokuuta 2009

Ravansaari DXCC awardissa deleted listalle ?


Nyt on äänessä K9AJ/VY0 & KD6WW/VY0 - Thomson Island, NA-185 DX World of Ham Radio http://dx-hamspirit.com/2009/06/k9ajvy0-kd6wwvy0-thomson-island-na-185/

Kyllä se Ravansaari on menossa dxcc-mielessä deleted listalle, jos tätä sopimusehdotusta maalikkona lukee, siinä jätetään Ravansaari uuden vuokrasopimuksen ulkopuolelle, ei siinä silloin täyty dxcc-kriteerit. Nuorille dx-workkijoille, workkikaan se nyt jos ei ole vielä lokissa, kyllä se vielä tulee ääneen, ennen deleted päivää. Luulen että jo tämä uutinen vauhdittaa ääneen tuloa omalta osaltaan.
http://www.lvm.fi/c/document_library/get_file?folderId=127766&name=DLFE-4038.pdf&title=Tausta,%20Saimaan%20kanavan%20vuokrasopimus%2026.9.2008.pdf

Kyllä nuo XXXX-yhdistyksen ja SRATin talous on niin kytköksissä ja jälkimmäinen ui niin syvällä, ettei sitä edes JUMAkaan näytä pelastavan. Näin ulkopuoliselta vaikuttaa vain kalliilta saattohoidolta. Jos vielä elokuun 20 päivän taistelusta tule lisää maksettavaa on siinä isonsopan ainekset valmiina, jossa yhdistyksen asunto-osakkeen kiinnitysarvo mitataan uudelleen pankin toimesta.

Ja tilintarkastajien muistio-osaan tulee lisää riviä, joita hallitus saa korvat punaisina lukea.
Kyllä tilintarkastajat osaavat oman selustansa varmistaa ja se tapahtuu juuri tällä muistiolla, joka on kovaa todistusaineistoa jopa oikeudessa. Tilintarkastajien lausunto ja muistio on kaksi ihan eri asiaa, joista jälkimmäinen ei ole julkinen ellei hallitus sitä halua julkistaa.

Tämän XXXX-yhdistyksen oikeustaistelua puolustavalta, oli selvästi aistittavissa suuri viha ja katkeruus kyseistä henkilöä vastaan. Se mistä se johtui ei minulle selvinnyt, eikä ole tarpeenkaan se on heidän välinen asia. Mutta miksi siihen pitää tuhlata XXXX- yhdistyksen euroja, eikö niille löydy muuta harrastoimintaa paremmin palvelevaa käyttöä kaikille jäsenille - sitä en ymmärrä.

Linkkejä ja muita havaintoja

Kari on päivittänyt bloginsa.
http://og5m.blogspot.com/2009/07/pieleen-menneita-projekteja-osa-4.html

Täällä postiauton kuljettajat ajavat tuota soraista yksityistietä selvästi kovempaa kuin hälytysajossa oleva ambulanssi, johtuuko siitä että postilla reitti ajetaan päivittäin ja ambulanssi ajelee selvästi harvemmin – onneksi.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ